VÄRME I JERSEY

Klev ut idag och fick en chock, det är ju VARMT ute. Man behöver inte ens en jacka. Mätarn visade 61 fahrenheit, vilket motsvarar ca 16 grader. Det är ju sjukt att det är såhär varmt i januari. Men jag klagar absolut inte!!

Har vart på college nu, sen lunchat med Vanessa och Sabina och oroat mig över att jag har ett "pinkeye". Vet inte vad översättningen är på svenska, men nån slags infektion i ögat är det iallafall. Ögat är sjukt rött och "bajsar".. haha. Kommer såntdär gult klegg som man brukar ha i ögonvrån då man vaknar, hela tiden.. SUCK. Är det inte det ena så äre det andra. Gick iaf och köpte nå droppar för röda ögon, så får se om det hjälper annars måste jag nog till doktorn imorgon och få riktiga droppar, helst med tanke på att jag åker till Mexico på tosdag. Å herregud vad otur man ska ha.. Haha. Ska strax börja jobba, eller aah, barnen kommer inte hem förrens efter fyra, men måste stryka och greja på. Så vi hörs när vi hörs!

BILDRESUMÉ: 6 MÅNADER I USA

Helt sinnes ju, idag har jag vart här exakt i 6 månader, och det firas med att åka till Mexico i övermorgon. Här får ni lite bilder från min tid här på andra sidan:
Allt började med en lång resa från Sverige, mellanlandning i Tyskland och sen tillslut Amerikansk mark.
Var på orientation och lärde känna undrbara tyskar.
Var i New York City för första gången och blev kär!!
Hade min första helg i NJ och lärde känna mina bästa tyskor som jag umgås med 90% av tiden här :)
Bekantade mig med Chuck e cheese ett x antal gånger.
Prövade på NYC nattliv.
Gick på Incubus konsert, med Young the Giant som förband.
Fortsatte att förälska mig i New york.
Som sagt.. Central park här :)
Flög till St John/St Thomas
Och njööööt som bara den, trots att jag jobbade sjukt mycket den veckan.
Var en sväng till Boston md sköna brudar.
Njöt av solen i Boston..
Och Boston skyline :D
Pumpkin carving kring Haloween :)
Var med om snökaos i Oktober.
Efter många om och men tog jag ett New Jersey körkort!!
Firade Veronikas födelsedag med dunder och brak i NYC.
Träffade äntligen Jossan igen och gjorde NYC osäkert för en kväll.
Njöt av Manhattan i juletider.
Var och såg Christmas spectacular i Radio city music hall-
Som sagt..
Hade en mysig helg hemma hos mig.
Som avslutades med en underbar brunch från 10-14, haha.
Central park!!
Hade en pelkväll hemma hos mig, sjukt kul! :D
Besökte Marlene i Washington DC.
Och prövade på DCs uteliv också ;)
Var på houseparty i Princeton.
Och prövade för första gången på linedance.
Och nu är vi här! Jag sitter på starbucks (som jag också förälskat mig i under mina 6 månader här) och ska nu åka och hämta Selina för att åka på college. Ha en fin dag!

VIDEO FRÅN LINEDANCEN

Tydligen så hade jag knappt filmat något alls från linedancen, bara två filmer, från danser som inte var särskilt fartfyllda heller. Haha. Men här får ni er ett litet smakprov iallafall. Kommer med säkerhet att åka tillbaka dit, så jag får väl filma då det är lite mer action då. Haha.
Idag så har jag slöat, tvättat, pratat med mamma och pappa på skype i 1½ timme och sen jobbat. Så nu har jag slutat och sitter och tittar på jurassic park III igen, eftersom jag inte såg klart den sist. Haha. Så ska se klart den sen töööva. Imorgon jobbar jag morgon igen, sen har jag college direkt efter det och sen ska jag luncha med Vanessa. Blir en bra dag. Ska klämma in lite packning också, åker ju till Mexico om 2 dagar för sjutton.

LINEDANCE

Två bilder från gårdagen. Ska ladda upp videorna senare också, men just nu är jag för trött och lat. Var så förbannat trött då jag vaknade imorse, + förkyld på de = ingen bra kombo. Haha. Nu ska jag försöka hitta en bra version av den nya Footloose att titta på, blev så inspirerad igår. Haha. Hörs sen!

COLORADO CAFE

Har precis kommit hem från en bar/restaurang här i närheten av mig. Vi hade clustermeeting där, ett riktigt kul ställe där vi lärde oss linedance. Haha. Sen fans det en mekanisk tjur, biljard, karaoke och ett stort dansgolv. Dock så drog vi därifrån innan de började med mer klubb-musik eller vad jag ska säga. Haha. Riktigt Amerikanskt var det iallafall, med linedancen. Men det var ju bara lektion eller vad man ska kalla det, i en timme, sen började massa andra danser som vi inte hade någon aning om. Spelade in några filmer som jag ska ladda upp och visa sen, men nu måste jag sova, jobbar morgon imorgon och även därför vi åkte hem så tidigt. Vi hörs imorgon!

GOD MORGON

Blev väckt för mer än 2 timmar sen, 07.01 kom N in i mitt rum med hög musik. Haha. Men det har vart en lugn morgon, frukost, TV-tittande och nu sitter dom och bygger lego. Ska se till att de byter om från pyjamas snart, då E's kompis kommer hit på playdate & sen ska vi på deras skridsko lektion och direkt efter kalas. Sen borde mina värdföräldrar komma och byta av mig på kalaset, då är det jag som ska hem och slöa iallafall. Haha. Ikväll ska vi på Colorado cafe och dansa line dance, heehe. Vi hörs!

MYSKVÄLL I SOFFAN

Fina bilder, jag vet. Mysigt har jag det iallafall. Ikväll har varit liiiite annorlunda jämfört med gårdagen? Fast nä egentligen inte, kom mig ju inte iväg förrens halv elva typ, och nu är den ju inte ens tio än. HUR SOM, kvällen har bestått av pasta, Kirby på wii & Cars 2. La isäng ungarna för en timme sedan och nu sitter jag bara och koser meg. Blir att gå isäng tidigt då ungarna lär vakna runt 7 imorgon. Hua. Vi hörs imorgon (senare idag för er) Hihi. PUSS

I'M A MOTHERFUCKIN P.I.M.P

Gårdagen var kul, dansade tills vi storknade och svettades som att vi var på världens träningspass, men det var riktigt kul ändå. Lite halvskumt folk till viss del, + att det var proppfullt, så sjukt mycket folk. Bilar stod parkerade rad på rad på rad på uppfarten, + ett kvarter bort, + på gräsmattan + i skogen bakom & på andra sidan vägen. Helt sinnes vad folk det var! Haha. Skulle tagit ett kort, men skitsamma. Lär väl bli att man drar dit fler gånger, för även om de var endel skummisar var det sjukt kul att få dansa järnet.

Nu måste jag pysa, för jag börjar jobba nu och slutar inte förrens om ca 24 timmar. Wööööp.

PUSS


SAKNAR!!

Satt härom dagen och tittade igenom massa bilder, och FY så jag saknar studenten. Så fruktansvärt kul att jag skulle kunna göra om det hur många gånger som helst. Något man aldrig glömmer. Något jag aldrig heller glömmer är ju min underbara klass. Var ju så le skolan från i princip mitten på 2an så jag kunde spy, men jag hade lätt tagit minst 1 år till med dessa underbaringar utan att tveka. Man inser ju faktiskt inte hur bra man har det när man väl går i skolan, så ni som fortfarande för det, NJUT!! Men men, den tiden är över och det är väl nu livet börjar på riktigt. Dock så är jag ju fast i min lilla bubbla här borta, som iofs är en sjukt bra erfarenhet.

Slutade för en timme sedan egentligen, men ville vara snäll så strök kläder i en halvtimme som gjorde att jag slutade för ja, 25 min sen ca. Tänkte nu hoppa in i duschen och vänta på besked om kvällens planer.

SKÖN VECKA

Kom hem igår strax efter elva, och gick för att kolla i almenackan och på mitt schema, då ser jag att istället för att jobba 2.30-9.30 ikväll, jobbar jag till 5.30. Haha, så gött. Har lite planer, men jag vet inte hur det blir då jag fortfarand är förkyld och förstår att om jag ska göra det som är planerat kommer det bli en seeen natt, = lite sömn = en ännu sjukare Ida. Aja, vi får väl se. Har precis tryckt i mig lite frukost/lunch och ska nu se paradise hotel.

TO DO LISTA

Har lite saker som jag skulle behöva ta tag i, men inte riktigt haft orken till.. haha.
  • Planera Mexico (skall göras ikväll med Marie)
  • Planera veckan då mamma och pappa kommer hit
  • Planera något vettigt att göra då jag är ledig 16-23 juni (kanske någon svensk som vill komma till detta underbara land och mysa med mig?)
  • Sist men inte minst, planera för min resemånad (EXCITEEEED)
Ja, det var väl det. Massa planerande framför mig, men det ska faktiskt bli kul. Ikväll ska jag som sagt planera Mexico, kan ju behövas då vi åker om en vecka. Haha. Annars idag så har jag ju vart på skolan, sen lunch med Veronika, Vanessa, Kerstin och Sabine och nu sitter jag här hemma och tjillar. Vid sex ska jag till mallet och möta Hanne, sen till starbucks och möta Marie (och förmodligen tusen andra au pairer). Blir nog bra detta.

THURSDAY ALREADY?

Sitter på ett knökat starbucks såhär 8.36 på morgonen. Det är helt sjukt var folk gör för att få i sig sin starbucks på morgonen. Haha. Är väl inte bättre själv då jag sitter här jag med, men jag fördriver faktiskt bara tid. Skjutsade barnen till skolan nyss, och jag har college om 1½ timme och ska möta Selina om 1 timme på gymet, för sen åker vi tilsammans därifrån. Skolan till barnen ligger så långt borta, så det är ingen mening att åka hem mellan. SÅ JA. Det är min bortförklaring. Haha. Nu ska jag försöka göra lite nytta och göra klart min timeline om den amerikanska historian. Just det, imorse gav min värdmamma mig ledigt resten av dagen, HUR SKÖNT?

TJOCKHUVE

Ja, jag är exakt lika ful och skitig i håret som det ser ut. Skulle ju hoppa in i duschen för en timme sedan, men fastnade på att PLUGGA AMERIKANSK HISTORIA. Dra mig baklänges tre varv runt jorden, vad har det tagit åt mig? Kan ju inte riktigt säga att den är intressant direkt, men jag antar att jag inte vill komma till lektionen imorgon och vara helt bakom flötet. Måste ju visa att jag är från Europa och faktiskt VET saker (till skillnad från de flesta amerikaner, hehehehe). Så nu måste jag ta en snabbdusch och sen bums ner i sängen, har en halsont från helvette och huvudet väger nog 15 kg, dessutom måste jag skjutsa barnen till skolan imorgon 07.30. Kill meeeeeee!

FILTEN ÄR ÅTERFUNNEN

Hahaha, så dumt. Det enda stället jag inte kollade på, där var ju såklart filten. MELLAN lakanet och täcket. Här har man alltså inte ett påslakan, utan ett lakan och sen lägger man på täcket uppepå. Och jag har tidigare sovit med filten under allt för att få de lite varmare, så nu tog ju städerskan det en nivå högre och gjorde det på riktigt. Hahaha. Vet inte om detdär var vettigt för er men skitsamma.

Hehehehehe Petter... okejdå. Annars finns ju alltid google, det brukar jag använda mig av då jag vill ha svar på något ;) Okej såhär är det. När du jobbar som au pair måste du också läsa 6 credits (vilket motsvarar ca 2 kurser på universitet hemma) så en kurs är alltså oftast 3 credits. Just nu läser jag American studies på ett college här i Jersey och den kursen är 3 credits. Det betyder ju alltså att jag måste läsa 3 till. Så, för att kunna läsa de 3 sista creditserna (?) var jag tvungen att välja en kurs som går endast över en helg (weekend class) då jag inte skulle hinna ta en annan vanlig kurs på college eftersom jag jobbar fulltid och nästa termin börjar då jag åker hem. SÅ därför registrerade jag mig för att ta en kurs där man 3 söndagar lär sig om Montreal osv, och sen åker man, precis som du säger, på en fieldtrip till Montreal i slutet av kursen. Hänger du med nu? :D

BORTRÖVAD FILT OCH HELLJUS

När jag kom hem var jag förbannad och irriterad. Nu är jag bara sjukt förvirrad. Haha. För det första då jag skulle hem från Line i Short hills, så hittade jag fan inte ut ur "stan" och ut på motorvägen, vilket iofs är mitt eget fel lite, men det är fan inte lätt då gpsn ber mig köra MOT ENKELRIKTAT. Hur som, tog mig dit jag skulle och får sen en bil bakom mig med helljusena på. I säkert 10 min kör denna bilen bakom mig och jag får DAMP. Amerikaner vet fan inte hur man ska använda dom, för jag vet inte hur många man möter som inte stänger av dom. Då går det ju bättre, då det bara är några sek, men när det ligger en bil nära med dom på i 10 min blir man fan lack. Självklart vred jag backspegeln upp mot taket i en annan riktning, men självklart låg bilen så jag såg den i sidospeglarna och det var för mörkt och för mycket trafik för att leta åt var jag ställer in dem.

Sen när jag kommer hem och ska krypa ner i sängen inser jag att min filt är borta. Helt spårlöst. Haha. Därav förvirringen. Har letat i sängen, mellan de andra filtarna, UNDER sängen, i garderoben, i 3 andra garderober här på nedervåningen, i soffan i vardagsrummet både nere och uppe + i filtkorgarna där uppe och tvättstugan. Har också kollat i bänken där jag har mina nytvättade lakan och handdukar, men den finns INGENSTANS. Helt sjukt. Ska på spaning imorgon och leta nogrannare, hittar jag den inte då är det någon som startat krig med mig. You don't mess with me and my blankies. Haha.

Och till sist då, svar till Petter, JAAA förstår du inte svenska eller? hihihih. Jag ska till Montreal i maj. Vad är det som är så konstigt med det? Bwaah. Ska dit och tjäna college credits, alltså skola. Man lär sig lite om staden innan, sen får man åka dit och se staden också. Inget mer med det, mer än att det kommer bli grymt!

Nu ska jag avsluta, hatar själv då folk skriver långa inlägg, men jag var bara tvungen att få ut allt detdär. Haha. GODNATT

MONTREAL I MAJ

Wöööh, det har äntligen fixat sig med mina credits och jag har hittat en weekendclass som passar in i mitt schema. Wohooo. Har dock inte registrerat mig än då man måste betala allt på en gång då man registrerar sig ($389) och eftersom att jag ska till Mexico vill jag vara säker att jag har nog med pengar till det. Men det skulle vara såååå surt om det inte finns plats för mig om jag registrerar om 2 veckor. VILKET DILEMMA! Ska se till att prata med min värdmamma om det på en gång, och höra om jag kan få resten av collegepengarna nu så jag kan registrera mig. För jag vägrar att inte kunna komma med. Haha. Måste ändå betala $220 själv men det ska nog gå att pussla ihop även fast jag åker till Mexico. HUR SOM, nu ska jag röra på fläsket lite och gå en timme på treadmillen.

TUESDAY, OFF

Tisdag idag och jag är leeeeedig. Men innan ni blir allt för avis, så kan jag ju säga att isället jobbar jag fredagkväll till 9.30, lördag från 14 till 10 på morron på söndagen. SÅÅÅÅ. Haha. Jag förtjänar en dags ledigt. Dock så har jag ju college idag, så det blir ju inte ledigt ändå på nått vis. LILLSUCKEN. Efter skolan ska jag iallafall luncha med Sabina, sen ikväll/eftermiddag ska jag umgås med min bästa svensk Line. Så det blir nog en fin dag ska ni se. Nu måste jag äta frukost innan jag hämtar Selina.

FAST FORWARD

Så är denna måndag över, som vanligt på söndagar har jag ju ångest över att det är måndag dagen efter, men alltid så går måndagen så fort och nu är jag redo för en ny dag. Är ledig imorgon, så först ska jag till skolan, sen möta upp Sabina för lunch och efter det tänkte jag träna. Har varit sååå lat idag, men blev nöjd med mig själv då jag efter jobbet powerwalkade på treadmillen en timme här hemma i gymet (som ni ser på bilden här ovan. Perfekt att jag kan kolla på paradise hotel medan jag tränar, då glömmer man liksom bort vad man gör). Har nu vart sjuk i en vecka och jag känner mig absolut bättre, så jag måste komma igång igen på en gång, annars kommer det börja gå utför igen och det vägrar jag. Ska komma hem till Sverige fittare än fit (ehhh, hahah knasig mening men ni förstår nog ändå). PUSSSS

GIMMIE SUMMEEEEER

Waah, längtar sjukt till Mexico. Bilden är ju från St Thomas, men det kommer nog se ungefär liknande ut. SÅ TAGGAD! Sen vill jag bara att det ska bli sommar. Tror sommaren här kommer bli grym, helt klart, så det är något jag verkligen ser framemot. Känns som att det finns såååå mycket mer att göra under sommaren, och just nu är jag lite rastlös härikring.

JUST DET, har ju haft det jävligt svårt att få ihop alla 6 credits från college & haft lite ångest över det, men så frågade jag min LCC för någon dag sedan om vad som händer om jag inte tar alla 6, och tydligen så händer ingenting. MEN HALLÅ?! Haha, vad har jag vart så orolig över då? Nu kan jag äntligen slappna av, för jag tänkte ju att jag MÅSTE hitta en weekendclass som passar mitt schema, och jag har liskom aldrig hittat någon. Så nu känns det grymt skönt, bara så att ni veeeet liksom.

NYC/BROOKLYN 8 JAN

Satt och kollade igenom mina album och insåg att jag glömt att ladda upp bilderna från då jag var i NYC senast. Så här kommer dom:
Haha orkar inge mera. Har mycke mer bilder, men orkar inte hålla på sortera och leta fram. Blev ju några iallafall. Sitter och kollar på American pie 2 så det ska jag fortsätta med nu.

ÄLSKADE NI

Denhär kvällen (min sista hemma i Sverige) var både hur bra som helst och sinnessjukt jobbig. Jag har ju äran att ha två familjer hemma i Sverige, och jag kunde ju inte annat än att samla ihop dom min sista kväll hemma och göra det bästa av den. De flesta au pairer har en redig avskedsfest innan de åker, men för mig var detta perfekt. Det går inte med ord att beskriva hur mycket jag saknar alla och hur mycket jag önskar att alla kunde vara här med mig. Vet inte hur ofta jag tänker på det ögonblicket då jag kommer hem och får slänga mig i armarna på er, och varje gång får jag tårar i ögonen, för så glad kommer jag att vara, att jag gråter!! Hua. Vi har klarat 6 månader snart, sen får jag ju lite healing då bästa mamma och pappa kommer hit om mindre än 2 månader, sen är det bara slutspurten kvar. I LOVE AND MISS YOU GUYS SO MUCH! <3

SNÖ I JERSEY

Nu har då vi också fått snö, ville ju inte ha någon snö då man blir så begränsad här. Men men, det är bara nån cm på marken, så det är väl ingen katastrof direkt, men ändå. Blir ju kaos på gatorna då det snöar. Så jag hoppas jag får ta bilen nu, för ska iväg och luncha i Basking ridge om en timme. Sitter och skypar med mamma och pappa nu, så måste väl ta och göra mig iordning om jag ska hinna. Så vi hööööörs!

VIDEOBLOGG 20 JANUARI


COLLEGE DAG 2

Haha ja nu har vi väl haft den första riktiga lektionen på colleget. Eftersom jag studerar american studies, så började vi med geografin, så massa städer, stater, floder ooosv. Haha. Var rätt duktig på staterna och städerna, de andra sket sig helt, tur vi har en grym lärare. Haha. Så det blir nog bra dehär. Nu ska jag chilla lite innan jag måste börja jobba.

PICS FROM DC

Jag lovade ju att lägga upp bilderna idag, och eftersom klockan bara är 20.30 här än så har jag ju faktiskt inte brytit mitt löfte. Så here we go:
Hahaha, ja de var väl lite från DC, en grym helg som ni seeeer. Nu ska jag se paradise hotel och tööööv. Puss

TISDAGSLISTA

Hade tänkt lägga upp bilder från helgen i DC, men jag blev lat och svarade på en lista istället.. haha. Lovar att lägga upp dom imorn, OK?


Hur gammal är du om fem år?

- Tjugofyra. Med 6 veckor till tjugofem, woop.


Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

- Selina, vi hade ju första dagen av college, spännande. Haha.


Hur lång är du?

- 169, tror jag.


Vilken är den senaste filmen du sett?

- The girl with the dragon tattoo, den amerikanska versionen dårå.


Vem ringde du senast?

- Taxin i söndags. (nä, jag pratar inte så ofta i telefon här. haha)


Vem ringde dig senast?

- Selina, då hon skulle hämta mig.

 

Hur löd det senaste sms:et du fick?

”I will help when we get home. Almost there, 15 minutes. Thanks for trying”

 

Föredrar du att ringa eller skicka sms?

- Jag är helt klart en sms-tjej. Men på senare dar så har jag absolut börjat ringa mer, har liksom insett att det går fortare och det är så mycket enklare att uttrycka sig. Haha.


Är dina föräldrar gifta eller skilda?

- Gifta sen stenåldern.


När såg du senast din mamma?

- Den 31 juli, helt sinnessjukt. Saknar min maaaaami så mycket!

 

När vaknade du i dag?

- Vaknade flera gånger innan, med en början 05.38, men klev upp 8.15.

 

Var tror du att du befinner dig om tio år?

- Jag har faktiskt ingen aning, allt kan hända och jag vill inte spekulera för mycket om framtiden. Vet att efter detta året är slut så vill jag fortsätta att resa iallafall, sen kan som sagt allt ske.

 

Vad fick dig verkligen att skratta senast?

-Har suttit och asgarvat åt paradise hotel nu i snart 2 timmar.


Hur stor är din säng?

- Det är väl en 1.20.

Sover du med eller utan kläder på dig?

- Sover alltid i t-shirt och troser.


Vilka städer har du bott i?

- Har då aldrig bott i en stad, men ställen jag bott på är Storuman, Bredsand, Njurunda & Warren.


Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

- Svårt val alltså. Älskar barfota ute på sommaren, sockar inne & ändå så älskar jag ju att ha snygga skor på mig. Mweheh.


Är du social?

- Jag anser mig som väldigt social, faktiskt.


Tycker du om kaffe?

- Nej fy satan..


Vad dricker du till frukost?

- Här borta har det inte blivit så mycket frukost, men isåfall vatten typ.. Eller mjölk.


Sover du på någon särskild sida?

- Jag brer gärna ut mig över heeeela sängen.


Kan du spela poker?

- Kan och kan, mitt bästa tidsfördriv här är att spela poker på telefon, men jag åker alltid ut så jag kan ju inte säga att jag är särskilt bra på det.

Tycker du om att mysa/kela?

- BÄSTE!!


Är du en beroendemänniska?

- Förstår inte ens frågan? haha. Så jag har ingen aning om vad jag ska svara.


Känner du någon med samma födelsedag som din?

- Kommer på en än så länge, Johan.. (går in och tittar på facebook) och ser att det är två till, en som jag kommer ihåg att jag faktiskt redan visste (men tydligen hade glömt bort) Desirée, och ser också att Eva Lotta, en av tyskarna jag umgicks med i helgen också fyller år den 8 mars. (som också btw är den internationella kvinnodagen) haha.

Vill du ha barn?

- Ja, nej, vetej. Men jo, det tror jag absolut. Tänker mycket på hur ensamt det skulle vara utan barn då man blir panchis. Usch.

Har du någonsin åkt ambulans?

- Det har jag, hua. Det var då jag fick ryggskott (var 15 år), går inte ens att beskriva känslan, men jag kunde inte ens röra på armar eller ben utan att det kändes som att jag skulle dö. Fyyyyyyyyyyfan. Var iallafall tvungen att ta mig in på sjukhuset, och bilen var iiiiinte ett alternativ, så fick bli ambulans.

Vad spenderar du helst pengar på?

- Resor och kläder antar jag.


Sover du med gosedjur?

- Icket, tycker dock om att sova med min pillowpet då och då. (anser inte det som ett gosedjur, mer en kudde.) han har dykt upp här på bloggen tidigare.


Flirtar du mycket?

- Är jag på fyllan raggar jag gärnet, annars är jag lite för osäker för att våga flirta så värst mycket. Haha.


Har du fått fortkörningsböter någon gång?

- Otroligt nog inte. Och snart går prövotiden ut dessutom, göööödaN!

 

Vilken var den senaste boken du läste?

- The amazing art of racing in the rain. Handlar om en hund, och hans familj. Sjukt mysig bok!



FIRST DAY OF COLLEGE

Har precis kommit hem från min första dag av college. Det verkar bli bra detta, är en sjukt soft lärare och hela kursen verkar inte så svår. Vi är få i klassen också, vilket jag kan tycka är skönt på ett sätt, så slipper man skämmas inför så många om man måste redovisa nått. Haha. Läser förresten American studies, för er som inte visste det. Anmälde mig ju lite sent till skolan, så det var i princip det enda som fanns kvar. Hade väldigt gärna läst något annat, men som sagt så verkar detta bli en rätt skön kurs ändå. Hade ju kunnat vart värre. Nu ska jag se paradise hotel och äta glass innan jag ska åka och hämta ungarna från skolan.

I'M ALIVE (ALMOST)

Måndagkväll redan då. Har inte bloggat på hela helgen eftersom jag som sagt var i DC och hade en helt underbar helg hos Marlene. Vill inte att den ska vara slut, men nu är det ju bara ca 2 veckor kvar tills vi åker till Mexico, kommer bli grymt. Ska lägga upp bilder från helgen imorn, just nu är jag för trött och lat för att görat. Har gått och blivit sjuk, satt i princip och sov på E's gymnastik idag och då äre illa asså. Haha.

Fick reda på idag också att vi förmodligen åker till Kanada den 13e mars på skidsemester. Hoppas verkligen det blir av, bore ju grymt!! Mount tremblant ska vi till isåfall, ser inte helt fel ut om jag får säga de själv. Nu ska jag nörda paradise hotel Norge och sen töööv.

MÅSTE PACKAA

Hehehehe, kanske borde packa lite med tanke på att jag åker om ca 3 timmar. Fixa iordning mig må jag också göra, men det är inte lätt då man är segare än segast på att ta tag i saker. Haha. Imorse klev jag upp 7.20 och började jobba 7.30, bra där. Kom inte sent iallafall, hoppade i princip bara i mjukisdressen och sen skulle jag ju bara skjutsa ungarna, såå. Sen strykte jag ungarnas skoluniformer med, men nu är jag ledig resten av helgeeen, så fruktansvärt skönt.

JAJA, nu ska jag ta tag i allt så jag kommer iväg nån gång, vore ju dumt om ja missa bussen från nyc eller liknande. Vi hörs när jag kommer hem från DC, PUSSSSS!

PARADISE HOTEL

Wöööö, hade helt missat paradise hotel norge, HUR KUNDE JAG GÖRA DET? Kan ju vara det faktum att jag bor i USA, men ändå. Jag är ju paradise hotel nööörd, älskart. Så nu har jag massor med mumsiga avsnitt att avnjuta, dock så jobbar jag morgon imorgon också, så det blir inte allt för sent, men sen imorgon då jag kommer hem från gymet, då jäklar vet ni vart jag befinner mig. TIHIIII.

Och ja Petter, du har rätt (ang. wii inlägget, det var ju xbox vi spelade och inte wii, så jag rättade till det med en gång. Haha. Hur man nu ens lägger märke till det, men sen vare ju inte vem som helst som kommentera de heller, höhö). GODNATT

SLUT PÅ ENERGI

Kom hem för en stund sedan. Skjutsade barnen till skolan och åkte sen direkt till gymet. Höll allvarligt talat på att somna i bilen hem, och när jag sen kom hem och skulle äta började jag må illa. Blääääää, jag måste verkligen börja få i mig mer mat, annars är jag rädd att det kan sluta illa. Dum som jag var åt jag bara ett äpple och drack vatten innan mitt 1½ timmes pass, sen då jag väl kommer hem mår jag som sagt illa. Trots det tvingade jag i mig 2 cheesesticks och en proteinbar, sen gjorde jag smoothie och när jag skulle diska mixern så kuttar jag upp fingret och höll på att svimma. Ingen bra kombo kan jag lova!! Det handlar ju inte om att jag vill gå ner i vikt, det har jag redan gjort, och jag vet att man inte går ner i vikt snabbare för att man inte äter, men min magsäck har nog krymp nå fruktansvärt här borta så jag känner mig aldrig hungrig. Förut var jag ju JÄMT hungrig, så det är en konstig omställning till att aldrig vara hungrig, jag liksom glömmer bort att jag ska äta och då det inte finns något jag är sugen på, struntar jag hellre i det än att trycka i mig nått bara för att jag måste. Det är inge bra alls, men jag vet inte riktigt hur jag nu ska dra mig ur denhär dumma vanan. Aja, de löser sig! Nu ska jag chilla lite innan jag börjar jobba igen.

XBOX NIGHT

Ikväll så var Veronika, Vanessa & Kerstin hemma hos mig och spelade wii, det såg bla ut såhär:

Hahaha, charmiga bilder, men fy så kul det är!! Nu måste jag sova, imorgon jobbar jag morgon, uäääääh. Godnatt finisar.

WASHINGTON DC I HELGEN!!!!

På fredag åker jag till DC för att hälsa på Marlene, min underbara roomie från orientation. Som ju också bodde nära mig här i Jersey innan hon gick in i rematch och flyttade till DC. Ser såååå mycket framemot att åka iväg. Jag älskar ju att resa, och det kan vara skönt att få komma bort från det man är van vid också. För sån är ju jag, det bästa jag visste hemma i Sverige var ju när jag skulle åka iväg nånstans, även fast det bara var över helgen. Så nu ser jag framemot det riktigt mycket och hoppas på att det blir en toppen helg! Nu ska jag iallafall bege mig till gymet för att träna.

TIMES SQUARE PUSSEL

Här har ni Line "pusslet" Tallberg. Fick detta 1000 bitars pussel i julklapp ju, och nu är Line tillbaka för att fortsätta sitt bygge på mitt fina pussel. Det är mer hon som bygger och jag som hjälper till, inte tvärtom som det kanske borde vara. Haha. Jag blir bara förvirrad, dessutom så har jag det upp och ner, så jag skyller på det (inte det faktum att jag sitter vid datorn och inte angagerar mig särskilt mycket, heeehe). Vi var nyss och åt århundradets flottigaste pizza, då jag än en gång hoppat över den där lilla detaljen med att äta. Åt en yoghurt och en macka imorse vid nio, sen liiiite havregrynsgröt och en bagel vid två-tiden, så min hjärna hängde inte riktigt med och Line tyckte bara jag gnällde. HAHA. Nu mår jag bättre dock och ska försöka hjälpa till i pusselbyggandet.

MÅNDAG 9 JANUARI

Wöööh, förlåt att jag aldrig bloggade igår. Var i NYC heeela dagen och då jag kom hem var det direkt isäng då jag jobbade förmiddag idag. Eller ja, jag skjutsade barnen till skolan och sen hem igen. Har tvättat och tvättat hela dagen (plus sovit någon timme också, där jag bla. hann med en mardröm om att en galen katt attackerade och jagade mig, fy så hemskt!!) och nu ska jag börja jobba. KUL DAG. haha närå, det duger, var ju tvungen att få bort mitt tvättberg nån gång, äntligen är det gjort. Känns bra. Ikväll kommer Line hit och ska bygga pussel med mig, toppppppen säger jag. Vi hörs sen.

NYC IMORGON

Borde ju verkligen inte blogga nu, borde sovaaaa, men jag kunde inte låta bli. Slutade jobba för bara en liten stund sedan och har liksom chillat hela kvällen. Var iväg och bowlade med ungarna, sen åkte vi och köpte glass på Coldstone som vi avnjöt här hemma innan jag la ungarna isäng. Då strök jag lite kläder och satt sedan ner röven i soffan för att glo tv. Och nu ska jag som sagt sova, för väckarklockan står på 07.00 (KILL MEEEEE!!! varför gör jag sånt frivilligt, dumma dumma Ida) och då ska vi in till New York för bla. skridskoåkning i Central Park. Ser framemot att åka in till min underbara stad igen, var längesen jag var på besök bara för att njuta av den underbara staden och atmosfären (vad djup jag blev nu!). De senaste gångerna jag har vart in har ju mest varit för festligheter, och det är ju inte direkt samma sak. Jaja, godnatt nu!!

LÖRDAG 7 JANUARI

Börjar jobba om 10 min, så får bli ett litet snabbt inlägg bara. Sitter just nu och pratar med Marlene i DC och förhoppingsvis så kan jag åka till henne nästa helg. Vore ju grymt! Jag är ledig i princip hela fredagen (jobbar mellan 7.30 & 8.30 fredagmorgon) så då åker jag in till NYC under dagen och tar sen buss därifrån till Bethesda där hon bor. Hoppas verkligen det funkar för hennes värdfamilj också, vore toppen! Måste ju passa på att utnyttja helgerna som jag har här då jag verkligen är ledig, till att resa runt lite. Men ja, nu ska jag åka och titta på E's gymnastik, sen hem och hämta N för att åka till parken med dem. Hörs när vi hörs!

NATTBLOGG

Kom precis hem från Westfield/Mountainside där jag var och såg denna filmen med sköna svennebrudar. Haha. Rätt genialiskt att gå och se den med massa svenskar, himla kul att se den vare ju faktiskt. Jag tyckte faktiskt den var riktigt bra, även fast originalet alltid kommer att vara bäst så tyckte jag det inte var helt fel ändå. Hon som spelade Lisbeth gjorde det ju riktigt bra, även fast det inte går att slå Noomi Rapace på den fronten, så gjorde hon en grym insats iallafall. Blev sent ikväll, då filmen började 10.30 och spelade i över 2½ timme. Men det vare värt.

Annars så jobbade jag ju idag, vart ett skönt jobbpass då jag hämtade ungarna från skolan, skjutsade E till gymnastiken och hängde där i 2½ timme innan mina vföräldrar kom dit och jag åkte hem med N som jag la isäng nästan på en gång. Säger då det, även fast jag säkert sagt det hundra gånger tidigare, jag har verkligen världens bästa värdbarn. KÄRLEK! Nu ska jag sova och ladda för jobb imorgon 2-12. Puss & godnatt!

SVTPLAY

Detta klippet kan jag se hur många gånger som helst!!

FREDAG 6 JANUARI

Jag vaknade för ca en halvtimme sedan, vid halv tolv. Hade tänkt kliva upp vid tio för att åka och träna, men jag kunde inte sova inatt då jag var för uppspelt av vinsten, så då sket jag i alarmet och fortsatte sova. Idag blir det jobb 2.30-9.30, sen ska jag stressa iväg till Mountainside för att se på bio med några svenska brudar, blir myyys. Filmen som står på schemat är The girl with the dragon tattoo, jag har hört att den inte är lika bra som den svenska versionen, men med eftersom att storyn är så himla bra, så kan den ju inte vara så dålig.

Har än ingen aning om vad mitt jobb består av idag, men jag antar att om jag går upp på övervåningen så har jag nog en lapp med instruktioner, som det oftast brukar vara. Passar mig alldeles utmärkt! Har dock inte kommit fram till varför jag jobbar så sent ikväll, men det märks väl! Gillar inte riktigt att jobba både fredag och lördagkväll, även fast jag är ledig hela söndagen. Mina kompisar är ju oftast lediga under helgerna, så man känner sig lite utanför då man jobbar varje helg. MENMEN, jag skulle ju bli optimist iår och se allt från den ljusa sidan istället, så jag ska inte klaga över det. Jag hinner ju hur som helst umgås med fina vänner ikväll ändå!

SVERIGE VÄRLDSMÄSTARE

Det är med stolthet jag säger (om ni inte redan märkt det, vilket ni borde ha gjort) att Sverige tog guldet ikväll. Jag vet inte ens vad jag ska säga, det är så förbannat stort och tårarna har runnit konstant sedan Mika satte den avgörande pucken. Som vi har väntat och väntat, i 31 år närmare bestämt, på ett nytt JVM guld och nu ÄNTLIGEN kommer det. Det är dom så jävla värda, hela hockeysverige är så jävla värda det. Med flera brons och silver i bagaget de senaste åren, så var det bara Sveriges tur. Obeskrivlig känsla! Och som Micke och Chris säger det (kommentatorerna), att dom tar guldet i Kanada, med ett Kanada som hejar på Sverige, är fruktansvärt stort det med. Woooh, ryser i hela kroppen och har lite svårt att förstå vad som nyss hände. Nu ska jag iallafall försöka mig på att sova, har sjukt mycket energi och tror jag kan leva på denna vinsten länge, YEEEEEHA!

STORT GRATTIS TILL JVM GULDET!!!!

LADDAR INFÖR FINALEN

Skulle egentligen ha jobbat morgon idag, men av någon anledning så har barnen ingen skola, de fick vi reda på igårkväll, så min vmamma tog dom till en playdate imorse och jag behöver inte hämta dom förrens kl 3. Skönt som tusan. Helst då jag hade en sån huvudvärk igår innan jag skulle sova, så jag behövde få sova ut. Hade tänkt träna idag, men ska låta benen vila lite då jag inte vill gå för hårt när jag nyss börjat komma igång med träningen igen.
Så just nu sitter jag bara och längtar till finalen ikväll, sa till min vmamma att om det gick inte jobba till längre än 8, då matchen börjar här. Och det skulle hon se till, innan ändringen med att barnen inte hade någonb skola skulle jag jobba till 7.30, så hon sa att jag förmodligen kommer sluta tidigare än det till och med. Inte mig emot! Funderar lite på om jag ska åka till affärn nu och ladda upp med lite gottigheter inför kvällen, har ju till och med dipp från Sverige som blir perfekt för ikväll. Tål att tänkas på.

ONSDAG 4 JANUARI

Har inte hunnit bloggat idag, jobbade på morgonen, skjutsade barnen till skolan, sen direkt till gymet och då jag kom hem skypade jag lite med mamma. Man måste lämna in en medical form till colleget, och det var en grej som inte stämde, så jag var tvungen att ringa mamma som var tvungen att hitta nå papper oooooosv, sjukt less tjej!! Men nu ska det förhoppningsvis lösa sig då hon hittade pappren. Efter det skypade jag med Jonna och Linda, sen snabbt bytte jag om och åkte och åt lunch med Vanessa. Sen stressa hem och skriva brev till mormor, som jag postade då jag var påväg för att hämta N från skolan. Så nu har jag slutat, huvudvärk har jag, så ska ta en alvedon och hitta något mysigt att se på tvn, sen ska jag sova och ladda inför final imorgon.

På tal om final, fick en fråga om vart den sänds, PÅ SVT!! och svtplay, men om du bor utanför Sverige kan man inte se livesändningen på svtplay tyvärr. Jag har skaffat en anonym ipadress så att jag ska kunna se matcherna. Nörd som jag är. Haha.

En annan fråga jag fick var vem jag ska åka till Mexico med. Jag ska dit med en annan au pair, Marie från Tyskland. Haha, alla vänner jag har här borta är i princip tyskar, så jag komme nog åka till Tyskland och festa på billig alkohol en hel del framöver. ;) Godnatt nu, nu sprängs huvet mitt!

FINAAAAAAAAAAL

Så har Sverige gått till ännu en final i JVM i ishockey. Kunde tyvärr inte se matchen idag, då den började kl 17 här och jag jobbade, men då jag slutade jobba så skulle jag gå in och titta hur det hade gått i matchen, och såg att det stod 2-2 och det var straffar som skulle avgöra. Så jag hann se straffarna och tack och lov så vann de och gick till final. Så himla starkt av dom att i ännu en match lyckas vända ett underläge i sista perioden och vinna. Mot Ryssland var det ju 3-0 och de lyckades vinna med 4-3, nu var det 2-0 till Finland och de lyckades vinna med 3-2. WOOOOH! Så på torsdag då ska jag bänka mig framför tvn 20.00 (amerikansk tid) och heja fram Sverige till en vinst. Om ca en halvtimme börjar den andra semifinalen, mellan Canada och Ryssland, och den tänkte jag faktiskt se innan det blir dags för sängen. Så ja, det är väl godnatt Sverige och godkväll USA. Vi hörs imorgon!

HERE WE COME CANCUN

Nu har jag precis bokat resan till Mexico. FY vad jag längtar, men det är ju faktiskt bara 30 dagar kvar tills vi åker. Erkänn att ni är liiiite avis när ni ser dessa bilder. Den första är på bilden över den lilla "ön", eller vad jag ska kalla det, som vi kommer att bo på. Den andra bilden ser man vårt hotell, det är alltså det höga vita hotellet med den stoora poolen, det huset som är bredvid det med rött tak, om ni förstår. Haha. Sen den sista bilden är en bild från stranden, en bild jag hittade på hotellets hemsida. Ser rätt nice ut tycker jag! haha. Det bästa är att på alla omdömen jag läst om hotellet så står det att det ligger perfekt till, på stranden, nära shopping och party, bättre kan det ju inte bli. Jag är taggad till tusen. WOOOP.

BEDTIME

En sjukt förväntansfull Ida påväg till USA för första gången. Herregud, när jag satt där hade jag ingen aning om vad jag gav mig in på.

Första dagen på 2012 är nu över och jag ser positivt på resterande delen av året. Jag har nu bott i USA i ganska precis 5 månader och har 7 kvar, det börjar närma sig halvtid. Jag förstår verkligen inte vart tiden har tagit vägen och jag satt precis och tittade på bilderna från orientation och jag kommer ihåg varenda känsla jag hade. Att det var 5 månader sedan är ju helt sjukt. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna komma någon så nära på bara några månader, men det är helt sjukt vad jag älskar mina värdbarn, av hela mitt hjärta. Tanken på att behöva lämna dem är ju hemsk, även fast det inte är en dans på rosor hela tiden. Dom har fått mig att se på livet från ett helt annat perspektiv och jag vet att dom kommer vara en del av mig resten av mitt liv. Jag vill se dom växa upp till underbara individer, som jag vet att de kommer att bli. Trots att det ibland inte är superkul att jobba, och att det finns dåliga stunder så är ALLT värt det då jag tänker på hur mycket dem betyder för mig och hur mycket jag älskar dem. Helt otroligt mycket!! Jag vet att jag kan vara bitter, ibland lite för mycket, och jag har suttit och funderat ett tag och faktiskt insett att det gör inget om jag inte hinner se hela USA, om jag inte har supermånga helger ledigt, för jag har ändå vunnit det bästa av allt, kärleken till två underbara barn.

Godnatt vänner!

SUPERVINSTEN

Som den hockeynörd jag är kollade jag självklart på kvällens match mellan Sverige och Ryssland i JVM, och herregud vilken match det blev. Jag finner inga ord, så fruktansvärt spännande och med det bästa slutet på matchen någonsin. Hade aldrig trott att de skulle vinna, men fyfan så jävla bra dom gör det!!

För att lite snabbt gå igenom matchen, Ryssland gör 1-0 & 2-0 sen kommer 2-1 för Sverige, SOM DÖMS BORT. Så tillbaka till 2-0 och då gör Ryssland 3-0 i numerärt UNDERLÄGE. Allt detta i första perioden, sjukt less var jag då men hade fortfarande hopp då det var 40 min kvar att spela.

Andra perioden spelar Sverige riktigt bra, men får ingen utdelning. Så inför 3e perioden står det fortfarande 3-0 till Ryssland och jag tänkte att nu är det kört. Sen kom 3-1 och jag började få en gnista hopp igen. 3-2 kommer också, men jag tänkte att 3-3 är för bra för att vara sant, sånt händer aldrig Sverige, MEN ACK SÅ FEL JAG HADE. Flippade ur då det blev 3-3 till Sverige, förstod inte mina ögon och öron, så sjuuukt glad. Matchen gick till förlängning och jag kände mig rätt säker på att de skulle vinna, då de spelat så bra de senaste 40 minuterna. Ändå var jag ju lite orolig att de inte skulle ta hem det, såklart var jag det, men de var ju så värda de och det blev 4-3 till Sverige tillslut. Så fruktansvärt stolt, så underbaaaaaaaart vare och trots att jag jobbat hela nyårsnatten så blev det fruktansvärt bra iallafall. Tack juniorkronorna för att ni gjorde min nyår!
GOTT NYTT ÅR!!

RSS 2.0