H-O-C-K-E-Y HOCKEY


Som den hockeynörd jag är ser jag självklart premiärmatchen i VM för Tre Kronor. Pär mårst allra första VM-match med Tre Kronor, så det är lite spännande. Sverige möter Norge och just nu står det 3-3, vilket enligt mig är sjukt skämmigt. DET ÄR JU NORGE FÖR SJUTTON!

Haha aja, jag ska slänga mig i sängen och fortsätta se. Jag antar att många av er är ute på festligheter, så jag får önska er en trevlig kväll. Självklart önskar jag det till de som är som mig och bara är hemma också. Fast jag har ju iallafall vart uppr på hembygdsgården och gjort lite rätt för mig via scouterna så jag har iallafall sett en brasa!

V-V-VALBORG

Ja, idag är det alltså Valborgsmässoafton som det så fint heter. Om jag får säga det själv så är det förmidligen den mest konstiga och onödiga "högtiden" vi firar. Valborg är som gjord för kaos, snefylla och bråk. Jag ska hur som ta del av den, utan alkohol, då vi alltid anordnar majbrasa, fika och massa aktiviteter uppe på hembyggdsgården ovanför mig med scouterna. För att få lite klirr i kassan liksom. Det blir med andra ord en lugn kväll som förhoppningsvis slutar med lite Hockey-VM tittande.


COMING UP: NEW DESIGN!

Designen jag har nu är ju jättefin, men jag känner att den passar inte mig då jag gillar att lägga upp stora bilder i mina inlägg. Tycker det ser konstigt ut med bilder i denhär designen så därför ska jag göra om skiten ikväll. Känner mig rätt seg efter all sol jag intagit dessa dagar och jag har bara vart hemma en enda kväll på två veckor, så det känns skönt att bara vara hemma. Ska se ikapp lite big brother som jag missat alldeles för mycket på senaste också.

Så om det ser lite knas ut ett tag nu så är det för att jag renoverar!

SUNSHINE BOOGIE


Idag är det sjukt fint väder. Har inte sett ett moln på himlen än, dock så har jag ju bara tittat ut genom mitt eget fönster, men jag hoppas att det är lika fint över hela himlen. Och när det är fint väder ute, så beger jag mig självklart till bästa solar altanen i Njurunda, min fina familj i Mjösund. Så dit drar jag nu, hörs sen!


Mail from my LCC

Idag så hade jag fått ett mail från LCC:n i området, hon verkade jättemysig och berättade att det var massor med au pairer i området där jag ska bo. Det sa ju även min värdmamma till mig, så det känns riktigt bra och jag borde inte ha några problem att hitta vänner.

Hon länkade också till en hemsida där jag redan nu kan börja plugga till mitt Amerikanska körkort, man måste tydligen ha ett speciellt i New Jersey så jag ska ta det när jag kommer dit. Jag saknar redan att prata med min VM och allt känns så bra. Nu ska jag försöka att lägga lite tankar åt skolan också, har en projektrapport som ska in under nästa vecka, så det är väl dags att börja skriva den antar jag.

Nu ska jag iallafall sova och hoppas på lika fint väder imorgon!!

Ida, welcome to New Jersey!

JAJAJAJAJAJA! När jag vaknade så hade ja fått ett mail av min värdmamma:

"Hello!
I spoke to .... and we are very excited to tell you that we would like to match with you and we are looking forward to a great year."

Osv, stod massa mer i brevet men det är ju inte relevant för er. Älskar att dom är så snälla och kan vänta tills jag vart utomlands innan jag åker över. Det blir alltså i början av augusti som jag åker, men datumet är inte helt bestämt än. Väntar ivrigt på mail från Au pair in America! Familjen åker på semester idag, till Dominikanska Republiken (AVIS!!) och det var en av anledningarna till varför vi pratade så mycket och intensivt dehär två dagarna.

Har ju självklart haft i tanken att det kanske gått för fort, att jag bara tycker dom är bra för att jag äntligen fått en match, men jag har verkligen tänkt igenom dethär och jag förstår inte varför jag skulle säga nej till en sånhär bra familj. Vi klickade på en gång och jag har till och med hunnit pratat med mormorn som också hoppades att jag skulle bli deras au pair. Det känns bra i hela mig och jag vore ju knäpp som släpper en familj jag har en sån bra känsla för. Jag fick ju dessutom en till match igår, men jag kände inte alls något intresse för en ny familj, utan jag ville bara till domhär i NJ, och det för mig säger mig mycket. Hade jag vart osäker på familjen hade jag tagit kontakt med den andra också. MEN, nu är det hur som helst bestämt och det känns superbra för mig och det är ju det som är viktigt.

Nu ska jag äta lite frukost och ringa morsan! :D

Probably New Jersey in August!

JAG ÄR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GLAD! Jag pratade med mamman i familjen igen nu nyss och dom har i princip bestämt sig att det är mig dom vill ha. Jag har haft en sån himla fin känsla om dom hela tiden och jag har väntat hela dagen på att få prata med dom igen. Men hon sa att jag skulle tänka över det riktigt, så att jag känner att det blir bra för mig. Hon var verkligen mån om att jag skulle få det bra där borta, för det är min upplevelse. Men jag känner mig verkligen hur bra som helst om detta. Men jag ska läsa igenom allting och försöka samla mig lite, så jag vet att jag gör det rätta. Men jag har fått svar på alla mina frågor och allting svarar dom så himla bra på. Dom passar mig som handen i handsken. Hon sa att barnen var jätte exhalterade och ville att jag skulle komma till dom, super!!

Hon skulle prata med pappan när han kom hem, bara så att dom är överens om mitt ankomstdatum osv. JAG ÄR SÅ JÄVLA HAPPYYYYYYY NU :DDDDD

Match #2


State: Maryland
City: Gaithersburg (DC)
Children: Twins, girls (3)
Pets: None

Idag när New Jersey ringde och jag missade samtalet gick jag in på min mail och skulle skriva till henne, så såg jag att ännu en familj dykt upp. Jag blev jättechockad verkligen. Dom verkade jättemysiga dom med, men jag har i princip redan bestämt mig för New Jersey familjen och dom känner detsamma om mig. Så jag skrev ett mail till domhär att jag valt en annan familj och jag önskade dom lycka till med sökandet efter en au pair.

A great call

Åh, jag älskar New Jersey familjen! Skypade med hela familjen förut, dom ringde upp mig precis klockan tolv och vi pratade i en halvtimme innan mormorn ramlade och gjorde illa sig, så vi var tvungen att avsluta samtalet och skulle prata mer sedan. Ser redan framemot att få prata med dom igen, dom är verkligen supergulliga.
Dom har jättebra svar på allting också och det känns verkligen som att det skulle vara en perfekt familj för mig. Men nu ska jag inte bli för exhalterad och ha för höga förväntningar på en gång, dom kanske inte känner att jag är den rätta. Vi skulle iallafall höras och prata mer då jag inte har hunnit ställa alla frågor än!

Waiting for a call


Haha, jag sitter i köket, redo för ett samtal från USA!
Det känns rätt sjukt ändå, att jag äntligen är med i matchen, men ack så bra det känns. Är heltaggad och hoppas att familjen är så goa som de verkar vara. Sitter med massa papper på köksbordet, redo för att dom ska ringa. Men det skulle inte vara något långt samtal som jag förstod, så det lär säkert bli fler samtal och mail.


Skype med New Jersey 12.00

Igår när jag hade svarat på mailet från New Jersey så gick jag in igen och vips, så var där ett nytt svar från dom. Så det känns jättebra att dom är seriösa och svarar snabbt, så man inte får vänta flera dagar. Vi kom iallafall fram till att vi skulle skypa idag klockan 12, alltså 6 på morgonen för dom så det skulle inte bli något jättelångt samtal. Barnen skulle visst också vara med. Awesome! Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen käka lite och förbereda mig för samtalet.

Match #1


City: Warren
State: New Jersey
Children: Girl (6), boy (5)
Pets: Two dogs

Jag är så himla glad nu så det går inte att beskriva. Hatar att jag såg det nu mitt i natten, för jag kan inte skrika och hoppa som jag skulle vilja, inte heller berätta för någon! haha. Det känns så grymt skönt, att efter 2 veckor och 3 dagar ÄNTLIGEN få en match.

Familjen låter jättefin också, så jag blir bara ännu gladare. De bor 35 min utanför New York City, ungarna är verkligen supersöta och de har dessutom två hundar! Både mamman och pappan jobbar på ett sjukhus så dom är alltså borta under dagarna. Det verkar som att de bor i ett jättemysigt område också. Jag ser verkligen framemot att prata med dom mer och det är tur att jag är ledig denna veckan, för då har jag tid hela dagarna ;)

Nu ska jag hoppa ner i sängen med det största leendet på länge!!


Vart tog det fina vädret vägen?

När vi var i stugan så såg vi att det skulle bli apfint väder här hemma i Sundsvall, men nu när vi kommer hem, då är det typ moln/ibland sol och 10-12 grader, INTE OKEJ! Jag vill ha sol så jag kan bli lite brun. Men det är väl för mycket att begära, haha.

På au pair fronten händer det absolut ingenting som ni förstår. Är sjukt drygt att vänta på familjer, men studenten och resan till Alanya ser jag så sjukt mycket framemot så jag har liksom slutat tänka på au pair grejen. Det kommer när det kommer och det känns skönt att ha annat att tänka på. Att vi bokade resan blev verkligen pricken över iet och det känns grymt. I och med resan så var jag ju tvungen att skjuta upp mitt resedatum, igen. Vi kommer hem den 14 juli och tänkte att de kan ju vara bra att ha typ 2 veckor här hemma, så nu är datumet den 1 augusti.

Jaja, nu ska jag slänga i mig lite mat sen dra bort till Mjösund och mysa :)

Hemma nu!

Ja, idag kom jag hem igen. Känns grymt skönt att jag har hela denna veckan ledigt också. Annars brukar jag ju vara borta hela påsklovet och börja skola direkt när jag kommer hem igen, men inte i år. Känns grymt!!

Håller på att titta ikapp massa big brother, har ju missat hela veckans nu när vi vart i fjällen, så det är väl det jag kommer att göra ikväll. Har ju förmodligen lyckats få hål i hornhinnan igen, fast denhär gången på andra ögat, så jag ska se om de känns samma imorn då måste jag ringa vårdcentralen. Typiskt!


Alanya i sommar!!


Åh, sitter och tittar på resor till Alanya just nu. Blir att dra dit v 27 i juli i sommar, med världens bästa Malin, hennes pojkvän Peter och hans kompis Andreas. Är så sjukt taggad, det kommer bli grymt nice!! Var där förra sommaren med mamma och pappa, tyckte de va grymt fint där, varmt som sjutton också. Sen har jag hört från Frida att det är väldigt bra med party där också, så jag tror det kommer bli grymt. Ska bara hitta nå bra hotell.

Förrseten, hade fått en fråga från Elin:

"Varför åker du med SI och inte CC? Vad är de största skillnaderna? :))"

Jag åker med SI för att dom först och främst verkligen bryr sig om au pairen och vill att det ska gå bra med ansökan. Dom är till stooor hjälp under hela resan och man kan prata me dom om allt som har med det att göra. Sen så är dom den enda av de större (CC, SI och STS) som inte är ett vinstdrivande företag. Dom tar alltså INGA avgifter för att ansöka osv, utan konstnaderna är bara det som man måste betala med alla, visum, resan dit, försäkring osv.

Jag kan inte säga något dåligt om CC, för jag har aldrig vart i kontakt med dom. Men från det jag hört så föredrar jag SI mycket hellre, min resa kommer att gå på 5000-6000, vet att dom med CC betalar ungefär det dubbla. Sen har jag hört att CC är väldigt på och i princip tjatar på au pairen att göra klart ansökan. SI blev ett naturligt val för mig, då min kompis skulle på infomöte hos dom och jag hakade på. Har vart jättenöjd med dom hela vägen!

Vi blåser bort

Idag hade det vart en underbart skön dag om det inte hade blåst så förbannat. Känns snart som att huset ska lyfta från marken och blåsa iväg, haha. Och för att göra allting ännu lite jobbigare så har jag fått en inflammation i den vänstra handleden (tack och lov att det var vänster iaf) så jag är aningen handikappad. Men jag lever ändå, det är rätt så skönt att vara borta ifrån allting ett tag. Skönast är väl att vara ledig från skolan.
Jag tänker heller inte alltför mycket på au pair grejen, och nu har jag liksom kommit till det stadiet att jag inte ens har ett litet hopp om att det ska finnas ett "A host family is interested in you"-mail när jag loggar in på hotmail, så då blir jag inte så besviken när jag ser att det är tomt. Jaja, det kommer när det kommer helt enkelt!

Nu ska jag se om jag kan kolla på BB avsnittet som jag missade igår!


Ute i ur och skur

Vi har knappast vädret på vår sida, men än så länge kämpar vi emot!



Vi har knappast det ultimata påskvädret, det regnar, blåser och är runt 6 grader varmt ute. Vi har fått köra skoter på gräsmattor istället för på snön och fjället är helt igenstängt. Men vi kämpar på ändå och beger oss ut för att pimpla lite!! Nu sitter vi välförtjänt inne och löser korsord och äter snarra.

Hoppas ni har finare väder än oss! Pussss

Åker till fjällen snart!


Nu ska vi strax åka upp till fjällen, så vi ser hur det kommer att bli med uppdateringen. Jag hoppas att det händer något på au pair fronten under tiden där uppe iallafall.

Ha en fin vecka :)

Varför händer det inget?

Börjar bli riktigt less nu alltså. Såg att man tydligen skulle ha fått ett mail från SI samma dag som man blir godkänd, men det hade jag inte fått. Dom sa att dom hade skickat det men jag har inte fått något alls från dom. Sen skulle hon skicka det på nytt skrev hon idag när jag fick svaret, men det har fortfarande inte kommit och hon skrev det 10.44. Varför tar det sån tid?

Ändrade också lite på min application form igår eftermiddag. Är så grymt less att jag skrev med att jag har krockat, det var ju inte ens nån big deal. Skrev iallafall om händelsen, det lät riktigt illa de första jag hade skrivit, som om det var en jätteolycka, men det var det ju inte så jag skrev om det och nu står det bara att dom ska kolla på mina ändringar. Fattar inte vad som tar sån tid överallt? Har tappat tålamodet hel och hållet gällande detta nu. Har fan hållt på sen typ 2 februari med ansökan och allt, nu är det 15 april och allting står helt still. Kanske inte är så konstigt att jag är less med andra ord.

Aja, nu ska jag packa iallafall. Åker ju imorgon!

Leeeeedig



Fyyy tusan så skönt, har ingen skola på 16 dagar nu! Ska njuta som aldrig förr. På lördag åker vi upp till stugan (bilden) och blir där i en hel vecka. Sen kommer vi hem igen och då har jag en hel vecka ledigt här hemma också, underbart skönt.

Hade svenska nationella idag, skriftligt. Känns faktiskt som att det gick bra, jag var iallafall nöjd med texten. Det enda är att den var kanske lite kort. Men skitsamma, nu är det gjort iallafall och behöver aldrig mer göras.

Vi har också vart i scoutstugan och städat, åkte dit direkt efter skolan och blev precis klar. Nu är vi äntligen klar med hela projektarbetet och det enda som ska göras nu är rapporten. Är helt sjukt att när vi kommer tillbaka från lovet är det bara 5 veckor kvar av skolan. Fyfan vad det ska bli skönt med studenten!!


Dehär suger verkligen

Dethär är fan deppigaste dagen på länge. Känns bara som att jag vill dra täcket över huvudet och vakna upp om några veckor igen.. Det är så jävla jobbigt att jag trycker ner mig själv så förbannat. Är inte bättre att Amanda fått ännu en match (som jag sa förut så är jag självklart superglad för hennes skull att det går så bra för henne), men det är jävligt svårt att tro att man själv har en bra ansökan då jag inte hört ett piss på snart en vecka och hon två familjer på två dagar. Jag vet att en vecka inte är lång tid alls egentligen men jag är så förbannat otålig. Det enda jag tänker på hela dagarna är denhär jävla au pair skiten och jag försöker tänka på annat men det går fan inte. Så att ingen hör av sig och att ABSOLUT ingenting händer, gör bara att jag blir sjukt less.

Jag har iallafall flyttat fram mitt tidigaste tillgänglighetsdatum nu. Från 15 augusti till 11 juli, så det kanske gör någon skillnad, jag hoppas det iallafall. Nu ska jag krypa ner under täcket och se på alla big brother avsnitt jag missat och förhoppningsvis bli lite glad åt det!

Är lite opepp..

Jag blev lite opepp idag när Amanda skrev att hon fått sin första match. Självklart är jag superglad för hennes skull, men då börjar alla dåliga tankar komma om min egen ansökan. Eftersom att jag vart godkänd längre än henne och inte hört nått så blir det automatiskt att jag tänker att det är något fel på min.. Skulle inte förvåna mig om det är den förbannade krocken jag var med om i vintras som ställer till det. Värdelöst att jag ens skrev om den. Jag är så jävla otålig, en endaste liten familj kan väl iallafall höra av sig till mig? Jag funderar på om jag ska skjuta fram mitt "Tidigaste tillgänglighetsdatum", men det känns som att jag inte kommer hinna säga hejdå till alla isf. Men ja, jag ska fundera på det ett tag, har den ju ändå inte särskilt sent nu, 15 augusti!

Nu ska jag fortsätta deppa.


Haft en mysdag i Mjösund


Åh, jag är så himla lyckligt lottad att jag har en extrafamilj. Idag när jag kom hem var det massa gubbar som håller på bygga om i huset så i all förtvivlan ringer jag till Maggan och hör om hon är hemma, det var hon inte men Bea var hemma så jag skyndade mig ut ur huset och tog bilen bort till Mjösund. Där är också vart jag har spenderat min kväll, hos min älskade extrafamilj som jag älskar så mycket! Det är mina fina "småsyskon" på bilden. (Egentligen är jag ju inte alls släkt med dom, men jag har en sån nära relation till dom att vi ser varandra som syskon). Det är ungefär som det kommer att bli i familjen i USA, där blir man som en del i familjen och det är jag med dessa också.

Just nu är jag lite depp att Skellefteå förlorade hockeyn ikväll, så det står nu 3-1 till FBK.. Men jag tänkte hoppa isäng iallafall och se vad morgondagen har att erbjuda.

Nationella om 2 timmar

Lite less, slutade egentligen för en timme sedan, men jag har svenska b nationella, muntligt tal, 14.15 så jag måste sitta här och vänta på det i två timmar till. Hinner iallafall lära mig det ordentligt, men alla som känner mig vet hur tråkigt jag tycker det är att sitta och vänta på saker.

Imorse då jag står inne i mitt rum och fixar med lite skolgrejer så hör jag någon prata utanför fönstret, så står det en gubbe där. Visade sig att det var han som byter våra fönster. Hela huset är en byggarbetsplats känns det som. I all förtvivlan så tog jag bara alla mina grejer och skulle köra till skolan alldeles för tidigt, och då kom rörmockarn också. Tur jag drog. Dock så stod en lastbil ivägen så jag fick stå och vänta en stund innan han var klar. Kanske också lika bra att jag inte slutade tidigt idag, så hinner dom kanske dra innan jag kommer hem.

Haha igår så skulle jag ju ut på ett träningspass på cykeln.. kommer till Kvissle sen får jag punka. Typiskt! Och idag är det inte alls lika fint väder, mulet och typ dimma. Men det kommer väl fler dagar.


Nu känns det bra

Det känns som att en tyngd från hjärtat har släppt idag, har äntligen tagit tag i mitt pluggande. Så av de 7 uppgifterna jag hade kvar att göra förra veckan så återstår endast 1½. Det är dessutom idrottsuppgifter som inte ska vara alltför svåra. Nu känns det som att jag är inne i en väldigt bra period. Har bara denna veckan sen är det två veckors lov och när vi är tillbaka från lovet är det bara 4 veckor kvar i skolan. Hur bra?!

Idag har även bästa Amanda blivit godkänd, känns så himla kul att vi följs åt i processen!! Nu har det börjat på riktigt för oss och förhoppningsvis så kommer vi oss iväg ungefär samtidigt till staterna.

Har precis ätit, så jag ska smälta maten lite och hoppas att solen fortfarande är kvar efter det, för isånnafall ska jag banne mig ta mig ett träningspass på cykeln såhär på kvällskvisten.

Påväg hem från Malmö

Ja, det blev allt annat än en lång visit i Malmö. Nu sitter vi på tåget påväg hem, åkte ca halv två från Malmö. Är hemma vid 22.00, lite drygt, men det går bra när man har datorn att underhålla sig med. Borde ju plugga också som vanligt, men jag har inte alls någon motivation till det. Har nationella i svenska b på tisdag, muntligt, och jag har inte ens börjat skriva mitt tal än. Rätt misslyckat. Men det ska nog ordna sig, måste ta mina sista krafter nu dessa 6 skolveckor som jag har kvar tills jag tar studenten. Helt sjukt dedär, bara 6 veckor, om ens det, kvar tills jag aldrig behöver sätta min fot i skolan igen (om jag inte vill det såklart).

I Malmö

Sitter på Bellevuestadion i Malmö, kom hit halv sju imorse. Usch, aldrig mer natt-tåg kan jag lova. Har väl sovit en halvtimme sammanlagt, hua. Vet inte hur jag ska orka med allt skolarbete här nere. Två av grabbarna har spelat varsin match och tyvärr förlorat, förhoppningsvis går det bättre för dom andra två och i de senare matcherna. Vi skylle lite på tåget då ingen i princip har sovit något. Jag skulle aldrig palla spela en match utan att ha sovit. Tack och lov att jag bara är här och coachar. haha.

På au pair fronten händer det ingenting, men det är ju inte så konstigt då jag blev godkänd igår eftermiddag.

Godkääääänd

JAG ÄR GODKÄÄÄÄÄÄND!! Sitter på tåget som går till Stockholm nu (byter tåg där som sen tar oss till Malmö), och tänkte att jag skulle titta en sista gång på min sida ifall jag blivit godkänd. Trodde verkligen inte det då jag har kollat flera gånger på sidan idag och inget hänt. Men nu ör jag godkänd, fick ett lyckorus så jag tror hela tåget undrade vad jag höll på med. Nu börjar det på riktigt iallafall, gryymt!! Nu hoppas jag att familjerna börja höra av sig på en gång!


Questions for the host family

Har precis suttit och gjort iordning alla frågor till värdfamiljerna som förhoppningsvis snart börjar ringa till mig. Men som sagt så måste jag ju först och främst bli godkänd. Känns iallafall bra att ha frågorna iordning.

Children
How many children do you have? 
How old are they? How old is she/he?
What are the names of your children?
What are the children’s personalities like?
What do the kids like to do in their spare time?
What are their interests/hobbies?
What do you think is the most important when you are raising a child?
What responsibilities will I have with regards to each child?
What would you like me to do with the children?
Is there anything in specific I should know about the children? 

Work
What would a normal workday look like for me? What would my schedule be like?
Would I have the same schedule every day during the week?
What duties will I perform? What household tasks do you need my help with?
What do you expect of me as an au pair?
What qualities do you look for in an au pair?
What made you interested in my application?
Why do you need an au pair/Why are you interested in having an au pair?
Do I have any of the weekends off?

The family
What's does you and your husband/wife work with? Do you work outside the home?
What do you do in your spare time as a family? Do you as a family has any interests or activities?
Do you have any animals? If yes – what responsibilities will I have with it?
How important are religion to your family? Do you go to church often?
What are your family's needs and expectations?
Would you think of me as a family member or as an employee?
How much time would we spend together as a family?
What would we do together as a family?
How much involvement will I have in family activities? Can I follow you on your vacations?
How does your family celebrate holidays and birthdays in your home?

Driving

Would I be driving the children? How often/how far?
Would I have access of a car in my spare time?
(If yes: Would I be allowed to drive wherever I would like with the car? Or would I only be allowed to drive in specific areas? Would I be allowed to drive on any kinds of roads?)
Would I have to get an American driving license in the state you live in?

The house and the area

What does your house look like?
How would my room look like? Would I have my own bathroom?
Would I be allowed to have friends come over to the house?
Where do you live? In the city, in the suburb or in the countryside?
What does your neighborhood/area look like?
What can I do with the children in the area? What can I do in my sparetime?
Are there any colleges or universities in the area where you live?
Are there other Au Pairs in the area you live in?
Is there a public transportation system in the area you live in?

Other
Do you have any special rules? (Friends over, sleepovers, times when I have to be home etc.)
Is their any public transportation in the area?
Do you have Internet, which I can connect to my own computer?
Have you had an au pair before? (ask for e-mail)
Tell the family if you have a specific interest. Perhaps they know if it is available in the area.
Ask about the climate, and what types of cultural activities are available in the area.
What type of clothes should you bring?
How do the children feel about a new au-pair joining the family? Did the family have a good relationship with the last au-pair?
Is there a post office in the area?

Det är en hel del som ni ser! Nu ska jag åka och handla och sen ringa till vårdcentralen, sen är jag klar med alla duties for today. Jag hann! haha.


Lots to do

Har fullt upp idag, tack och lov att jag är ledig från skolan säger jag bara. Har precis städat rummet, eller har dammsugningen kvar, luncha, sen ska jag fortsätta packa (åker till Malmö i eftermiddag), duscha, föra över allt skolarbete på lilldatorn, plugga lite, ringa vårdcentralen, fixa med alla frågor som jag ska ställa till familjerna, och åka och handla. Haha ja, som ni ser en hel del! Därför har jag ju inte tid att sitta här och löka. Hörs sen!

Äntligen händer det något

Jag har väntat och väntat, känns det som. Jag var ju på intervju för en vecka sedan och det känns som att det var en evighet sen. har inte hört ett knyst från SI sedan dess och jag har vart sjukt otålig. Så hörde jag med 3 av mina referenser igår, SI hade inte hört av sig. Blev ännu mer less. Vart in på mailen flera gånger och nä, ingenting. Började bli orolig att de var något fel. Sen fick jag höra av Amanda (min fina vän som också ska åka iväg) att dom hade hört av sig till alla hennes referenser utom en så för henne skulle dom nog strax skicka ansökan till Au pair in america. Jag blev ännu mer less då hon hade intervjun några dagar senare än mig.

MEEEEEN

DOM HAR SKICKAT MIN ANSÖKAN!! ÅH, jag fick världens lyckorus när jag möttes av detta. Gick in på min au pair in america sida av arghet, har inte vart in där under dagen för jag har förväntat mig att jag ska få mail om något händer på min sida, men oh så fel jag hade! Är så happpyy. Äntligen händer det något. Nu ska den bara bli godkänd sen börjar matchningen, är så himla taggad inför den.

Är ledig imorgon så då ska jag sätta mig ner och fixa till dokumentet med frågorna till familjerna så jag kan skriva ner svar också, och börja tänka ut lite frågor som dom kan tänkas fråga mig så jag förbereder mig lite på vad jag ska svara. ÅH, så glad nu. Ska skutta in i duschen och njuta av detta!

Studentklänningen has arrived



Min fina studenklänning kom idag, bara tre dagar tog det innan jag fick hem den. Beställde den från Nelly. Nu gäller det bara att hitta ett par skor också!

Saker jag vill se i USA


USA är ett enormt stort land med möjligheter till allt och såklart så vill jag ta del av så mycket som möjligt under mitt år därborta, det finns sjukt många grejer jag vill se och uppleva. Här kommer en lång lista på städer och platser jag vill se, ställen jag vill besöka och uppleva:

  • Miami
    Miami Beach, Key Biscayne
  • Los Angeles
    Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Universal studios, Walk of fame
  • Las Vegas
    Bellagio, Wet'n'wild och att få se alla casinon.
  • New York City
    Frihetsgudinnan, Emipre state building, Central park, Times square, Manhattan, City hall park & Brooklyn Bridge.
  • San Fransisco
    Alcatraz, Golden Gate, Union Square, Twin Peaks,
  • San Diego
    La Jolla, Mission Beach, Pacific Beach, Sea World of California
  • Chicago
    Grant Park, Navy Pier, Loncoln Park
  • Hawaii
    Finns så mycket i Hawaii, men jag vill besöka de tre största, Oahu, Maui & Hawaii The Big Island.
  • Orlando
    Sea World Orlando, Discovery Cove, Islands of Adventure, Walt Disney World, International Drive (Skull Kingdom & Ripley's Believe It or Not!)
  • Aspen
  • Lake tahoe
  • Zion Nationalpark
  • Yellowstone nationalpark
  • Niagrafallen
  • Grand Canyon

    Sen vill jag se några NHL matcher, baseball, nascar osv. Sedan finns det väl hundra grejer till jag vill göra där, det är för stort, finns för mycket helt enkelt. Alla dessa nationalparker, djurparker, äventyrsparker bla. Alla stränder och saker som tillhör det. Skulle vara häftigt att hoppa bungy jump, backpacka, roadtripa, rafta, snorkla osv. Ja ni ser ju, går inte att få stopp.

Vill åka nu nu nu, men först måste SI jobba på lite så dom skickar min ansökan så den blir godkänd nån gång.


Ny design!

Ja, som ni antagligen märker har jag fixat en ny design, dock så är det inte jag som gjort den, designad av Tescho, grymt duktig tjej. Jag har dock gjort om headern själv.

Annars händer det inte mycket alls på au pair fronten. Jag bara väntar och väntar!

Bloglovin!

Jag har haft bloglovin länge, men nu när jag har en ny blogg så måste jag ju registrera den istället för den gamla :)

Följ min blogg med bloglovin

Studentmössaan!





Kollat priser på vårdis

Idag var jag på vårdcentralen här i Njurunda och kollade vad det skulle kosta att göra en undersökning. Konstigt nog så tog dom bara 300 kr. Sjukt billigt ju. Dock så var jag där precis innan dom stängde, dom hade något som hette "au pair intyg" men hon var inte 100 säker på att det var rätt, men hon var ganska säker. Det hette ju ändå au pair intyg. Men det är ju inte säkert att samma saker som dom menar kommer upp på den medical form vi får från Au Pair in America. Hon sa att en vanlig undersökning kostar 150 kr, så egentligen så borde det ju inte vara så jätte mycket dyrare, men jag skulle ringa tillbaka på måndag och reda ut det riktigt. Kostar det bara 300 är det ju ett kap!

Just nu så känns det som att allting bara står stilla, man kan ju liksom inte göra något tills man blir godkänd. Känns lite drygt, men ca 2 veckor tills man blir godkänd är ju inte så jättemycket ändå. Det händer ändå så mycket i skolan som ska göras klart hit och dit så det är nog fullt upp ändå.

Idag fick vi till och med studentmössorna, så nu känns det extra på riktigt då dom har kommit!!


RSS 2.0