HEJDÅ NJURUNDA, HEJDÅ SVERIGE


Nu drar jag på mitt livs största äventyr. Jag kommer sakna alla hemma. Jag kommer ha ett grymt år i staterna. Nästa gång vi hörs befinner jag mig i New York!!

I take a part of you with me now and you won't get it back
And a part of me will stay here, you can keep it forever, dear
I'm gonna Miss you, wherever I go
I'm gonna Come back to walk these streets again
<3

SLUTGILTIG PACKLISTA

Nu har jag bara någon timme kvar här i Njurunda. Har vart en superbra dag och kväll, med god mat och massor med människor jag tycker om. Den slutade i tårar och näsblod. Haha. Typiskt mig att börja blö näsblod då jag grinar. Var riktigt jobbigt att lämna de i Mjösund. MEN, ni är alltid med mig i mitt hjärta och tankar.

Här är den slutgiltiga listan, in i minsta detalj:

På mig:

Byxdress
Lång kofta

Skinnjacka

Gladiatorskor

 

Handväska:

Pass

Flygbiljett

DS2019

Mail från Au pair in America med deras telenr

Mobil+hörlurar

Vanliga hörlurar att ha om de visas film på planet

Plånbok med körkort + bankomatkort

Kamera

Halstabletter

Nezeril

Alvedon/ipren/mucoangin

Våtservetter

New York bok

Rubikskub

2 AA batterier till kameran

 

Handbagage:

Bankdosa + extra batterier

Kopia av pass och visum

Hälsoundersökningspapper + massa andra kopior jag fått från SI

Internationellt körkort

Dollar

Glasögon – Nya + gamla

Extra linser + liten linsvätska + linsburkar

Usb sladd till kamera

Mobilladdare

Klocka

Adapter

USB minne

Solglasögon

Dator

P-piller/alvedon/ipren/mucoangin
Plåster
Shorts

Linne

Tröja – Blå adidas

Jeans – 1 par

Bikini

Block + penna

Tandborste

2 nagellack + nagelfil

 

Resväskan:

Leggings - 3 st

Shorts - 3 st

Linnen – 9 st

Koftor – 2 st

Tjocktröjor - rosa adidas, svart studenttröja

Tröjor – 5 st

Kavaj

Klänningar – 7 st

T-shirts – 3st

Mjukisbyxor

Träningsbyxor

Kjolar – 2st

Bikini

Trosor

BH:ar

Strumpor

Skärp – 1 st

Skor – tygskor, strandtofflor

Presenterna

AA batterier

Minnesbok som jag fick i studentpresent

Smyckeshållare

Tavla med Volbeat och deras autografer + tavla med mig och Petter

Skarvsladd

Tygväska

Datorladdare

Extern hårddisk

Strandtofflor

Bok – Shantaram på engelska

Block + penna

 

Neccesär:

Schampo

Balsam

Duschtvål

Balsamspray

Rakhyvel

Tandkräm

Allergitabletter

Deodorant

Hårborste

Parfym x 2

Resten av sminket

Hårsnoddar + hårnålar

Helosansalva

Idominsalva

Hårspray

Torrschampo

Tops

Försvarets hudsalva

Plåster

Linser för ett år + linsvätska

Smycken

En mer detaljerad lista går inte att få. Haha.


RISE AND SHINE


Det blev ju inte så jättemycket sömn inatt kan jag lova. Men jag känner mig ändå på något vis utvilad, brukar ju vara så när man vet att det ska ska något speciellt. Och det kan man ju säga att det ska göra. JAG FLYTTAR TILL USA IMORGON. Bara så att ni vet tänkte jag. Inatt så insåg jag faktiskt det jag med. Det är faktiskt jag som ska flytta, det är inte någon jag sitter och läser om på en blogg, utan det är jag. Är ganska kul att sitta och läsa gamla inlägg, när jag gjorde ansökan och de, och önskade såååå mycket att jag var vid det stadiet där jag skulle flytta. Läste massa tjejers bloggar som fick familjer eller åkte iväg, ville bara vara där. Och vips, här är jag nu. Det var slutet på januari jag började söka, det är alltså 6 månader sen, ett helt halvår. Tiden går grymt fort.

TRODDE JAG JA!


Ungefär så bra går det att sova. Nä, faktiskt inte alls. Har legat och tänkt och tänkt, och faktiskt kommit på att det är ju min SISTA natt i min säng här hemma. Så har jag aldrig tänkt på det tidigare. Så med tusen tankar som snurrar i huvudet + en näsa tätare än tätaste urskog så går det inte superlätt att sova vill jag lova. Hahaa, rimmar'N. Började dessutom hosta som en tok nu också. Super. Men jag är inte bitter, FÖR IMORGON SITTER JAG PÅ ETT PLAN TILL NEW YORK. (ja, klockan är faktiskt bra länge över 12 så det är lördag nu)

Har hunnit med att fixa lite med designen också. Inget märkvärt, satt dit en klocka med Sveriges och Warrens tid, klockan är alltså bara halv nio på kvällen där än. Sen har jag ändrat vart datum och tid för inläggena sitter osv. Lite småpill. Har också ändrat kategorierna, tyckte de såg knas ut förut när de var så långa, så tog bort "au pair" framför allt som hade de, ni förstår förhoppningsvis ändå vad som är vad.

Jaja, nu ska jag väl försöka sova igen. Godnatt på er!!

24 TIMMAR


Nu är det inte längre dagar jag räknar innan jag lämnar tryggheten i lilla Njurunda
. Nu är det timmar & det känns oerhört bra faktiskt. Helst med tanke på att jag kommer få en perfekt sista dag här hemma innan jag åker. Jag har börjat insett allting en aning faktiskt. Det känns nu när det endast är en dag kvar här hemma. Hua. Men jag har ingen oro i kroppen att detta inte ska gå bra. Jag är helt säker på att det kommer gå jättebra och att jag kommer få ett grymt år där borta. Att alla ni här hemma finns kvar, dessutom finns det internet och bästa av allt, Skype! haha.

Har precis legat och tittat på "Going the distance", var verkligen en riktig feelgood film och den passade perfekt ikväll. En perfekt näst sista kväll alltså. I'M SOOOOOOOOO EXCITED!!! Nu måste jag sova om jag ska orka med morgondagen med alla hejdån. Godnatt!

PUSS


Sussie har precis vart här och hängt med mig några timmar. Hon drog nyss, så har sagt hejdå till henne. I WILL MISS U SUSIEQ!!! 

Jag vet inte, men det känns inte som att jag säger hejdå. Men det gör jag ju iofs inte heller, mer "vi ses snart", för jag fattar liksom inte än att jag ska åka. Det är så himla konstigt, de känns ju som att jag kommer träffa dom om bara någon vecka igen, som att jag bara ska på semester, men nä. Jag ska ju faktiskt flytta härifrån. Hur som, nu är det bara imorgon kvar. Då ska jag träffa bästa Nathalie en sväng, sen ska jag, mamma och pappa åka bort till Mjösund där min andra familj befinner sig, och grilla där. Blir en sista kväll hemma i Sverige med människor jag bryr mig väldigt mycket om och som betyder oerhört mycket. Det blir en bra kväll, men jag är säker på att den kommer att sluta i massa tårar.

WHAT ARE WORDS


Älskar den här låten. Så himla fin.

Nu har jag snart bara 24 timmar kvar i Njurunda, sjukt. Men så himla bra!!

PRESENTER TILL VÄRDFAMILJEN


Hua, har hållt på med grejer inför USA hela dagen. Men det är skönt, för nu är jag klar med ALLT. Är några små grejer jag inte packat ner som körkort, mobil, externa hårddisken och skarvsladd, men annars så är jag helt redo för att flyga.

Detta har jag hunnit med idag:

Inköp:
Deo
Duschtvål
Shampo
Balsam
Alvedon
Ipren
Mucoangin
Tandborste
Tandkräm
Idominsalva

Städa ur i skrivbordslådan/sängbordet/soffbordet
Flytta över bilder/musik från gamla datorn
Skriva adress & nr till hotell
Skriva adress till värdfamiljen
Slå in presenter till familjen (utom de två nallarna, köper nån presentpåse elr liknande i New York. Skriver vad familjen fick sen om jag kommer ihåg det)

2 DAGAR


(Haha, jag och Emma i onsdags då vi var ute och åt på Allstar)

Jaa, idag är det bara två dagar tills jag lämnar Sverige. Och imorgon natt åker jag mamma och pappa ner till Arlanda. DET ÄR JU HELT SJUKT!!! Ska städa upp det sista i rummet idag, sen ska jag även köpa alvedon, ipren och mucoangin för halsen, så jag klarar av resan och oreintation. Är lite annat småfix som jag också ska köpa och slänga ner i väskorna.. Sen måste jag flytta över massa grejer från den andra datorn till hårddisken, skriva ner adresser osv. Så jag har ju en hel del som ska hinnas med innan jag åker. Bäst att sätta igång.

PACKAR FÖR FULLT


Kan inte säga att detta är det lättaste jag gjort, packa för ett år. Fyfan alltså. Hur jag än packar är det för mycket, känns som att jag snart får snöra ut allt ut väskorna och vara naken ett år. Haha. Nä, men det går ändå sådär. Handbagaget är klart, väger precis 8 kg, det stora problemet är de stora bagaget. Har fått valt bort en hel del som jag hade skrivit på packlistan och nu väger det 17.8 kg, och jag har fortfarande en hel del som ska med. Och några grejer som väger rätt mycket. HMMM, haha. Aja, de löser sig tillslut, de vet jag, men de känns lite tung just nu när jag hållit på hela kvällen.

Annars så mår jag fortfarande hyffsat bra. Har vart och solat och bara tagit det lungt borta i Mjösund idag, mys de! Ska väl hoppa ner på den bästa platsen på jorden, min säng, och se TV nu.

3 DAGAR


(en bild från förra fredagen då jag var på avskedsfest hos Kajsa, som förövrigt åker idag. JAG KOMMER SAKNA DIG KAJSIII!!! ha det bäst i Schweiz.)

Idag vaknade jag upp och som tur var mådde jag bättre, inte sämre. Febern hade gått ner, som gick upp inatt till 38, så nu är jag nere på 35.9 igen. Känns bra de, men halsen vill jag fortfarande slita bort för den gör så fruktansvärt ont. Men det är ett mindre bekymmer, sålänge jag slipper febern så.

Kom ju på det att jag för ett tag sedan gjorde en liten lista på de allra sista sakerna som ska göras:

[x]Skriva ut flygbiljett
[x]Köpa handbagage
[ ]Köpa sminkservetter/våtservetter
[ ]Skriva tackkort för uppvaktning av student + posta
[ ]Städa ur i skrivbordslådan/sängbordet/soffbordet
[ ]Flytta över bilder/musik från gamla datorn

Så jag ska ta och ta tag i tackkorten nu, så jag har då gjort det. Städningen blir knappast idag. Hoppas ni får en fin dag!


PARTYPOOOOPER

Partypoopern är jag ikväll. Har känt ända sedan jag for hemifrån att jag inte mår helt bra, kände ju de igår med. Blev bara värre och värre under kvällen, så mamma fick hämta mig på förfesten jag Emma och Ewe hade, sjukt synd. Men nu är jag hemma, har vita prickar på halsmandlarna och har feber, 37.6, och ja, för mig är de feber då jag i vanliga fall har 36... DET SÖG JU, som faaan. men ska sova nu och hoppas att jag vaknar piggare och inte tvärtom!

SPRIT=BOTEMEDEL MOT HALSONT

Kom precis hem, ska bara säga hej en snabbis sen måste jag skynda till duschen och fixa mig iordning. Ska ut ikväll med Emma och Ewe, blir förfest hos Ewe, sen käka på stan och kroga, det blir awesome. Vi ses i dimman!!


4 DAGAR


(bästa bilden ever. Beskriver Njurunda scoutkårs seniorer så himla bra!! haha. Kommer sakna detta när jag drar)

Hann aldrig se nå TV igår innan jag la mig.
Fick ett sms från en liten skitunge vid namn Mikaela som var tvungen att bli hämtad och skjutsad hem. Hon hade tur att jag inte hann lägga mig. Så jag fick hoppa in i bilen och köra till Nolby och sen skjutsa hem henne till Mjösund. Men ja, vad gör man inte för sin lillasyster.. haha.

Har precis ätit och gjort mig iordning, så nu ska jag bort till Mjösund och sen ska vi in till Birsta för lite shopping. Min sista shopping här i Sverige förmodligen. Iallafall i Birsta. Jaja,


BYEBYE BROTHER


Imorgon bitti åker min kära bror till Lycksele.
Det betyder alltså att vi från ikväll inte kommer att ses på vääldigt länge. Det känns sjukt knas, jag har ju liksom bott med honom hela livet. Även fast vi inte är bästa vänner, så har han ju alltid funnits där, så det kommer kännas väldigt konstigt. MIN BÄSTA BROR JAG KOMMER SAKNA DIG!! bara så du vet.

Men ja, nu var ännu en dag över. Imorgon när jag vaknar är det 4 dagar kvar tills jag åker. FYYYYYYRA DAGAR!!! det är så sjukt. Kan inte sluta prata om det, känns som jag bara tjötar och tjötar. Men ni får leva med det. Ska först till Mjösund på dagen, till min fina familj som jag var hos idag, sen på kvällen ska jag ut och äta med Emma och Ewe, samt dra en sista krogrunda. Blir asnice. Nu ska jag kolla lite på national geographic wild innan jag somnar, som alla andra kvällar.


GOD MORGON?!

Vaknade för lite mindre än en timme sedan, vid elva och tänkte gå och få i mig nått att äta nu. Och duscha. Och klä på mig. osv. Vet inte vart jag ska börja.. haha. Här är iaf mitt handbagage som jag köpte igår:

Måttet är 55x37x26 och håller standardmåtten för hur stor väskan får vara som man tar med in i planet. Var lite osäker då vi köpte den, men såg sen att det gick bra. Så när jag sa packa, så tror jag att jag ska ha några ombyten i detta, så jag slipper använda mig av den stora väskan på orientation. Ska fundera vidare på det.

Idag ska jag till Mjösund, till familjen som jag pratade om igår, och bara mysa. Måste ju hinna träffa dem innan jag åker och det finns ju inte så mycket tid kvar.

5 dagar!!

MITT ANDRA HEM


(jag, min fina "syster" Bea & "lillebror" Tommie)

Jag är så himla lyckligt lottad som har två familjer. Jag vet att det är lite förvirrande, jag har ingen fosterfamilj och är inget problembarn, det råkar bara vara så att jag har tillämpats två familjer helt enkelt. En är jag uppväxt med, min älskade mamma, pappa och storebror, den andra har liksom växt in i mig. Jag bodde hos dom en hel sommar mellan åttan och nian, sen var jag fast där. Jag kommer och går som jag vill, jag bråkar med dem, jag gräver i kylskåpet, jag skäller på dem och allt ni kan tänka er som en vanlig familj gör.

Första gången jag var där, svor jag på att aldrig komma tillbaka. Jag tyckte det var ett dårhus.. Det visade sig vara de bästa dårhuset som fanns i hela världen, för hjälp, som jag älskar dessa människor. Det kommer bli oerhört jobbigt att lämna dem & alla andra som finns i min närhet. Men jag vet ju vilket äventyr jag ska på. Det kommer bli det bästa jag gjort i hela mitt liv.

När jag tog studenten fick jag en underbar present från min andra familj, en bok full med bilder på oss, sen en varsin text från alla i familjen. Kan säga att jag grät många tårar när jag väl vågade läsa det.

För att citera lite ur boken:
"Din värdfamilj är lyckligt lottad som får dig. Men du måste lova att om du finner den stora kärleken får du göra honom till svensk, för du måste komma hem. Grattis gumman och lycka till, längtar redan efter dig. Du är våran ängel"

JAG ÄLSKAR ER!!

KATASTROFEN I NORGE

Jag har, som ni märkt, inte skrivit något om dådet i Norge, men självklart så berör det mig oerhört mycket. Jag har inte skrivit något för jag finner inga ord hur hemskt det är och vilken tragedi det är. Har skänkt många många tankar till alla drabbade dessa dagar. Men jag hittade en video med en låt som jag tyckte var oerhört fin, så jag lägger upp den och sen skriver jag inget mer om detta, just för att alla vet redan, och jag vet inte vad jag ska säga om det förutom det jag redan sagt.


MILLION DOLLAR, BABY!


Nä, okej. Det är inte en miljon dollar, men 300 iallafall. Var in till stan idag med mamma och pappa, gick på banken och lämnade in fullmakten (så nu kan mamma fixa ärenden åt mig om det behövs medan jag är i USA), köpte ett handbagage (på hjul), hårspray, balsamspray och puder samt en ögonbrynspenna. Så nu är jag faktiskt klar med ALLT förutom att packa. Grymt!

DU FRÅGAR, JAG SVARAR

Fick en fråga från Linnea:

Hej!
Hittade din blogg på skandinaviska institutets facebook, jag har precis blivit godkänd som au pair och har en fråga, hur lång tid tog det för dig innan din första familj hörde av sig efter det att du hade blivit godkänd? (:

Svar: Det tar väldigt olika lång tid för alla att hitta familjer, för vissa bara en dag och vissa en månad eller till och med längre. De kan ha att göra med hur många familjer som söker just då, hur många barntimmar man har och vilka intressen man har osv, jag blev TOKIG på matchningsprocessen då jag tyckte det tog alldeles för lång tid innan den första familjen hörde av sig, som var efter 2 veckor & 3 dagar. Det enda jag kan säga är att det KOMMER en familj, de gör det alltid, om de skulle vara så att man tycker de tar så himla lång tid. Min kompis fick 2 matcher redan första dagen, sen tog det jättelång tid innan det var någon som hörde av sig. Men ha tålamod och välj en familj som det känns bra i magkänslan på en gång!


MÅSTE FIXA NÅGRA ÄRENDEN


(erkänn att jag ser ut som Ove i solsidan på denna bilden :D hahaha.)

Idag ska jag och mamma in till stan och fixa klart med fullmakten till mitt konto, växla in dollar och sen så måste jag köpa ett handbagage, om det inte är allt för dyrt dvs. Sen är jag i princip helt färdig för avfärd. Då är det bara att slå in presenterna till värdfamiljen och att packa allt som är kvar. Men packningen går nog fort med tanke på min packlista + att jag redan rensat ut allt i garderoben.

6 days left!!!

FLAG COUNTER

Har satt dit en flag counter på menyn här på bloggen, bara för jag tänkte att det kunde ju faktiskt vara lite kul att se om jag har några andra läsare än från Sverige. Lär kanske bli från fler sen, då jag förmodligen kommer att börja översätta inläggen till engelska då och då, när jag känner att jag är hyffsat säker på min engelska. haha. Nu skulle det bara vara pinsamt av mig att försöka.

CASANOVA


Blev mycket filmtittande idag må jag säga. Casanova går på femman så jag sitter och ser den medan jag skriver här. Kan ju inte missa när Heath är på tvn, mums!!

PULP FICTION/FORREST GUMP



Har precis kommit hem igen. Har vart på lite filmvett hos Petter och sett Pulp fiction och Forrest Gump som jag aldrig tidigare sett. Han skämdes ju lite så han ville vara säker på att jag hade sett dom innan jag flyttar, så nu är det gjort. En till sak på listan avbockad. Haha.

EN VECKA KVAR


Nu är jag verkligen inne på slutspurten. Idag är det exakt en vecka kvar tills jag flyttar. EN VECKA?!! Det är såå sjukt. Har redan gjort lite planer för veckan, mest bara att hinna träffa vänner och så, men även lite saker som måste fixas innan jag åker. Bland annat så måste jag ju växla in dollar. Idag ska jag till Petter och titta på film, som han säger jag måste ha sett innan jag får flytta till USA. Så då är det bara att lyssna! haha. Ska dit om en stund, sen blir jag borta ett tag eftersom det är två låånga filmer. Haha.

EN HEL DAG FÖRSTÖRD

Haha, herregud, denna dagen alltså. Har bara legat i sängen hela dagen och jag är ändå totalslut. Känns ju egentligen inte jättevärt att bara för att dricka en kväll förstöra en hel dag efter det. Men ja, jag hade ju grymt kul igårkväll iallafall så de äre kanske lite värt. Var ju ändå sista festen för mig här hemma i Sverige, för nästa helg är det inte alls aktuellt att gå ut eftersom jag ska åka på lördagnatt ner till Arlanda. Haha.

DÖD

Idag är jag död. Utan att tveka. Fyfan så dåligt jag mår. Var längesen jag mådde såhär dåligt dagen efter. Hua. Men jag överlever. Det är dagar som denna som påminner mig om varför jag var nykter hela våren. Herregud så skönt å aldrig vakna bakis eller trött för att man va så full så man gick och la sig så sent. Igår (idag) kom jag väl isäng vid sju på morgonen. Inte okej.....

Så jag tänker fortsätta dö nu. Hade några planer för dagen men mår jag såhär så är jag inget vidare sällskap, så jag blir nog hemma. Men vi får se! haha.

AVSKEDSFEST FÖR BÄSTA KAJ


Nu ska jag iväg till Kaj på hennes avskedsfest. Kommer sakna denna bruden enormt!! Hon flyttar till Schweiz den 28, nu på torsdag, 3 dagar innan jag flyttar till USA. Tror det blir en grym kväll!! Puss på er.

FLIGHT DETAAAAAILS!!


WOHOOOOOOOO. Äntligen har jag fått mina flygtider. Som ni ser ska jag checka in kvart i sex på morgonen på Arlanda så vi måste åka härifrån mitt i natten om vi ska hinna fram. haha. Men det blir braa. Då är jag framme i New York mitt i dagen också. Blir ett byte i München också, dessutom åker jag helt ensam hela vägen. HJÄLP säger jag bara.. men det kommer säkert gå bra. Jag hoppas på det.

RENSNING AV RUMMET

Jahapp, nu ska jag och morsan börja rensa ur mitt rum. Jag har faktiskt längtat efter detta. Är för mycket skit och grejer som egentligen borde ha rensats ur för längesen, så det är verkligen dags. Blir väl också att jag börjar slänga i lite grejer i resväskan också, sånt jag vet jag inte ska använda tills jag åker.

CHECKING OUT

Nu stämplar jag ut för idag. Imorgon ska mitt rum tas itu med tillsammans med min bästa mamma, ska också börja packa. Sen på kvällen är det avskedsfest för bästa Kaj hemma hos henne i Juniskär. Blir nog grymt!!

GODNATT!

SÄNGHÄNG



Jaaaa, de flesta brukar ju ha soffhäng, men jag kör sänghäng då jag inte äger någon soffa längre.. eller ja, den står på övervåningen för de blev så trångt här inne. Hur som, ska strax inta sängläget och glo TV resten av kvällen. JAG HAR ETT SÅ HIMLA VÄRDEFULLT LIV. Nä, men jag ska skaffa det. Tro mig. Men vad ni än tycker så älskar jag att dega framför TVn, och som jag sa förut är jag lite extra hemmakär nu. Det FÅR jag vara. Bra, då har vi rett ut det.

Ska först se halv åtta hos mig som börjar om 15 min, sen Animal madhouse, sen Liar liar, KANOOOON.

A LOT OF READING


Har sparat "placement pack" och "guidelines to a successful year" (två dokument som ligger uppe på ens au pair sida som är väldigt bra att läsa igenom innan man åker över till USA) tills jag fått familj och nu när det har vart så mycket har jag helt enkelt glömt bort dom. Så nu har jag en hel del att läsa. Fick ju dessutom massa information (9 A4 sidor) från SI ang. avresan och så som också ska läsas igenom. Tur jag har lite att göra nu för tiden då, så jag kan ta tid att läsa igenom allt. Haha.

10 DAGAR

Idag är det endast 10 dagar kvar tills jag flyttar, och jag har redan börjat kika på vad jag vill göra efter detta. Haha. Jag är knäpp. Har ett helt år framför mig som kommer vara fyllt med äventyr och utmaningar, men ändå sitter jag redan och funderar ut vad jag vill göra sen. Har en heeeeel del planer om man säger så. Vill gärna inte komma hem till Sverige och jobba på ica eller liknande, nejnej, jag har planer som sträcker sig långt från det. Woooooooop.

Aja, idag blir nog en slö dag. Känner mer och mer för att bara vara hemma och njuta av sista tiden i mitt älskade rum, helst idag. Så jag ska nog bara vara hemma, hur tråkigt det än låter. Jag älskar att bara vara och inte ha några egentliga planer, på så sätt kan jag göra vad jag vill av dagen. Imorgon ska jag och mamma börja städa ur mitt rum och jag ska börja packa. Sen har min bästa Kaj avskedsfest, för idag är det en vecka kvar tills hon sticker till Schweiz och jobbar som au pair!


POPCORN OCH DIPP

Yöööö, ikväll har vart en riktigt soft kväll med Suss. Vi drog på ica och köpte popcorn och dipp som vi tjockade i oss medan vi såg What happen in Vegas. Myspys. Sen skulle hon hem och sova för hon skulle besikta bilen imorgon. Så jag sitter här och rullar tummarna just nu. Funderar lite på livet.. eller nä. De gör jag väl inte egentligen. Nyser gör jag däremot. Heeela tiden.


PACKLISTAAA


Har suttit och skrivit en packlista. Är väldigt skeptisk till att allt kommer att få plats och inte väga för mycket. Men det är väl bara att börja packa sen och se. Är så mycket jag vill ha med, sen kommer packlistan säkert ändras lite också men än så länge ser den ut på detta viset:


Handbagage

Mobil + laddare + hörlurar

Bankkort

Bankdosa

Körkort

Kopia av pass och visum

Hälsoundersökningspapper + massa andra kopior

Pass

Visumpapper

Flygbiljett

Internationellt körkort

Dollar

Glasögon – Nya + gamla

Extra linser + liten linsvätska

Kompaktamera + usb sladd

Sminkväska – Concealer, mascara, puder, ögonbrynspenna

Klocka

Adapter

Almanacka

Block + penna

USB minne

Solglasögon

New York bok

Bok – Shantaram på engelska

Rubiks kuben

Dator + laddare

Extern hårddisk?

P-piller

Shorts

Linne

Tröja – Blå adidas

Strandtofflor

 

Resväskan

Jeans – 1 par

Leggings - 3 st

Shorts - 3 st

Linnen – ca 9 st

Koftor – 3 st

Tjocktröjor - rosa adidas, lila warp, svart studenttröja

Tröjor – ca 5 st

Kavaj
Klänningar – 6 st

Sovtröjor

Bikini - 3 stycken

Trosor

BH:ar

Strumpor

Skärp – 2 st

Skor - gladiator, tygskor, träningsskor, lila converse

Presenterna

Handväska

Några favoritfilmer


Neccesär

Schampo

Balsam

Duschtvål

Rakhyvel

Tandborste

Tandkräm

Alvedon

Allergitabletter

Sminkservetter

Deodorant

Hårborste

Parfym x 2

Balsamspray
Resten av sminket

Hårsnoddar + hårnålar

Nagelsax + pincett + fil

Bodylotion

Helosansalva
Idominsalva
Värmespray
Hårspray
Torrschampo
Tops
Försvarets hudsalva
Plåster
Linser för ett år + linsvätska
Smycken

Jag har också kommit fram till att jag behöver ett nytt handbagage, som har hjul, om allt ska komma med. haha.


TRANVIKEN NEXT


Finväder idag igen, grymt ju!! Så ska till det närmsta man kan komma Turkiets underbara strand (på bilden) i Sundsvall, Tranviken, och steka lite. Gött. Måste ta vara på solen när den väl är här ju. Igår blev det bara massa strul om vart vi skulle så det slutade med att vi köpte mat och åt på Norra Berget sen åkte vi hem till Jonna och fyllde i min tatuering. Kom sen på att det kanske inte var det smartaste när det är sånthär väder, men vafan, den såg förjävlig ut så det var ett måste.

Meeen, ha en fin dag alla!!

TÄLTNING OCH HARRY POTTER

Hejhej! Var (för mig) ett tag sedan jag skrev, men sen sist har jag vart ute på Alnö med Jonna och Linda och typ spelat minigolf, solat, tältat i regnet (mys :D) och sen bara glidit runt och nu ikväll var jag och Jonna på sista Harry Potter filmen!! Äntligen, som jag längtat och den var sååååå bra.

På au pair fronten så insåg jag idag att JAG ÅKER NÄSTA VECKA. HUR SJUKT????? Så imorgon ska jag väl om det inte är jättebra väder, börja plocka ur i mitt rum lite smått. Känns som att det börjar bli dags. Har redan börjat sagt hejdå till alla, bla. Linda och Jonna och hela Jonnas familj idag då Jonna jobbar ALLA dagar tills jag flyttar. Kom en hel del tårar kan jag lova. Men ja, när alla hejdån börjar vet man att det börjar bli dags och då äre bäst att börja packa ihop.

Jag är SÅ himla taggad för detta äventyret och jag har aldrig haft känslan att jag ångrar mig. Det känns så himla bra. Är dock rädd att det kommer bli väldigt jobbigt nu se sista dagarna jag är hemma då jag inte bara har en familj, utan två familjer att säga hejdå till, + massa vänner. HUA!


INGEN KOLL?

Fick ett mail från SI idag om lite flyginfo om vilka jag ska åka samtidigt osv, MEN en liten detalj var ju att det var ang. den 1 augusti. Jag åker ju den 31 juli har jag fått information om, eftersom jag ska gå trafikkursen. Tydligen har de inte alls någon koll på det. Känns ju lite förvirrande om jag får säga det själv. Dom om någon borde väl ha koll på att jag inte ska åka den 1 augusti? Äh, spela roll, huvudsaken jag tar mig iväg till USA så är jag nöjd!

TRÖTT TJEJ

Herregud, låg och sov heela kvällen igår och nu när jag vaknade halv tio var jag fortfarande sjukligt trött. Hjälpte nog inte att jag drömde en jättehemsk dröm där jag och en av mina kompisar hade blivit offer för någon galen jävel som skulle ha ihjäl oss till varje pris. Vi fick ett litet försprång så vi drog till en högstadieskola där vi berättade allting så vi fick börja vara där. Han snubben som ville döda oss hade exakt koll på oss så vi skulle aldrig igen kunna återgå till våra gamla liv. Fyfan vilken jävla dröm alltså. Vaknade innan jag hann bli dödad, men vi skulle ändra identitet och flytta utomlands och aldrig kunna komma tillbaka. Det är ju hemskt nog.

Jaja nog om konstiga drömmar, ska slänga i mig nått nu sen ska jag till vårdcentralen och ta det sista vaccinet mot hepatit A så jag sedan är immun resten av livet.

2 VECKOR

Jag glömde ju att skriva det förut, men idag är det exakt två veckor kvar tills jag flyttar. Två veckor, det är fasen ingenting. Så himla konstigt. Jag kommer inte förstå detta förns jag är hemma hos familjen, så overkligt. Men det är häftigt. I februari satt jag och läste bloggar om tjejer som fått familj och strax skulle åka och jag var så svartis, nu sitter jag här själv, 5 månader senare och har endast 2 veckor kvar tills jag lämnar mitt liv här hemma för att skapa ett nytt over there. ÅÅH, så bra!!

STRANDHÄNG

Hallåååå! Var en grymt kul fest igår tyckte jag, som slutade på krogen några timmar. Vaknade upp seg som attan idag inne i stan men åkte hem med brorsan och mamma, sen åkte jag ner på Berga för strandhäng med Kajsa och Sara. Helbra! Blev till och med årets första dopp i Sverige, bra där. Hann ju ett dopp innan jag flyttar iallafall ;)

20ÅRS/HEJDÅFEST


BÄSTA AMANDA!! Ikväll har hon sin 20års fest med ett inslag av hejdåfest för de som inte kommer att hinna träffa henne innan hon åker. Självklart ska jag ju dit, men först nu ska jag till Andreas och Nathalie och förfesta lite smått med dom.

VI SES I DIMMAN!

QUESTION OH QUESTION

Fick en fråga från Isabel som löd såhär:

Hej jag är en tjej från Östersund som funderar på att söka som au-pair. Men min fråga till dig är hur började du hela processen? När du hade bestämt dig att att du ville jobba som au-pair i Usa i ett år, hur började du? Sökte du på internet, eller kontaktade du Cultural Care eller hur gjorde du? :) Skulle bli glad om du svarade !

Det var min kompis Amanda som tipsade mig om att gå på ett informationsmöte med Skandinaviska Institutet (organisationen jag åker med) och där få bra information om hur man ska gå tillväga osv, det är ett perfekt tillfälle att ställa frågor och direkt kan få svar från tjejen som håller i mötet. Oftast har de tjejerna själva vart au pair i USA så de kan svara på det mesta. Så det är ett jättebra sätt att gå på ett sådant möte, det går lätt på deras hemsida att klicka in sig på "Au pair in America", sen "informationsmöten" för att se var och när de har sina möten. Annars om man inte känner att man vill gå på ett sådant så finns det hur mycket information som helst på hemsidan, jag tycker hemsidan är jättebra och man får massor med information. Det finns också en flik som heter "ansökan", där kan du se kriterierna för att få söka samt göra en preliminäransökan. När man skickar in dendär preliminäransökan får man massor med information och hela ansökande processen kan börja.

Hoppas det hjälpte och att det går bra med din ansökan. Lycka till!

SATURDAY OH SATURDAY

Yaaaa, vaknade bara för en stund sedan. Turkietresan har gjort mig helt knäckt så jag sover alldeles för länge på dagarna.. Haha. Men idag vaknade jag iallafall tidigare än igår, tack och lov! Så nu måste jag käka en snabbis och sedan åka in till stan en sväng och göra några ärenden, sen hem och käka middag och sen iväg på förfest med Nathalie och Andreas innan jag åker till Amanda.

SLEEP TIGHT

Kom precis hem, har vart först hos Berglund och Nathalie, satt där och snackade en massa. Sen for vi upp till Carro som hade kalas och sen nu drog vi hem. En lugn kväll blev det helt enkelt. Imorgon blir det andra bullar då min bästa Amanda har sin 20års/hejdå fest! Det kommer bli grymt. Därför måste jag sova nu så jag är pigg tills imorgon. PUSS

INTERNATIONAL DRIVING PERMIT


Fick hem detta idag, tummen upp! Lite tidigt kanske, men de spelar ju ingen roll då jag ändå måste skaffa ett amerikanskt körkort.

Har legat i sängen hela dagen i princip. Tråkig tjej. Sov tills klockan två, var välbehövligt eftersom jag knappt sov något alls när vi åkte hem från Turkiet. Sen som sagt har jag bara slöat. Har packat upp resväskan och försökt städa upp lite på rummet, men blev less efter en stund så halva är kvar.

Nu måste jag hoppa in i duschen innan middagen, sen ska jag iväg och umgås med Nathalie och Berglund.


AU PAIR ONLINE TRAINING

Fick en fråga från Emma:

vad är au pair online training?
vart kan man göra det? :)

Au pair online training är en grej som man måste göra när man har matchat med sin familj. Det är lite information man ska läsa samt endel fågor som man besvarar om sin familj och området runt omkring. Kort och gott. Vet inte om alla förmedlingar har någon sådan, men med Skandinaviska Institutet måste man iallafall göra en sådan :)

VACATION WITH MY HOSTFAMILY!!!



Jag är sååååååååååååååå himla glad.
Jag skrev ett mail till min värdfamilj tidigare idag, berättade att jag hade kommit hem från Turkiet och så grattade jag E som fyllde 7 år medan jag var borta. Hon (E alltså) blev jätteglad och "said a double thanks" för att jag kom ihåg hennes födelsedag.

Men ja, sen till det som jag blev så sjuuukt glad över, i slutet på augusti ska vi på semester till Saint John, U.S. Virgin Islands, huuuur nice verkar inte det? Snacka om paradisö. Det är ett perfekt sätt att lära känna varandra bättre innan skolan börjar för barnen. Ville bara hoppa upp och ner när jag läste det.

Min värdmamma har dessutom haft fullt upp med att fixa iordning mitt rum (som jag redan tyckte såg nog fint ut) och hon har gjort en "family book" som beskriver vecko och dagliga rutiner och dessutom en massa information om familjen och området runtomkring. Så himla snällt av henne.

Nu vill jag bara åka ännu mer, GE MIG 31 JULI NU TACK!!!

VART ÄR MINA FLYGTIDER?

Jag har sett massor med au pairer som ska åka samtidigt eller någon vecka innan mig som redan fått sina flygtider, till och med de som åker efter mig, men inte jag. Var är mina flygtider mån tro? Iofs ska jag inte oroa mig, det står ju att de ska komma 7-10 dagar innan man ska iväg, men när man ser andra börjar få sina så blir man bra sugen på sina egna också.

Annars då.. har vart en fin dag med massa sol. Låg ute på gården och solade tills två, då åkte jag till Amanda och hennes mormor och morfar och softade vid poolen (y) Sen åkte vi och hämtade Johan, drog hem till Amanda där jag hade powernaps på ca 1 sek. Somnade sittandes, vette tusan vad som hände men jag blev sjukt trött iallafall. Så åkte hem och käkade middag och nu sitter jag här, redo att slöa framför tvn i sängen min, som jag saknat så!!

Ha en fin kväll <3

TURKEY WAS PERFECT

Nu är jag hemma från Turkiet, kom med tåget tio i tio och pappa hämtade mig och skjutsade hem mig. Vi har haft en så grymt bra vecka med sjukt mycket skratt, sol, bad och festande. Den har varit perfekt helt enkelt.

Nu är det lite mer än två veckor kvar tills jag sitter på planet påväg till USA, har dock inte fått mina flygtider än så det är väl dom jag väntar på innan jag är redo att åka. Och packa och se film med Petter såklart. Haha!

Nu måste jag landa lite, även fast det vart grymt i Turkiet så är det sjukt skönt att komma hem igen då jag snart ska iväg igen. Hoppas ni alla mår bra!!

LÄMNAR LILLA LANDET LAGOM



Japp, nu är jag redo. Brorsan skjutsar in mig till tågstation sen åker jag till Arlanda och väntar på Malin, Peter, Magnus och Andreas!! Vi ska ha en grym vecka, HEJDÅÅÅÅÅ!

EFFEKTIVT IDAG

Tycker jag har gjort det bra idag då jag gjort allt detta + växlat in euro som jag ska ha i Turkiet.

[x]Skicka in medical form
[x]Skicka in slutbetyg
[x]Köpa TSA-lås
[x]Byta ut gamla linser
[x]Ta kopior på viktiga papper
[x]Beställa internationell körkort
[x]Hämta ut p-piller och få recept på det
[x]Fullmakt på banken
[x]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort
[x]Köpa adapter
[x]Beställa tid på v-centralen så jag kan ta sista vaccinet mot hepatit A

Endast detta kvar att göra (som jag kommer på nu iaf)

[ ]Växla dollar
[ ]Städa ur rummet
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA

Nu ska jag sova, skriver ett sista inlägg imorgon innan jag åker till Arlanda och senare vidare till Turkiiiiiiiet :DD

DET STÄNDIGA PACKANDET


Håller på packar för fullt, igen.
Känns som att det är det enda jag gör nuförtiden, packar och packar upp. Men det gör mig inget. Packa betyder ju resa bort, och det tycker jag om. Helst när det är till ett varmt och soligt land, som iofs förövrigt Sverige också är för tillfället. Men ändå. Känns underbart. Tror jag har packat de mesta kläderna faktiskt, så det är smink, hårgrejer, smycken, väskor och typ kamera och sådant som är kvar. Endel kan jag ju inte packa förrens imorgon så.

Men nu ska jag hoppa in i duschen sen fortsätta packa. PUSS

TRODDE JAG JA!


Haha, jag trodde att jag i princip var klar med min fina lista.. Men den fylls tydligen på eftersom, hmpf!

[x] Au pair online training
[x] Fixa visumpapper
[x]Boka tid på ambassaden
[x]DS2019
[x]DS160
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om ”120 personbevis med alla relationer”
[x]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[x]Kuvert + frimärken för 67 kr
[x]Kontoutdrag
[x]Presenter till värdfamiljen
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[x]Tandläkaren
[x]Fixa p-piller för året
[X]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring
[X]Köpa nya glasögon
[X]Fixa linser för minst ett år framöver
[x]Besöka ambassaden
[ ]Städa ur rummet
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA

(detta ska jag hinna med idag)
[ ]Skicka in medical form
[ ]Skicka in slutbetyg
[ ]Köpa TSA-lås
[ ]Byta ut gamla linser
[ ]Ta kopior på viktiga papper
[ ]Beställa internationell körkort
[ ]Växla dollar
[ ]Hämta ut p-piller
[ ]Fullmakt på banken/byta batterier i dosa
[ ]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort
[ ]Köpa adapter
[ ]Beställa tid på v-centralen så jag kan ta sista vaccinet mot hepatit A

Ja så ni ser ju att jag ska hinna med en hel del idag, men jag tror det går bra. Vaknade ju precis klockan tio, utan en väckarklocka, så jag har ju hela dagen på mig. Ska också tömma tvättmaskinen som mamma satt igång imorse och hänga ut det på tvätt. Ha en fin dag alla!


TRAMPBÅT I SELÅNGERÅN



Hämtade upp Kaj vid ett i Juniskär, sen åkte vi in till stan och mötte upp Jocke och David. Strosade runt en stund, Jocka skulle in på Musikbörsen en sväng, eller ja, dom har ju bytt namn men minns inte va de hette, haha. Sen gick vi ner till Selångerån och hyrde en trampbåt, kuuuul. Haha. Fast iofs trampade jag och Kaj bara 16 min av 60, men hallå, vi är ju tjejer. Haha.

Nu har jag suttit och skrivit ner allt jag ska hinna med imorgon och jag har också skrivit mail till Halebop support om att avsluta mitt abonnemang och byta till kontantkort. Så imorgon ska en hel del på min lista göras klart så att jag när jag kommer hem från Turkiet kan pyssla med några få sista grejer och försöka hinna träffa så många jag kan innan jag drar. Ska upp på vinden nu och hämta ner min resväska och börja packa lite smått.

VISUUUM


Äntligen har jag också hämtat ut mitt visum. Det har ju legat på ombudet typ en vecka, men var ju svårt att hämta ut det då jag var i Storuman. Men nu har jag det iallafall så nu får jag helt lagligt komma in i USA och bo där i ett år. Grymt! Blev dock lite chockad, trodde att visumet var ett helt eget häfte, men de satt ju i passet. haha. Smart där Ida.

4 VECKOR - 1 DAG


Så jävla sjukt, igår var det precis fyra veckor kvar tills jag flyttar till USA. Fyra veckor går ju hur snabbt som helst, och helst nu när jag ska till Turkiet en av dom. Så nu imorgon måste jag verkligen göra allt som jag har skrivit upp att jag ska göra, annars blir det lite tajt om tid.

Nu ska jag iallafall cykla iväg till ICA och hämta mitt visum.

HEMMA NU I 2 DAGAR

Nu är jag hemma igen. Otroligt nog så måste jag faktiskt säga att det känns riktigt skönt, brukar ju tycka om att vara borta annars. Men jag tror det är för att jag har så mycket som ska göras innan jag flyttar. Ska ta tag i det på tisdag för imorgon ska jag umgås med min fina Kajsa, nu måste jag packa ur väskan och slänga massa i tvätten så att jag kan packa om sen. Turkiet på onsdag, så förbannat skönt!!

?

Jag fattar absolut ingenting, vad var det som nyss hände?
sjukt


RSS 2.0