NJUTER AV ARBETSLÖSHETEN


Måste säga att jag helt klart njuter av att  vara arbetslös i detta vädret. Idag har vart en kanondag och vi har vart till Stensele och hälsat på Bengt och barnen, sen fick vi vara barnvakt till Leo en sväng då Bengt och Tilde skulle på sjukhuset, lillstackarn hade ramlat av hästen igår. Sen startade det ett vattenkrig och alla blev bra blöta, haha. Annars har vi bara vart här i stugan och stekt i solen.

Imorgon drar Storumandagarna igång, marknaden alltså, och sen på kvällen är det röj på hotellet. Kommer bli grymt!!

TANKAR JUST NU OM USA


Sitter ju just nu uppe i stugan som ligger en mil ovanför Storuman och har börjat tänka lite. Känner ett sånt förbannat sug av att åka till USA nu, det går ju väldigt upp och ner detdär, men det känns som att jag på något sätt har gjort mitt här nu. Inte bara här i Storuman, utan överhuvudtaget i Sverige. Jag flyttar härifrån i minst ett år om en månad och en dag, och det finns inte minsta lilla tecken på att det är någon som kommer att sakna mig särskilt mycket (av vänner då). Inte ens ett litet sms eller en liten kommentar på facebook får jag och nu när jag är här så känns det inte som att någon här heller vill passa på att träffa mig. Jag är kanske lite väl negativ just nu och det är säkert bara massa dumma tankar som slår mig, men jag kan ändå inte sluta fundera över varför jag sitter ensam just nu när folk vet att vi inte kommer ses på så pass länge. Men ja, jag vet inte. Folk är väl upptagna med livet eller något, och jag ingår inte där. Det är därför jag så gärna vill härifrån, och det kanske är förståeligt. Jag vill börja på något helt nytt och det vet jag ju att jag får, med den bästa chansen någonsin genom att flytta till USA. Jag kan bara tänka mig alla nya människor jag kommer att träffa och allt som jag kommer att uppleva, helt fantastiskt kommer det att bli. Det blir ju dessutom så himla mycket lättare att dra då man vet att folk inte kommer sakna en, för då har jag det ju bevisligen mycket bättre någon annanstans. Jag hoppas här att folk förstår att jag inte menar precis ALLA, men ni som känner er träffade kanske kan börja tänka till lite. Jag vet ju vilka som hört av sig och inte, så är det med det. Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting.

MYROR I BRALLAN

Har fått myror i brallan tror jag. Kan inte säga att det finns mycket att göra här, men jag får väl lägga mig ute i solen och steka. Det värsta är att jag har glömt min laddare i Lycksele och min telefon håller på dör, hur fan ska jag klara mig här ute i stugan utan telefon i en vecka? Och helst med marknan i helgen. Menar alltså inte att jag inte skulle överleva utan den så, men ingen från Storuman får ju tag på mig isf och då blire problem. Haha aja!

Ha en fin dag :)


ÄNTLIGEN LITE FINVÄDER

Idag har det både vart varmt och massa sol, det är att fara upp till lappland för att få sig nå sol och värme. Så fort det är sol hemma blåser det ju storm ute istället. Här saknar man blåsten litegrann eftersom man blir uppäten av mygg och knort. Men man ska väl inte klaga. Just nu håller mamma på lagar middag, sen ska jag iväg till Storuman och fiska med Hanna och Erika. Jag ska dra storbaddarn ikväll!! haha.


I'M STILL ALIVE

Jag har haft en helgrym midsommarhelg med god matt, gott dricka och underbart sällskap. Har nu förflyttat mig och är nu i stugan en bit ovanför Storuman. Är ju Storumandagarna i helgen så vi blir hät hela veckan, tills på söndag. Då är det bara hem och tvätta och packa om sen bär det iväg till Turkiet nästa onsdag.
Hoppas alla har det bra, för det har jag!

GLAD MIDSOMMAR

Jag ville bara hälsa alla en trevlig midommar. Sitter just nu i handduk och spelar musik, Malin står i duschen och vi ska göra oss iordning för dagen och kvällen. Ska väl hoppa i midsommarutstyrseln och sminka ögat lite, sen ska vi köra till Tuvträsk där resten av familjerna är och fira där. Sen blir det fest i byastugan, grymt!!

FETT ÖÖÖÖS IKVÄLL, PUSS PÅ ER!!

I LYCKSELE

Kom fram ikväll vid nio tiden, så vi var kvar i Tuvan en stund, sen kom Malin och nu så är vi hemma hos henne och Peter och ska sova, har suttit och pratat lite skit tills nu. Och om Turkiet såklart, åh, mindre än två veckor. Hur skönt som helst. Men nu först är det midsommar, så nu taggar vi inför imorgon!!

GLAD MIDSOMMAR!

Nu åker vi uppöver. Vi hörs när vi hörs, ha en underbar midsommar alla! :)

GLASÖGONORM/WARRANTY


Mina nya glasögon kom igår. Dom är cooooooooola. Ville bara att ni skulle veta det!!!

AMBASSADBESÖKET


Ja, mitt besök i Stockholm för att fixa visum på ambassaden var minst sagt omtumlande. Jag åkte ju nattbuss ner, sov max 20 min på hela resan och när jag kom fram halv sex på morgonen så satt jag bara och väntade på cantralstationen som ett lod. Väntade tills klockan var sju, då gick jag på Mc Donalds och käkade frukost, satt där till typ kvart över åtta då började jag traska mot ambassaden. Hade GPS så jag tänkte att det skulle gå hur bra som helst. Det gjorde det inte. Gick fel antal x gånger eftersom det inte stod några gatunamn på GPSen och min prick var typ över halva bilden så det såg ut som att jag kunde befinna mig på typ 3 olika gator..

Jag hittade tillslut fram iallafall. Ställde mig i kön och visade upp att jag hade med mig allt för mitt non immigrant visa. Stod och köade från 8.44 till ca 10.00, så GÅ DIT MINST EN TIMME TIDIGARE ÄN DIN BOKADE TID. Jag hade min tid 9.30 men den hölls ju inte. Hur som, det blev min tur att få komma in och då går man igenom säkerhetsgrejer, tänk flygplats. Man måste lämna allt elektroniskt och sen kollade dom under sulorna sen var jag ready to go. Gick in och tog en nummerlapp, det var bara en före mig, så jag satt mig och vips vard et min tur. I detta första skede så lämnade man bara in alla papper i en lucka, sen fick man sätta sig ner och vänta tills dom ropade upp mitt namn. Tog en liten stund sen var det min tur "Karin Åkebrand to window F", ja dom ropar upp det FÖRSTA namnet som står på passet, oavsett om det är ditt tilltalsnamn eller inte. Där lämnade man fingeravtryck, hon frågade om jag skulle åka som au pair, vart jag skulle, hur många barn jag hade hand om och om jag skulle ha hand om dom när dom inte gick skolan. Sen var det klart. Så halv elva var jag ute från ambassaden och kunde pusta ut, visumet kommer om ca en vecka. GRYMT!

Gick sedan tillsammans med Caroline och hennes mamma in till stan där vi som sagt åt lunch på Jensens, apgott! Vid halv ett skulle dom gå till stationen för deras tåg gick hem vid ett, så jag tänkte att jag skulle traska bort till Kungsholmen för att hitta åt motormännen och fixa det internationella körkortet. Började gå, kom efter typ en kvart på att jag gick åt helt fel håll. Fick vända och med mitt dåliga lokalsinne så fattade jag inte vart jag skulle gå för att hitta ut till motormännen. Tillslut hittade jag rätt gata och började gå. Var vid detta laget svettig, less och hade ont i fötterna och benen men valde att gå iallafall. Var en bra bit att gå och mitt i allt fick jag världens migrän, flimmer för ögonen så jag knappt såg nånting. När jag hittade fridhemsgatan där det skulle ligga fanns det bara inte. Då var klockan runt halv två och min buss gick två. Förstod att det var omöjligt att hinna om jag skulle gå så köpte en biljett på tunnelbanan och skulle åka till T-centralen. Hoppar på en som det står "via t-centralen" på, men den stannade aldrig där. Fick ännu mer panik, hoppade av och ¨då var det en kvart kvar tills jag skulle åka med bussen. Hade åkt 3 stationer för långt, frågade en tant om vart jag skulle ta vägen så hon visade mig vart en t-bana till stationen gick. Hoppade på den och kom tack och lov fram till t-cetralen denna gången. Klockan var ca 52 och jag visste att det var ju en bit från tunnelbanan till bussterminalen.. Sprang allt jag hade genom folkvimlet och som tur var visste jag exakt vilken väg jag skulle ta. Så tillslut så kom jag fram, med ca 2 minuter tillgodo.. Svetten rann av mig när jag hoppade på bussen, helt död med migrän och allt. Hur som så hann jag ju med och kom hem säkert.

Nu måste jag börja packa det sista inför Lycksele och Storuman!

FYFAN, HELVETTES RESA

Herregud vad jag har gått vilse idag. Åkt för långt på tunnelbanan, virrat som en yr höna och på det fått migrän och hann precis med bussen hem med ca 2 min tillgodo. Jag är helt väck i huvet nu, mamma lagar mat sen ska jag sova. Har inte sovit sen igår när jag vaknade vid halv elva, min hjärna fungerar inte alls.

Men ett plus i all förtvivlan var att jag stötte på en tjej som heter Caroline på ambassaden, stod bakom mig i kön, hon skulle också till NJ, South oragne nämligen. Så gick med henne och hennes mamma tillbaka in till stan sen åt jag lunch med dom på Jensens, mycket trevligt!

Berättar detaljerat imorgon, för nu checkar jag ut för idag!

MAGICAL



Får rysningar i hela kroppen!

SOME SHOPPING


Ja i måndags så var jag ju som ni vet in till stan och fixade lite grejer. Linser för ett år fram över, en bikini från Gina Tricot och sen var jag i stort behov av en ny mascara, och eftersom jag hade presentkort i stenstan (så om man handlar för 50 kr och har presentkort på 150 förlorar man 100 kr då man inte får tillbaka något) så köpte jag torrshampoo också, kan alltid vara bra att hitta. VÄLDIGT INTRESSANT, jag vet. Tänkte att ni ville veta..kanske..typ.

Förresten, så sitter jag på bussen påväg hem nu. Givande dag i Stockholm, ca 7 timmar på plats. OJA!

TWO WEEKS TO GO


Jag ville bara berätta (och gotta mig själv i denna fina tanke) att om två veckor så sitter jag på tåget påväg till Arlanda för att sedan åka till Turkiet med min bästa Malin, Peter, Magnus och Andreas. HUR AWESOME?

Imorgon åker vi till Lycksele för att fira midsommar, det är också rätt awesome. Helst med tanke på att jag inte längre behöver vara ensam med mina föräldrar och Thomas och Monica (Malins föräldrar) på midsommarafton utan att Malin också kommer att vara med. Var egentligen meningen att hon skulle på bröllop men hon hade ett prov på fredag så det blev inget bröllop för hennes del. Tur för mig!

SALUT


Bror skjutsar in mig till bussen, den går 00.20. Så ni vet vart ni har mig inatt. Har tidsinställt några inlägg åt er imorgon, vet att ni inte klarar er utan mig en hel dag. Puss och god natt!

READY TO GO


Nu har jag packat en ryggsäck med grejer så nu är jag redo för ambassaden.

Med mig har jag:

DS-160 med foto
Pass
Kuvert med adress och frimärken för 67 kr
Kontoutdrag
Personbevis
Ett foto
Kvitto på avgift till visum
DS-2019
Sevis kvitto
Placement letter
Ambassadens checklista
Bekräftelse på bokad tid till ambassaden

Veckorevyn
Gåtornas palats (bok)
Ansökan om internationellt körkort till Motormännen
Bokningen till bussen
Karta
GPS
Telefon + headset
Linser + linsvätska
P-piller
Vatten
Almenacka
Plånbok
Shorts
Resekudde
Paraply
Handkräm
Försvarets hudsalva
Rubiks kub

Sen inte med på bilden är halstabletter och alvedon till min förkylning + skavsårsplåster eftersom jag kommer gå rätt mycket imorgon.

JAG TÄNKTE IFALL NI VILLE VETA!

KLOCKAN GÅR INTE RIKTIGT RUNT


Ibland går inte hissen ända upp, det är inte riktigt rätt möblerat på övervåningen, kortet är i bankomaten men det finns inga pengar på kontot och snubben dansar, men det är ingen musik på.. ungefär så var det idag för mig, haha. Har haft all fokus på att jag ska till ambassaden imorgon så jag har helt glömt bort att jag på torsdag ska till Lycksele för att sedan åka vidare mot Storuman. Alltså jag har glömt att packa, så jag började packa för en stumd sedan. Kommer hem sent imorgonkväll och sen åker vi ju som sagt på torsdag. Haha. Tur jag kom på det någon gång iallafall.

För nu börjar min turné i Sverige/världen, min almenacka ser ut som följer:
22 juni - Stockholm
23-26 juni - Lycksele
27 juni -3 juli - Storuman
4-5 juli - Hemma
6-14 juli - TURKIET
15-30 juli - Hemma
31 juli - USA!!!

Betyder alltså att jag har två dagar hemma mellan 21 juni och 14 juli. Haha.

PAPERWORK


Jag kan ju inte direkt säga att det är lite papper som ska med till ambassaden. Har dubbelkollat typ hundra gånger nu och är ändå rädd att jag ska ha glömt något viktigt. Men nu tror jag att jag har allt, jag hoppas det. Det är himla mycket förberedelser för att flytta till USA, som en snubbe på SI sa till mig "man måste verkligen tycka ansökningen och förberedelserna är kul för att kunna åka iväg som au pair". Det är många som börjar ansöka men sen inte orkar då det tar sån tid. Och det gör det ju, tar tid alltså. Jag startade denna bloggen då jag började ansöka, i början på februari. Nu är det juni och ändå över en månad kvar tills jag ska åka. Ja, hursom så slipper jag ju vara arbetslös resten av året. TUMMEN UPP!

THIS IS THE END OF THE RAINBOW


Jag fattar inte att min förkylning inte vill bli bättre. Herregud det är ju inte så att jag anstränger mig särskilt mycket. Har nog det sämsta immunförsvaret någonsin. Jaja hur som så ska jag åka till Stockholm inatt, jaa, inatt. Känns väldigt drygt att bara åka dit fram och tillbaka, men vad gör man inte. Det är ju kul att åka buss.....eller nått. Haha. Idag ska jag förbereda mig i alla fall och se till så att jag har med allt, vet exakt vart jag ska och ha lite grejer att underhålla mig själv med på bussen.

DOWNLOADING


Jersey shore.. Jag har hört mycket om denna serien men aldrig sett ett enda avsnitt. Men nu har jag fixat hem första säsongen och börjar väl kika imorgon om jag inte har något bättre för mig. Nu är klockan lite för mycket för det kände jag och ska hoppa i säng. Men hur som, serien är ju från New Jersey, så sjävklart måste jag titta på den bara för att. Plus att jag älskade den svenska verisonen av JS, Kungarna av Tylösand!

ADDICTION


Har suttit och sett sex and the city ett bra tag nu, älskar den serien och gottar mig i min fina box. Känns helt underbart att jag snart kommer att kunna gå runt på gatorna i New York City, det kommer bli min stad inom en snar framtid. Istället för 30 min in till Sundsvall, så kommer jag ha 30 min till NYC, HUR SJUKT? Jag njuter av tanken, helt klart. Jag har alltid ogillat Sundsvall, äntligen får jag byta ut denna staden mot en av de häftigaste städerna i hela världen, snacka om att byta upp sig!

FINALLY, I SEE YOU CRYSTAL CLEAR


[X]Köpa nya glasögon
[X]Fixa linser för minst ett år framöver

Sådärja, då var detta också fixat, grymt skönt. Har inte alls mycket kvar att göra nu, och helst inte efter onsdag då jag ska på ambassaden och tänkte då också springa in hos Motormännen och lämna in ansökan för det internationella körkortet. Eftersom att jag ska ta ett körkort borta i NJ så kan jag beställa mitt internationella när som helst, behöver inte vänta tills tio dagar innan. (för er som inte vet, det internationella körkortet gäller endast ett år, så om man beställer det 1 månad innan man åker betyder ju det alltså att när man har 1 månad kvar i USA får man ej köra, men då jag ska ta ett amerikanskt körkort så spelar det ingen roll för mig)

Nu ska jag äta middag.


FISHEYE EFFECT


Hahahaha, tur jag är en sån snäll dotter.. Fick en kamera av mamma och pappa då jag tog studenten och invigde den igår. Mamma och pappa blev offer för fisheye effekten som finns på kameran. Dör lite!

Min förkylning vill inte bli bättre, täppt i näsan, massa slem i halsen och hostar som en dåre. Ändå ska jag in till stan idag och göra klart några grejer inför USA, ska fixa nya glasögon (eftersom dom jag har ramlar av då jag använder dom) och sen måste jag ju också ha linser för ett år framöver. Ska också köpa en ny bikini, om jag hittar någon dvs, och köpa lite nytt smink. Men först så ska jag såsa på lite här hemma.

WELCOME TO MY WORLD


Jag firar besöksrekordet med en ny header, var lite less på det svartvita och ville ge lite färg åt bloggen. Den är väldigt simpel, väldigt typiskt Ida men ack så bra det blev. Tycker jag iallafall.

Jag vill också hälsa alla nya läsare välkomna, kul att ni hittat hit & jag hoppas att ni stannar och följer mig på mitt livs största äventyr.

Glöm inte att lägga till mig på bloglovin & registrera er på bloggtrafik.nu (bevisligen så ger denna sida många fler läsare). Nu ska jag sova!

PAYMENT SUCCESSFUL


Jaaa, äntligen så har jag också betalat. Känns liksom som att det är det viktigaste, förutom visumet, så det känns riktigt bra att kunna bocka av det från listan. Imorgon ska jag även in till stan och köpa nya glasögon och fixa linser för ett helt år, listan betas av dag för dag, känns bra.

På onsdag ska jag till ambassaden fram och tillbaka, 80 mil på en dag bara sådär utan vidare, varför inte liksom? Känns sjukt drygt, men det måste ju göras. Hade ju kunnat gjort det till ett par dagar i Stockholm då vi har gratis boende på Östermalm när vi vill, meeeen jag kände att jag inte hade ekonomin för det, så det blir över dagen bara. DOCK, så är jag orolig över HUR MAN HITTAR TILL AMBASSADEN?? Kommer ju att komma med bussen till centralstation, sen ska jag lyckas hitta till ambassaden på nått vänster, någon som vet? :)

HAR DU INTE SETT...????


Fick ett sms av Petter där han var besviken att jag inte skrivit upp denna punkt på listan. Så jag fick sätta upp den på en lapp bredvid, då texten omöjligt skulle fått plats på tavlan. Om ni undrar vad jag håller på med, så igår så satt vi och pratade och kom fram till att jag inte sett Forrest gump, Pulp fiction och Schindlers list osv. så Petter tappade i princip hakan och skämdes över mig. Så tydligen måste jag på en filmkväll innan jag åker! haha.

PRESENTKORT I STENSTAN


Jag har en hel hög med presentkort som går att använda i princip hela stan att shoppa upp innan jag flyttar. Fick 300 kr i julklapp, sen igår så fick jag Linnea och Åsa 400 kr var av scoutkåren som ett tack för att vi har renoverat stugan. Vi skulle ha fått dom i torsdags med blommor och grejer, men eftersom att ingen av oss var där så blev det inga blommor utan bara presentkorten. Men det var en väldigt fin tanke och jag blev superglad. TACK SÅ MYCKET!!

Var perfekt nu när jag behövde nytt smink OCH en ny bikini, för 300 kr hade ju inte räckt till både och, men nu har jag ju råd. Haha. Dock så har jag letat och letat efter en ny bikini, men ingen faller mig i smaken eller sitter bra, så jag måste ut och leta ännu bättre. Måste ha en ny innan vi åker till Turkiet om 17 dagar!! :D

IM HOME


Ja, nu är jag hemma igen. Har precis skrivit en To do list på min whiteboard tavla också, kan vara bra att ha en som man ser varje dag (så att man ska få ännu lite mer panik). haha. På onsdag ska jag iallafall till Stockholm på ambassaden, måste se hur man hittar dit först och främst. Men allting inför det är iallafall klart, det har jag dubbelcheckat, men kommer väl kolla det ännu en gång sen.

Jaja, nu ska jag sätta mig och betala böckerna som jag köpte som ska bli presenter till barnen!

UTGÅNG=HEMGÅNG

Nu ska jag strax åka härifrån, vi ska äta lunch nu sen drar jag nog. Jag kom nu på att alla hejdå denna sommar kommer bli grymt jobbiga, helt obeskrivligt jobbiga. Men det är smällar man får ta, hallå, jag ska ju flytta till USA!! Den tanken får mig på lite bättre humör. Som jag tidigare sagt hoppas jag verkligen att mormor och morfar kan komma upp till stugan på Storumandagarna. Annars är detta sista gången jag ser dom på över ett år. Helt sjukt.. Min bästa mormor och morfar som alltid har funnits här och som vi hälsat på flera gånger per år. Att lämna dom kommer nog bli allra svårast, helst med tanke på hur sjuk mormor min är. Å herregud. Nä, nu ska jag försöka tänka på bättre saker. Ska gå och äta med dom nu.

Vi hörs sen ikväll eller imorgon, när jag kommer hem ska jag direkt ha senioravslutning på scouterna. Vi ska göra sånnadär sjukt scoutiga grejer som vi jämt gör, typ spela tvspel och äta pizza på Petters jobb. Auuuusume!

BAKA BAKA LITEN KAKA

Jag skulle ju ha bakat igår, men det blev idag istället. Jag och mormor (elr okej, jag haha) passade på medan morfar var på vårdcentralen i Hoting. Så för en stund sedan så fikade vi min nybakta kaka, den blev supergod!

Imorgon så åker jag hem, känns lite sorgligt med tanke på att detta kan vara sista gången jag ser dom på över ett år. Jag hoppas mormor är så pass pigg att dom kan åka upp till stugan under Storumandagarna, för då hinner jag träffa dom då också. Men som sagt, annars äre sista gången på väääldigt länge. Jaja, jag ska ta vara på tiden jag har med dom nu iallafall.

GRILLDAGS

Idag ska vi lyxa till det här hos mormor och morfar, vi ska äta grillat och potatisgratäng, MUMMA!! Sen till efterrätt har morfar köpt jordgubbar. Supersmarrigt om ni frågar mig.

Distriktssköterskan var nyss här, vilken himla tur man har, slipper åka på vårdcentralen eller nått utan hon kom hit då hon ändå skulle titta till mormor, så vi fastställde att jag inte har TBC så nu är hälsopapprena klara och nu ska jag bara skicka in dom till SI så är den saken avklarad.

Inatt var det ju hockey, somnade efter 10 min in i första perioden men hörde imorse att Boston hade vunnit med 4-0. Många svenskar hejar väl på Vancouver, men jag tycker Boston är mer förtjänt då de har vart mycket bättre trots en jämn serie, de har ju ändå vunnit med 8-1, 5-2 och 4-0 en gång tidigare också och när Vancouver har vunnit har det vart med typ 1-0... 

Jaja, vi hörs!

THE BIG FINAL//TONIGHT


Yeeeep, tonights the night! Den sjunde och avgörande matchen är inatt, vem står som vinnare i slutändan? Spännande. Satt förut och funderade på om jag skulle orka sitta uppe och vänta tills den börjar, den börjar ju ändå två inatt, men sen kom jag ju på det... jag är arbetslös, sitter uppe i skogarnas skog och det enda som står på schemat imorgon är bakning. Beslutet blev alltså inte så svårt att fatta. Haha. Så nu ska jag bara underhålla mig i ca 3 timmar till. Trubbel i paradiset går på canal+ så jag har på det i bakgrunden så det lär väl underhålla ett tag.


RELAX / TAKE IT EEEASY


Även fast det är väldigt skönt och avslappnande att vara här, så kan min kropp inte riktigt finna sig i harmonin. Jag är ju sån som vill ha tusen saker att göra samtidigt och älskar när min almenacka är full med saker att göra. Att jag om 1½ månad ska flytta till USA och att det är mycket att göra inför det gör det inte enklare för mig att få ro i kroppen då jag härifrån inte kan göra ett dyft. Men jag försöker hjälpa mormor och morfar lite istället för att få dagarna att gå. Just nu sitter vi alla i vardagsrummet och ser TV, det är mys det med. Imorgon ska jag baka till mormor tänkte jag, funderade på att rensa rabatten också men kom fram till att jag inte vet ett skit om sånt så jag tror inte jag ska gå dit och förstöra. Hur som så älskar jag ändå på något sätt att vara här, dethär är i princip så mycket trygghet som jag kan få. Med mormor och morfar här alldeles vid min sida. Kärlek!


A TRUE STORY


Ikväll gick min absoluta favoritfilm på canal+ emotion, självklart satt jag bänkad. Tur att mormor och morfar har alla filmkanaler, haha. Jag rekommenderar denna filmen till alla, den har allt.. Kärlek, glädje, humor, sorg, den är seriös och alldeles alldeles underbar. Dessutom är den baserad på en sann händelse, vilket gör den ännu mera älskvärd.

Jaja, som ni förstår kom jag fram hel. Kom strax efter tre nån gång och har bara myst med momma & moffa sen jag kom, nu tänkte klicka runt lite sen sova. Har fått en sjukt jobbig förkylning, men då äre väl bra att vara här där det är lungt och vila upp mig.

ON THE ROAD AGAIN


Nu tar jag mitt pick och pack och lämnar Sundsvall. GÖTTTTTTT! Åker till mer skog än skogarnas skog.. typ. Haha. En liiiiiiten by ska jag till, där bor mormor och morfar och jag kommer nog inte hinna se dom något mer innan jag flyttar till USA, så det är lika bra att passa på medan man har tid.

Mitt internet följer med, men jag vet inte hur bra det funkar så vi ser om vi hörs. Puss

SAVE THE WORLD



fruktansvärt bra!

THE NANNY DIARIES


Ska lägga mig och se denna filmen nu tänkte jag. Den är ju några år gammal och jag tror faktiskt jag sett den förut, men då tänkte jag ju inte på samma sätt som nu. Känns som en perfekt film nu när jag ska flytta till USA och faktiskt jobba som "nanny", jag kommer nog bli rätt insiprerad. Helst när hon är i New York och jobbar dessutom!

FÅ FLER LÄSARE


Genom bloggtrafik.nu kan du snabbt skaffa dig fler läsare, in och registrera er på en gång, jag har redan märkt skillnad på många fler läsare trotts att jag hittade sidan för bara någon dag sedan!

CHECK-CHECK-CHECK

Idag har jag gjort massor av saker på min to do list inför USA, känns skönt att jag nu har allting färdigt inför ambassaden som jag ska på nästa onsdag, listan ser nu ut på detta viset:

[x] Au pair online training
[x] Fixa visumpapper
[x]Boka tid på ambassaden
[x]DS2019
[x]DS160
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om ”120 personbevis med alla relationer”
[x]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[x]Kuvert + frimärken för 67 kr
[x]Kontoutdrag
[x]Presenter till värdfamiljen
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[x]Tandläkaren
[x]Fixa p-piller för året
[ ]Skicka in slutbetyg
[ ]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring
[ ]Besöka ambassaden
[ ]Beställa internationell körkort
[ ]Växla dollar
[ ]Fullmakt på banken
[ ]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort
[ ]Köpa adapter
[ ]Köpa nya glasögon
[ ]Fixa linser för minst ett år framöver
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA

Är ju som ni ser en hel del kvar, men å andra sidan så har jag ju ca 1½ månad på mig att fixa allting så det kommer inte bli några problem.


STUDENTBILDER DEL 1

Detta är bilder från min kamera, från onsdagen!

SLUT MED STUDENTFIRANDE

Var ett tag sedan jag skrev nu, men efter krogen i fredags så åkte jag till Mjösund och sov där, så har stannat där hela helgen och bara myst i värmen. Men nu är jag iallafall hemma och jag ska updatera och lägga upp bilder från min student senare. Skulle mest bara säga att jag lever.

Imorgon ska jag till vårdcentralen för hälsoundersökningen så jag har den gjord, så jag måste fylla i pappret som ska vara ifyllt av mig innan jag åker dit. Sen ska jag ta tag i allting på riktigt och börja bocka av allt som ska göras, för om ca 1½ månad så flyttar jag.

STUDENTFINAL


Idag är det sista studentdagen här i Sundsvall. Den började ju med att Skvadern gick ut sen igår var det några skolor som gick ut och idag är det några skolor som går ut. För att vara en hyffsat liten stad så har vi ändå sjukt många gymnasium och maaaaaassor med studenter. Igårkväll var det helbra och vi röjde som aldrig förr. Ikväll ska vi en gång för alla göra ett avslut på studentfirandet och verkligen ge allt sista kvällen.

FULLT UPP

Igår tog jag studenten, så nu är jag bara arbetslös.. haha vad deprimerande det låter, men ändå skönt. Det var en grym dag och kväll igår och lyckan var maxad. Allting var perfekt, frukosten, utspringet, mottagningen hemma och sen förfesten med klassen och Stadshuset. Grymt. Vill tacka alla som grattat mig och till de som kom och firade min student med mig.

Ikväll fortsätter festligheterna, sitter och dricker en drink och sminkar mig just nu. Ha en fin kväll!

NEXT UP: CHAMPANGEFRUKOST

Sitter i morgonrocken och myser, ska slänga mig i bilen nu och åka till skolan (någon annan kör givetvis hem den eftersom att klockan 8 börjar firandet ;)) för att möta upp min fina klass, sen ska vi gå ner till busbacken för champangefrukost, gryymt. Som sagt så är dagen idag full, så vi hörs nog inte mer, njut av en fin dag i solen, jag ska då ta STUDEEEEEEENTEN!!!!

SES I DIMMAN NÅN STANS!

STUDENTEN IMORGON


Detta är helt sjukt, imorgon tar jag studeeeeeeten.
Jag är så förbannat taggad och det känns så sjukt bra. Det kommer bli en grym dag imorgon med champangefrukost i busbacken, lunch med alla 3or och mentorer i aulan, ett grymt utspring, röj på flaket, studentmotagning hemma och sen förfest med klassen innan Stadshuset och party hela natten!! En fullspäckad dag som kommer bli helgrym.

Ikväll kommer bästa Hanna från Storuman, hon åkte två idag och är framme vid tio, så då ska jag in och hämta henne i stan, min fina bästa vän, ååh!!

EVERYDAY I'M SHUFFELIN


Har precis ätit middag och om ca en halvtimme kommer Petra och hämtar mig så ska vi åka upp på Norra berget för att träffa klassen. Vi ska spela brännboll, ha picknick och sen busa i stan ;) Bilden är från då vi gjorde samma sak för två år sedan, alltså i ettan. Himla mys. Ikväll ska vi väl även planera inför studenten och så. Blir kalas att få ha en näst sista kväll med klassen sådär. Kommer sakna dom!

DU GAMLA DU FRIA


Jahapp, så var det 6 juni, Sveriges nationaldag. Har aldrig riktigt firat den och så blir det iår också. Ska bara vara hemma och ta det lungt nu på dagen, sola & läsa en bok typ, sen ikväll så ska jag mysa med min fina klass uppe på Norra berget, blir nog supertrevligt som vanligt.

Det är bara 2 dagar kvar tills jag tar studenten, det är sinnessjukt, men gud så kul det kommer att bli, skönt också. Hanna kommer väl imorgon, ska ringa till henne strax och höra när bussen går så jag vet när jag ska hämta henne, kan va en fördel. Jaja, nu ska jag äta lite!

WARREN TO NEW ROCHELLE


8.6 mil. Så mycket kommer det vara som skiljer mig och Amanda på andra sidan Atlanten. Det är helt sjukt ändå, vi flyttar till USA som är sjukt stort och hamnar 1½ timme ifrån varandra, hur stor är chansen liksom? För mig tar det ca 30 min till NYC, samma för Amanda. Det kommer kännas så himla skönt att ha någon här hemifrån som är med om samma sak, som man kan prata med när man har alldeles för mycket hemlängtan, a little piece of Sweden/Sundsvall. Självklart så är meningen med flytten att vi ska träffa nya vänner och lära känna massor med människor från hela världen, men att veta att hon finns en halvtimme bort kommer vara guld värt!

Har precis sett klart på BB finalen, har tyckt i princip sen dag ett att Simon ska vinna så jag är ju nöjd, nu ska jag slå igång en film och fortsätta mysa i min underbara säng.

BIG BROTHER FINAL!


Woop woop, sitter och tittar på Big Brother finalen. Jag är en riktig dokusåpanörd, älskar att titta på sånt. Som BB, Paradise Hotel, Robinson och många fler. Jag vet inte riktigt varför, men på något sätt finner jag det riktigt underhållande.

Vet att detta är en au pair blogg, men just nu när det är fullt upp med så mycket annat (STUDENTEN) så hamnar det lite i bakgrunden, helt förstående tycker jag. Men jag har ju mina kategorier där ni kan hitta massa gott och sen är det ju som jag tidigare sagt bara att fråga mig om ni har någon fundering. Tycker det är kul att så många hittat hit, hoppas ni stannar och följer med mig detta år. PUSSS

GRATTIS BÄSTA AMANDA!!


Åh, jag blev så himla glad förut idag när Amanda ringde och sa att hon matchat med en familj. Sjukt glad för din skull, jag sa ju att familjen tillslut skulle komma!! Det känns så skönt att du äntligen fått en familj, du är sååå himla värd det efter den långa väntan och nu kan vi vara nervösa tillsammans över våran flytt! En annan bra sak är att hon ska till New York, jag New Jersey = inte långt alls mellan. Någon timme elr så, grymt!

GRATTIS än en gång fina du, I LOVE U!!

SKÖNHET FINNS INOM OSS


Ska strax börja göra mig iordning, blir som sagt cruising i stan ikväll så man slipper sitta inne hela kvällen.  Blir nog trevligt och eftersom det är så varmt ute så lär det ju bli en hel del folk. Skoj!

Ska först grilla med familjen här hemma innan jag drar iväg. Ha en trevlig eftermiddag/kväll!


UNDER 60 DAGAR

Jaa, nu är det mindre än 60 dagar tills jag tar mitt pick och pack och drar iväg. Det är fan ingenting!! I tisdags var det precis två månader kvar. Två månader som jag ska fylla med glädje och hinna träffa alla nära och kära. Det gäller verkligen att ta vara på den sista tiden här hemma, för sen kommer man inte tillbaka på ett helt år och många kommer man alltså inte träffa under det året. Det känns lite konstigt, men bra! Igårkväll skrev jag ett brev till mig själv som jag ska ta fram då jag får för mycket hemlängtan. Ett brev som ska peppa mig att stanna kvar. Ska be min bästa mamma att också skriva ett till mig.

Åh, och sen blev jag jätteglad nyss när mamma sa att min farfar kommer ner på min student. Känns superbra. Alla mina mor och farföräldrar lever, men de bor så långt borta.. Mormor har ju sjukdomen kol, så hon orkar inte resa och min farmor har fått cancer så hon ska till Umeå på behandlingar. Men då kom farfar på att han åker ner tillsammans med min kusin och hennes familj, så slipper ju han sitta ensam hemma medan farmor är på sjukhuset. Sjukt bra tyckte jag! :)

Idag är det superfint väder och det är dessutom jättevarmt, så får se vad dagen har att erbjuda. Det är ju cruising i stan ikväll, så dit lär man ju ska. Få se om jag ska till Jonna först eller hur det nu blev.

MUSIC TO THE PEOPLE

Tänkte dela med mig av min partylista som jag nyss knåpat ihop. Passar perfekt i studenttider och nu inför sommarn. En pepplista alltså ;)

PARTY 2011

JUNE 3, FRIDAY

Godmorgon mina vänner! Ska käka lite frukost nu sen tänkte jag åka in till stan för att göra klart det sista inför ambassaden. Känns som att det är lika bra att göra det så har jag några mindre grejer kvar att göra. Jag har ju vart lite passiv med Au pairandet ett tag, men det känns ändå som att jag har hyffsat god tid på mig för att hinna med de sista grejerna på listan. Nog är dom en hel del, men jag tror det går snabbt att ordna om jag bara anstänger mig lite.

Hoppas ni får en fin dag!


PRESENTER TILL VÄRDFAMILJEN

Idag har jag faktiskt vart duktig och köpt några av presenterna till värdfamiljen!

Har beställt en Pippi bok och en Barnen i Bullerbyn bok till värdbarnen, och en tavla från märket "Lite annorlunda design" som värdföräldrarna ska få. Tänkte också köpa en bok om Sverige till dem då de är väldigt intresserade av att veta hur det är här, sen funderar jag på målarböcker eller fotbollströjor till barnen. Men vi får se!

Här är tavlan:

Älskar den!! Skulle lätt kunna köpa en till mig själv också. Det är ju lite speciellt när det är på svenska, dom förstår ju inte, men jag kan ju förklara vad det betyder så då blir det ju väldigt personligt när det är på svenska tycker jag. Köpte denna istället för tex glas från kosta boda som jag anser är rätt dyra och jobbigt att frakta glas. Böckerna till barnen har jag beställt från Bokus så får väl dom nån gång nästa vecka skulle jag tro!

LÄRARMIDDAG I BILDER

I tisdags hade vi som sagt lärarmiddag uppe på våningen. Sjukt trevligt hade vi det och det var en grym stämning!



Alla var på bra humör, det var diverse uppträdanden från varje klass, endel höll tal (fina Bella gjorde mig tårögd<3) och sen när middagen var understökad så spelade lärarbandet och alla sjöng och dansade och hoppade. Vi fick en god trerätters och det var bra anordnat, tack för en underbar kväll!


SLEEEETEN

Har precis kommit hem, igår var det ju som sagt lärarmiddag, huuuur kul som helst verkligen. Sen idag har vi haft fotbollscup hela skolan, en fin liten tradition som vi har varje år. Nu är jag helslut, man får betala om man haft så kul dagen innan, haha. Men det är det värt. Lägger upp bilder från gårdagen senare, nu ska jag dö framför tvn en stund ;)


RSS 2.0