Intervju: check!

Har precis kommit hem från intervjun.. fan de va ju några jobbiga frågor man fick tyckte jag. Men nu kommer jag ju inte ihåg dom, men det var väl om barnerfarenheten, om sin familj, hur man tror att livet där borta kommer att bli, hur man tror man kommer vara som au pair, vilka speciella egenskaper man har osv. Det var väl inte värsta grillningen, men man fick väl tänka lite. Är ju alltid svårt att svara för sig själv, tycker då jag iallafall. Men nu är då intervjun över så jag hoppas att jag snart blir godkänd! Känns verkligen bra nu, för nu hänger det ju inte på mig mer, utan på att SI ska skicka ansökan till London kontoret för att sedan godkännas.

Det bästa som hänt denna kvällen är iallafall att vi har gått till SM-FINAAAAAAAAAAAAL!!! Går inte att beskriva känslan jag har just nu, så förbannat skönt alltså. Skallefteå AIK i final, för första gången sedan 1978! SÅ BRA! Nu ska jag njuta av detta läänge.


Intervju ikväll!


Vad roligt att se att det är några som hittat hit, alltid roligt att följa au pairer som redan är där borta, men också de som håller på att ansöka eller matcha. Jag har ju som sagt min intervju ikväll, jag är lite nervös men från det jag har läst på andra bloggar är det inget att vara nervös för. Hoppas bara att det går fort efter intervjun tills att jag blir godkänd, jag är ju så redo att börja matcha nu. Men den som väntar på någort gott brukar man ju säga. Jag håller tummarna att det blir klart under nästa vecka iallafall.

Ikväll är det ju hockey, vi har matchboll men jag tror det kan bli tungt att vinna på bortaplan. Skulle kännas grymt skönt att ha de gjort och vara i final, men jag är inställd på en avgörande match hemma!! (haha ja, jag är en hockeynörd x1000, vet ej hur jag ska klara mig utan att få se mitt älskade Skellefteå spela på ett helt år under tiden i USA. Som tur är finns ju världens bästa hockeyliga där istället, NHL)

Au pair videon!

Jag läste igenom mitt förra inlägg och såg att jag bara skrev 19.30 på Waynes för intervjun.. Det skulle ju stå med torsdag också. Så imorgon har jag min intervju.

Var lite orolig över min video idag, då det har stått över en vecka "awaiting approval", och därför har jag trott att det vart något fel. Men tack och lov var det inte fallet, skrev ett mail till SI och hon som skrev mailet hade pratat med någon om att den var godkänd, så jag skulle inte oroa mig över det.

Här är min video:


Nu ska jag äta mat, hajhaj!

Snart dags för intervju!

Idag mailade min intervjuare mig, så vi ska ses någon dag i veckan för intervjun. Sen så ska det väl vara klart att gå in i matchningsprocessen, som jag har förstått det iallafall!!

En till bra sak är att min Mandis också snart är klar med sin ansökan, hon hade bara videon kvar, så förhoppningsvis kommer vi iväg ungefär samtidigt i höst. Aaausume.

Är så himla taggad till detta så det är inte sant. Men det är ju typ tusen år kvar till jag ska åka känns det som, helst då jag inte ens har någon familj ännu. Men förhoppningsvis så har jag det inom någon månad!

Update: Nu har jag fått svar från min intervjuare, vi ska ses 19.30 på Waynes i stan för intervjun, lovley!


FÄRDIG MED ANSÖKAN!!

Ni kanske minns hur det såg ut i början på min ansökan?

Nämligen sådär. Ingenting var bockat av och jag hade en lång resa framför mig med ansökan. Idag är jag finally klar med allt och det ser ut såhär istället:

Fick också ett mail av hon som hållt koll på min ansökan där det stod att min ansökan var komplett och att en intervjuare skulle höra av sig inom kort. Känns så jäkla skönt måste jag säga!! Trodde ju att jag skulle vara klar och att allt skulle vara bra imorse, men det var några saker som jag var tvungen att ändra på, samt lägga upp ett till dokument som jag skrivit under. Men som tur var slapp jag scanna in det och kunde bara ta kort på de och lägga upp! ;)

Men nu måste jag hämta Bea i bommen, hejhej!

Bara en sak kvar nu!

Yes, äntligen. Det har tagit tid och vart väldigt mycket att göra, men nu äntligen är jag i princip klar med allting. Har bara en enda referens som ska fyllas i, och det ska göras ikväll, sen ska allting bara scannas in och tadaa, I'm ready! Känns så sjukt skönt att det snart börjar på riktigt. Snart får jag också börja prata med massa familjer och känna spänningen inför varje samtal och varje ny familj. Det ska bli otroligt kul att se hur många familjer som kommer att höra av sig osv. Jag kanske får vänta flera månader innan första familjen hör av sig, man vet ju aldrig. Men det hoppas jag inte iaf, och det tror jag inte heller. Jag hoppas jag har gett ett bra intryck!!

Almost ready!

Oj, nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. Har hänt endel sen jag skrev sist och jag är nu snart klar med ansökan. Känns sjukt skönt måste jag säga, att snart vara klar med allt förarbete. Har kvar att spela in videon, två referenser till och fotona som jag inte hade fixat förra vecka heller, sen ska de ju scannas in också men det är ju bara en liten detalj. Ena bilden fixar jag imorgon då vi har träning, och de två referenserna ska jag fixa på onsdag, så förhoppningsvis ska allting var klart på torsdag!! Detta är typ det enda jag tänkter på min vakna tid, det och hockey.. haha. Jag är så sjukt peppad på att åka iväg så det är inte riktigt klokt, vill helst åka nu pang bom, men det vet jag ju att det inte går. Så jag får vänta, men nu är jag snart ett steg närmare USA iallafall.

Lugnet efter stormen



Igår hade jag lite panik, idag känns allt mycket bättre. Har fått tillbaka mitt host family letter från min lärare så jag har skrivit till det och lagt in, pappa har scannat in en character reference och en childcare reference, medical report A, passet och körkortet. Tummen upp!

Det enda jag har kvar tills ansökan är klar (så klar att jag får gå på intervju) är:

3 childcare referenser, 2 från dagis 1 från Tommie, ska fixas under denna och nästa vecka.
Profilbilden
Video
Bilder på mig som squashtränare
Att pappa scannar in betygsdokumentet + referenserna.

Sen måste jag också göra hälsoundersökningen men den är det ingen brådska med, så den behöver jag inte göra innan intervjun och kontakt med familjerna. Sjukt lite kvar att göra, och jag vet att allt kommer vara klart senast onsdag nästa vecka. Då jäklar kanske jag får börja med matchningsprocessen nån gång.


Panic!


Jag, Leo & Tilde under sportlovsveckan :)

Ja, som rubriken lyder så har jag fått lite panik.. eller panik och panik, jag känner mig lite stressad bara. Kom på att det är nästa vecka jag har bestämt att vara klar med ansökan och det känns som att jag har tusen grejer kvar att göra. Måste sätta mig ner och göra en to do lista som så många gånger förr så att jag får lite ordning. Tror ändå att det ska vara rätt lungt att hinna klart, men jag blir alltid lite nojig när jag inser att det är kort tid kvar!

Har ju iallafall fått referensen från min tid med Leo och Tilde klar + att Hanna har fyllt i en character reference. min lärare har också läst igenom mitt hosty family letter nu så ska till henne i veckan och se vad jag måste ändra på, sen är det också klart.

Nu var det tydligen middag. På återseende!

Hemma från norrlandsraggen!

Nu har jag precis kommit hem från min lilla resa i norra Sverige. Känns både bra och dåligt att vara hemma, skulle lika gärna kunnat stanna en vecka till, men ändå vill jag bara att skolan ska börja och tiden ska gå fort fort så jag får ta studenten nån gång!

Veckan har vart helt underbar, började med en två dagars fest i Lycksele hos bästa Malin, sen på söndagen åkte jag till min kusin i Stensele. Där var vi i slalombacken 3 dagar och på badhuset 1 dag, och jag blev så himla stolt över lilla Leo, som lärde sig åka slalom utan sele på 1½ dag. Min lilla stjärna! Har också träffat min bästa Hanna under tiden jag vart där och det behövdes kan jag säga. Jag saknar henne redan!

Annars så ska jag bara ta det lungt ikväll, är så himla trött efter att ha kört bil 40 mil och omringats av barn hela veckan så jag kommer nog slockna framför en film.

Nu ska jag äta middag! Puss.

Oh, so happy!



Idag checkade vi av tävling nr 3 i klassikern, skidåkning. Min fina klass var så sjuukt bra, älskade LS3 <3

Jag är sjukt glad, dels för att det gick så bra idag, men mest för att imorgon tar jag mitt pick och pack och styr ratten norrut. Ska först göra ett stopp hos Malin (the lovley girl on the picture) i Lycksele för att röja upp stället lite, är ju marknad så då måste jag dit å dra en fest eller två. Ska sedan fortsätta ännu längre norrut på söndag, till mitt ääälskade Storuman, där jag ska spendera veckan med mina underbara kusinbarn.

Jag måste säga det, att jag älskar verkligen att lämna denna staden. Så att lämna allt för ett år i USA tror jag verkligen inte kommer att vara något problem. Jag vet ju också hur det är att flytta långt från dom som jag håller väldigt kär, så jag hoppas verkligen på att den erfarenheten hjälper mig från hemlängtan på andra sidan jorden.

Jag har också ändrat namn på min kategori, den hette förut "Au pair - förberedelser" men kom fram till att för dom som ska söka igenom min blogg blir det sjukt jobbigt om dom måste backa så långt till att hitta ansökningsprocessen, så därför så döpte jag den nu som ni ser till "Au pair - Ansökan". Där kommer alltså allt som händer nu, när jag fortfarande håller på med ansökan, att komma upp. Sen när jag är klar med den och gått på intervjun och allt så gör jag en ny kategori med förberedelser. Smart va?!

Nu måste jag fortsätta att packa som jag började med igår, puss!

Checklist!

  • Fixa referenser från dagis nr 1, dagis nr 2, Leo & Tilde och Tommie.
  • Ta bilder på mig tillsammans med Leo och Tilde + grabbarna på squashen & sedan ladda upp dom.
  • Ladda upp profilbild (jaga på brorsan att fixa till den).
  • Spela in video & ladda upp.
  • Scanna in medical report part A, gymnasiebetyg (gå till SYON och be henne skriva ut terminsbetyg), körkortet & passet.
  • Boka tid hos vårdcentralen för läkarundersökning.

Sådär, det var nog i princip det jag har kvar tills det är dags för intervju och sedan få börja matchningen. Om man vet hur mycket det är sammanlagt så är detdär faktiskt inge mycket alls. Inget särskilt ansträngande heller, förutom läkarundersökningen då.



Imorgon har vi Skvaderklassikern, bilden är från första klassikern, simning och jag och min kära klass var fiskar och fiskemän, vi vann utklädnaden!! haha. Kung. Missade den förra klassikern för då var jag i Thailand men nu jäklar. Är riktigt taggad, nu ska vi vinna detta!

För er som inte vet vad Skvaderklassikern så har vi på min skola 4 olika tävlingar där man samlar på sig poäng för vilken klass som får springa ut först på balkongen dagen vi tar studenten. Man klär ut sig och har en defilering, alltså du gör en dans, en sketch eller vad du nu kan tänkas komma på för att impa på domarna, detta ska vara roligt och kreativt. Efter det är det en tävlingsgren, första omgången var simning, andra löpning, tredje (den som vi har imorgon) skidåkning och den sista cykling. Alltså klassiska svenska idrottsgrenar där av klassikern (och Skvaderklassikern för att vi går på Skvaderns gymnasiseskola). Haha, det brukar alltid vara riktigt roligt att titta på alla klasser och det blir mycket skratt!


Klar med host family letter!

Idag när jag ändå var sjuk så tänkte jag att det passade utmärkt att göra lite nytta. Såg till att få information om vad jag missat under lektionerna jag vart borta och sett till så att allt det löser sig. Sen skrev jag ju mitt host family letter igår på svenska, idag har jag översatt det. Det blev riktigt långt, men jag tyckte det var viktigt att få med alla delar, så nu har jag skickat det till min engelska lärare som lovat mig att rätta till felen. Känns viktigt för mig att det är bra engelska så dom verkligen förstår det på sättet som jag vill att dom ska förstå det på.

Jag har också skrivit manuset till videon som jag ska spela in lite senare denna månad. Igår fyllde jag också i den första delen av "medical form", så nu har jag verkligen kommit en bra bit. På tal om den så måste jag ju boka tid på vårdcentralen så att jag kan få komma på en hälsoundersökning där. När jag tänker efter så har ju mitt mål vart att vara klar med profilen i början på april, och nu är det ju bara en månad kvar så det känns bra att allting börjar fixa sig.

Nu ska jag läsa klart en engelskabok jag har prov på imorgon! Puss

RSS 2.0