LS3 FÖRST UT!!!!

Är så förbannat glad nu, idag var sista avgörande delen av klassikern, vi låg tvåa inför och så var det en 5-kamp på norra berget. Där kunde man plocka sjuuuukt mycket poäng, och efter en kamp var vi tvåa, efter en annan etta osv, men vi vann tillslut med ca 30 poäng!!!

SÅÅÅÅÅ JÄVLA BRAAA! :D:D:D

Först ut i hela Sundsvall är vi nu, gryyymt.

Nu ska jag till Bella och förfesta, sen ska vi på lärarmiddag ikväll, ge järnet!! :D

TATTTTTOOS

Jag har inget särskilt att skriva, så jag tänkte att jag skulle visa er mina tatueringar!



Alla är gjorda hösten 2010, fick nått abstinens av tatueringar då och jag är så himla nöjd med allihopa!

Hjärtat står för alla mina nära och kära, denna ska även byggas ut, när vet jag dock inte.

Den andra är en text på latin som betyder "så länge det finns liv finns det hopp". Jag tycker verkligen att så länge det finns liv så finns det hopp och man ska aldrig ge upp, någonsin. Man ska kämpa även om det är jobbigt, hoppet kan man leva länge på!

K.O står för Karin Ottosson, min bästa mormor som alltid funnits där för mig. För över 10 år sedan fick hon sjukdomen kol och hon kämpar varje dag mot sin sjukdom som aldrig kommer att kunna botas. Jag älskar dig mormor!

På foten har jag tre snöflingor som representerar min kärlek till snön och vintern, sen en påminnelse om det som alltid kommer att vara mitt hem, Storuman! Där är jag uppväxt och jag vet att jag alltid kan komma tillbaka.

Annars så har jag inte gjort mycket idag, fått betyg i tre ämnen, VG i två och MVG i ett, sjukt nöjd! Ikväll ska jag tagga inför sista klassikertävlingen, nu jävlar ska vi vinna!! Imorgon avgörs det.

GRATTIS PÅ MORSDAG MAMMA!


Idag är det bara jag och mamma hemma, så vi ska väl strax beställa Thaimat som morsdagsmiddag, mumma. Ätit kladdkaka har vi också gjort, det var mumma det med. Sen att jag städade rummet sa mamma var en perfekt morsdagspresent. Haha. Men jag har faktiskt en lite present som hon ska få också, men den är inte färdig så hon får den i veckan.

Jag vill säga som alla andra att jag har världens bästa mamma, för det har jag verligen och det kommer bli så sjukt jobbigt att lämna henne i ett helt år. Mamma är ju den jag ventilerar mig hos, som jag berättar alla mina historier, får mina utbrott framför och som alltid finns där. Vi är så lika vi två! Men jag vet ju att hon kommer att finnas kvar när jag kommer hem och att jag kommer att kunna ha kontakt med henne ändå. Det känns tryggt.

Nu ska vi åka och handla mat!!

EN BOMB SLOG NER


Håller på att städa mitt rum för fullt. Helt sjukt hur stökigt jag kan ha det... precis som en bomb har slagit ner. Som tur är så bestod de mesta stöket som vanligt av tonvis med kläder och massa väskor som ligger huller om buller, så det gick relativt fort att göra grovjobbet. Nu har jag tagit en paus men har fortfarande massor att göra. Massa småplock som ligger på soffan, sängbordet, tvbordet, tvbänken, skrivbordet osv (borde verkligen inte ha så många ställen att lägga undan grejer på), sen måste det givetvis dammsugas också!

Hoppas ni har en fin söndag!

I'M GONNA MISS YOU


Det slog mig häromdagen att jag i princip endast har en vecka kvar i skolan. En enda vecka. Skolan har vart en del av mig sedan jag var fem år och nu ska jag släppa den tryggheten och slänga mig ut i det okända. Allting är så himla overkligt. För ett år sedan hade jag ett år kvar i skolan, jag hade ingen aning om vad jag skulle göra efter studenten och jag hade inga närmre tankar på det heller. Idag sitter jag här, en vecka kvar till studenten och om två månader flyttar jag på andra sidan Atlanten. Kan ni förstå att det känns overkligt?

Jag minns för några år sedan, man tyckte att studenterna var såå himla stora och att man själv var så himla liten. Jag känner mig fortfarande lika liten, jag känner mig inte alls så stor som man tyckte att studenterna då var. Men jag vet att det kommer att gå bra, det känns bara lite läskigt att lämna tryggheten.

Bye bye Hollywood Hills, I'm gonna
Miss you, wherever I go I'm gonna
Come back to walk this streets again
Remember that we had fun together. 
A part of me will stay here, I'm gonna
miss you wherever I go.


PROMNIGHT

Ja, ikväll är det bal. Jag ska faktiskt inte gå. Bestämde mig rätt tidigt i vår att jag inte ville gå, har inget direkt svar på varför, jag käde inget sug och det gör jag inte nu heller. Dom som är där har säkert superkul, men för min del så känns det inte som att jag missar något, tack och lov. Jag har ingen ångest eller är deppig över att jag inte ska gå, så det känns som ett bra val av mig. Jag ska sitta hemma och ladda upp för morgondagen istället, då jag förmodligen ska cykla Alnötrampet. Blir spännande, är lite nerv över några backar bara, men det går nog bra.

Har haft sista squashträningen idag, så nu ser jag dom nog inte på minst 1½ år igen, eftersom jag inte hinner komma tillbaka innan min flytt. Har vart himla kul detta året, men jag tappade liksom suget nu på slutet och det har vart så himla fullt upp med allt annat så det känns på ett sätt skönt att det nu är över.

MÖSSPÅTAGNINGEN


I onsdags var det alltså mösspåtagning. Det var riktigt riktigt kul ända tills vi ställde oss och köade i ca 2 timmar och ändå inte kom in på stads. Sög ju! Men ja, som sagt annars var det superroligt och nu taggar vi för resten av festerna som kommer till veckan. Lärarmiddag och veckofesten, wooh!

Igår var det klassikertävling, lite segt att cykla 2 mil bakis. hahaha. Men det var kul det med! ;) Nu har vi bara en sista avgörande tävling på norra berget på tisdag, då gäller det att vi vinner så vi får gå ut först.

Idag har det vart PA redovisningar hela dagen och ikväll ska jag bara ta det så lungt som jag kan!

TAGGAR MÖSSPÅTAGNNG!!

Imorgon har vi mösspåtagning, är så himla pepp!! Det kommer bli grymt tror jag med alla studenter nere på torget. Innan har vi studentfotografering också, så det kommer verkligen bli en dag i studenternas anda.

Har gjort mig en liten lista på vad jag måste ha med mig imorgon när jag åker till skolan.

Studentklänning
Studentskor
Mössan
En till klänning (till mösspåtagningen)
Skor (också till mösspåtagningen)
Alkohol
Liten väska
Svarta Byxor
Vit tröja
Träningsbyxor
Linne
Vindjacka
Sovtröja
Tandborste
Smink
Hårspray
Laddare
Kamera

Så nu tror jag inte jag glömt något. Förutom cykeln och hjälmen men de får morsfarsan ta med sig på torsdag morgon. Varför jag ska ha med mig så mycket saker är för att jag kommer ju inte ha samma kläder på fotograferingen som senare på festen, eftersom jag på fotot har mina studentgrejer. Sen så kommer jag att sova i stan, och på torsdag är det klassikern, cykling. Så då måste man ha med sig grejer till defilieringen och sen till själva cyklingen. Känns som att det kommer bli jobbigt att ta allt på bussen imorn, men vad gör man inte ;P haha.

VILL DÖ LITE

Kul att vi fått en feeeeeeeeeeeeeeet jävla uppgift SISTA VECKAN i trean. Alltså jag blir så leeeeessssssssss. Ett helt A4a med text och massa frågor som vi ska sammanfatta ALLT vi lärt oss på tre år. Tror ni det kommer bli en liten uppgift eller? NÄE. Åh, jag är så arg.

Aja, bäst att köra igång med skiten nu så man blir klar nån gång. Måste vara inlämnad idag också................................................................................................................................

VECKAN INNAN BETYGEN SÄTTS


Har framför mig den sista veckan innan slutbetygen sätts.
Kom just nu på att jag måste ju för sjutton ansöka om utökat program, har hela tiden tänkt att det är så länge kvar till studenten så jag har inte orkat gjort det, men vips så sitter jag här och vi har bara totalt två veckor kvar i skolan. Det är så ofattbart. GRYMT!

Veckan framför mig består av sista nationella provet, färga håret, lägga naglar, få betyg i SvB, studentfotografering, MÖSSPÅTAGNING, klassikertävling, PA redovisningar och på lördag är det studentbal. Som jag dock inte ska delta i, men kanske att man åker upp och tittar på alla tjusiga studenter som ska dit :)

Idag har det vart en helt underbar dag med strålande sol och himla varmt ute. En helt perfekt dag om man heter Ida! ;) Nu ska jag smörja in mig med lite aftersun sen ska jag inta ryggläge framför tvn!


AMBASSADEN 22 JUNI

[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Boka tid på ambassaden

CHECK!!!
Nu har jag äntligen dragit tummen ur röven och bokat tid på ambassaden. Jag har också bokat buss ner och sen hem igen. Känns sjukt ovärt att åka till Stockholm fram och tillbaka endast för att fixa visum, är ju förfan 40 mil. Åker själv också, så det blir ju liksom ingen resa för nöjets skull. Haha. Aja, viktigast är att jag får det gjort.

Har inte så mycket kvar att fixa innan jag är redo för ambassaden. Måste fixa kontoutdrag, frimärken, kvitto på att jag betalat (alltså måste jag betala också) och ambassadens checklista, som jag förövrigt inte har någon aning om vad den är till för?


WHAT TO DO WITH THIS DAY?

Kom hem från träningen för en stund sedan och nu sitter jag bara rätt upp och ner. Jag vill göra något, men jag vet inte vad. Haha. Det är sjukt fint väder ute så jag vill ju dra mig ut och njuta av solen, men det skulle ju vara kul med lite sällis ;) haha. Jaja, här kan jag ju inte sitta och häcka iallafall!

IT WAS A BEAUTIFUL DAY

Jag glömde liksom bort bloggen idag. Vaknade vid tio och gick ut i solen och la mig på en gång. Sen drog jag in till stan och tog foto till visumet, snälla som dom var så när jag var in där förut i veckan så råkade dom säga fel pris (250 kr) fast det egentligen var 320, så jag fick det för 250 ändå. Sjukt snällt! Alla kostnader som blir mindre än jag tänkt är bra!! haha. Åkte iallafall till Västermalm och hämtade upp Bea efter det, sen åkte vi hem till henne och myste bara. Låg i den underbart varma solen hela eftermiddagen typ. Sen lagade vi middag till hela familjen och bara myste.

Imorgon tror jag det skulle vara lika fint väder, så nu ska jag se till att sova så jag kliver upp imorgon och tar del av solen! Godnatt.

WEEEEEEKEND

Så skönt, har långhelg denna veckan. Mums, me likie! Imorgon ska jag i alla fall till fotografen för att ta visumfoto, så jag måste se till att jag ser hyffsad ut när jag kommer dit. En dusch innan alltså. Haha. Idag har det vart underbart väder, till största del. Vi har suttit ute på skolgården och tittat på esteternas slutprojekt och sen var vi uppe på norra berget och spelade brännboll i solen. Sen fick vi våra betyg i Idrott B, och förut i veckan fick vi i projekt och företagande & natur och friluftslivs betygen. Jag håller mig fortfarade undan med bara ett enda G på fyra år (matte b, usch) och det känns superbra, vore grymt skönt att bara ha ett enda G sen resten VG och MVG, men vi har ju fortfarande fyra betyg vi inte vet än, så de kan ju komma något fler.

Haha usch vad jag pladdrar. Nu ska jag dra mig undan och lägga mig under täcket och se tv, myys! <3

VÄRLDSARVET/HÖGA KUSTEN


Förra veckan onsdag-fredag så var jag ju på läger med en kurs i skolan. Här är några av bilderna från de :)

FEELING HOT HOT HOT


När det äntligen är härligt väder ute så ska man sitta på skolan hela dagen. Sög ju!! Men jag är iallafall glad att värmen är påväg även hit till norr, den är mycket välkommen. Solen likaså!! Är slö idag. Har sovit sjukt lite ända sedan förra onsdagen, så trots att jag verkligen borde ge mig ut på cyklen så tror jag att jag kommer somna halvvägs = det är ingen idé. Men vi får se, det skulle ju faktiskt vara skönt att känna att man gjort någon nytta. Hur som så ska jag till solariumet sen ikväll och sola, måste bli brun till studenten. Exakt en vecka till mösspåtagning och studentfotografering idag.


HUR VET MAN ATT DET ÄR RÄTT?

Jag fick en fråga som jag tänkte försöka besvara. Kom ihåg att det finns inga dumma frågor att ställa, så om det är några fler som sitter inne på något så är det bara att fråga på. Jag vet hur det är att ansöka & vara inne i matchningsprocessen och det känns alltid bra att ha någon man kan fråga :) hur som helst, frågan lyder:

hej :) jag ska antagligen åka till usa i september och befinner mig just nu i matchnigsprocessen som ja antar att du precis också gått igenom. jag undrar hur man vet om familjen är rätt? eller de kanske du inte kan svara på än eftersom du inte träffat dom. men kändes det bara rätt med en gång du läste om dom eller var de först när du fått prata med dem och så som du kände att du ville åka till just dom?
hoppas att du orkar svara på mina (1000) frågor. :)

Vad roligt att du vill åka! Jag tror att det kommer bli en helt underbar upplevelse och hela ansökan och matchningsprocessen (som dock var väldigt kort för mig) är verkligen värd allt slit när du väl har din familj.
Jag gick väldigt mycket på magkänslan som jag fick från första stund. Från det första mailet och när jag läst igenom deras essay så kändes allting bara såå himla bra. Dom var väl inte min drömfamilj, alla har ju en dröm om hur man tror det bästa skulle vara, (för mig var det ett barn mellan 0-2 år och en ca 6, att dom bodde i cali eller florida och att dom hade hundar osv) min familj har ni ju nyss kunnat läsa om så ni vet att dom inte är precis så, men som sagt så kändes det helt rätt från första början. Var de bodde hade ingen betydelse och att det inte var något barn mellan 0-2 gjorde mig ingenting alls. När jag sedan pratat med dem (första samtalet var med hela familjen över skype) så bekräftades min känsla och jag visste att dom var den prefekta familjen för mig. Det tog bara 3 dagar så var vi matchade. Så jag skulle säga att man ska följa den första känslan, och självklart ha några samtal också innan man matchar helt. Det låter konstigt men man vet bara när det är rätt, svårt att förklara liksom.

Hoppas du fick ett bra svar! Lycka till med allting och om det finns något mer du undrar över så var inte rädd att fråga :)


2 ½ MONTHS TO AMERICA


Idag är det precis 2½ månad kvar tills jag flyttar till USA.


Jag firade min 2½ månadersdag med att gå till en fotograf och beställa tid så jag kan ta kort till visum och internationella körkortet. Orkar inte hålla på strula till det här hemma och eftersom hälsoundersökningen bara går på 300 spänn så kände jag att det var värt att betala till en fotograf för att slippa allt strul. Jag får 4 bilder och 1 digital, så då kan jag använda samma bild till allt.

Mamma har också sagt att hon ska betala min extraförsäkring, THANK YOU! Det behövdes, annars hade jag nog inte haft råd med den. Haha.

Min lista fylls i mer och mer, känns bra att vara på gog väg!

[x] Au pair online training
[x] Fixa visumpapper
[ ]Boka tid på ambassaden
[x]DS2019
[x]DS160
[ ]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om ”120 personbevis med alla relationer”
[ ]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[ ]Kuvert + frimärken för 67 kr
[ ]Kontoutdrag
[ ]Betala flyg
[x]Boka hälsoundersökning
[ ]Göra hälsoundersökning
[x]Tandläkaren
[ ]Besöka ambassaden
[ ]Beställa internationell körkort
[ ]Växla dollar
[ ]Fullmakt på banken
[ ]Köpa adapter
[ ]Presenter till värdfamiljen
[ ]Köpa almanacka
[ ]Fixa linser för minst ett år framöver
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA


MY HOST FAMILY



Jag kom på att min matchningsprocess gick så himla fort så jag vet inte hur mycket information jag har gett er om min familj. Kommer än så länge inte lägga ut några bilder eller avslöja några namn då jag inte pratat med dom om detta men jag tänkte som sagt berätta om min fina familj.

Dom bor alltså i Warren som ligger i New Jersey, 30 minuter med tåg till New york City. Familjen består av 4 personer + 2 hundar (dalmatiner). Mamman jobbar som "speech pathologist", alltså talpedagog och hon jobbar på ett sjukhus. Pappan i familjen jobbar som "sports medicine doctor" och är alltså läkare av något slag, han jobbar också på ett sjukhus så föräldrarna jobbar inte hemifrån vilket jag kan tycka känns skönt.

Barnen är just nu 6 år gamla båda två (dom är ej tvillingar, skiljer nästan precis 9 månader mellan dom) men tjejen kommer att ha hunnit fylla 7 år då jag kommer. Så alltså är barnen som jag kommer att ta hand om 6 och 7 år gamla. Barnen är väldigt skärpta och dom verkar väldigt intelligenta med respekt för andra människor. Dom är hur gulliga som helst och mamman i familjen försäkrade mig om att tjejen kommer att bli min bästa vän.

Min familj är väldigt noga med att jag ska känna mig som en del av familjen, att jag ska vara en bra förebild och som en storasyster för barnen. Familjen är väldigt aktiva och barnen har alla möjliga aktiviteter, karate, fotboll, cheerleading och gymnastik bland annat. Dom älskar att ha mycket vänner över och tycker det är jätteroligt med playdates. 

Min värdmamma säger att det viktigaste är kommunikationen och att vi alla ska hjälpas åt att ta hand om barnen. Hon vill verkligen att jag ska veta att dom alltid finns där om det är något och att jag alltid kan prata med dom. Hon sa också att om jag någonsin behöver något så ska jag bara prata med dom så löser det sig. Dom har sagt att barnen självklart inte helt och hållet kommer att bli mitt ansvar, utan att vi alla ska jobba som ett team och hjälpas åt med allting.

Mitt schema kommer att vara som för ganska många andra. Jag jobbar en liten stund på morgonen och är sedan ledig hela dagen tills barnen kommer hem från skolan, sedan slutar jag strax efter middagstid. Jag är ledig varje söndag och måndag, och ungefär varannan lördag.

Jag kommer i princip få hela nedervåningen för mig själv (är 3 våningar i huset) och har där ett eget rum, en toalett och ett vardagsrum. Dom använde nedervåningen bara någon gång ibland. Dom har också en tredje bil som jag kommer att få använda hur mycket jag vill, alltså även på min fritid. Jag kommer också att få en mobiltelefon av dom. Eftersom att de har två hundar så har jag några regler som jag måste följa eftersom om jag kommer och går mitt i natten så skäller hundarna och hela huset vaknar. Jag ska se till att vara hemma vid 22-23 på vardagar och 01-02 på helger vilket inte alls låter farligt för min del. Jag får ha över kompisar som sover och bara hänger hos mig, så länge jag berättar för dom att det kommer folk, vilket är en självklarhet för mig! Dom har ju också sagt att jag även här ska snacka med dom om det är något speciellt så att jag kanske vill vara ute lite längre en kväll och då går det självklart att ordna.

Jag känner mig så himla nöjd med min familj och jag hoppas verkligen att alla intryck jag har fått verkligen är så bra i verkligheten som dom är just nu. Att det inte ändras när jag kommer dit utan att dom är så underbara som jag tror. Men jag har ingen anledning till att tro något annat, så detta kommer bli huuur bra som helst.

MR PERFECT DON'T EXIST

Jag har vart duktig idag och checkat av en hel del på min checklista!

[x] Au pair online training
[x] Fixa visumpapper
[x]DS160
[x]Kontakta skatteverket och be om ”120 personbevis med alla relationer”

Så nu är det lite mindre att göra. Är dock inte heelt klart med DS160 då jag inte fixat något foto än, men det görs väl fort då jag väl tar tag i det. Är ju åtminstonde klar med all information, den dryga biten.

Hur gjorde ni med era visumfoton? Tog ni dom hemma eller gick ni till en fotograf? Känns onödigt dyrt att gå till en fotograf må jag säga. Men jag vet inte hur man isåfall ska få med sig ett foto till ambassaden om man tar det hemma. Man måste ju framkalla ett, hur gör man sånt? Tips vore nice :)


SÅ JÄVLA DÅLIGT

Så jävla tom jag känner mig nu. Blir så jävla less, förbannad och ledsen och jag hatar fan att jag ens bryr mig. Finland vinner VM-guld, Sverige tar hem silvret. Ingen kommer ihåg en jävla tvåa, så sjukt värdelöst att det inte finns ord att beskriva. Denhär dagen suger.

besviken. åt helvette. lägger mig och sover och vaknar inte på några dagar. hejdå.

FUUUUUUUUCK

Sjukt less nu. Var i princip klar med mitt DS160 visum på internet, men hade inte avslutat den eftersom det var några grejer jag skulle fråga SI om, så nu när jag skulle fortsätta på den (man får ett ID som man kan använda och komma tillbaka för att göra klart ansökan om man inte gjorde den helt färdig första gången) och den säger att mitt ID nummer som jag sparade inte finns. Är jag nådigt less eller? JAAAAA. Det betyder alltså att jag måste göra om hela skiten igen som jag satt med hur länge som helst förra helgen. ÅÅÅH.

Tänker fan inte göra det nu, för jag blev så jävla less, så jag måste se till att börja göra allting i veckan. Är så jävla mycket som händer så jag har fan ingen aning om hur jag ska hinna med allting, börjar få lite panik över allt detta alltså.

..............................................bajs

BACK HOME

Jag överlevde lägret och är nu tillbaka hemma igen. Är så himla mör i kroppen. Vi har cyklat 4 mil, vandrat i berg 6 timmar och sedan klättrat i Skuleberget (sjukt läskigt) under dessa tre dagar. Vi haf haft det jättemysigt hela tiden, trots att det har varit fysiskt påfrestande många gånger.

Blir ett bättre inlägg senare, har just sett semifinalen mellan Sverige och Tjeckien och sitter och tittar på after ice. Känns gött att vara i final, helt underbart!! :D

I'M GOING AWAY A FEW DAYS


Imorgon ska jag lämna det civila för att bege mig ut på äventyr. Som så många gånger förr! Bilden är från i somras då jag var på läger, vi skulle paddla aplångt och halva vägen var det så lite vatten så vi fick gå med kanoterna i ån. Jag ramlade och doppade mig till midjan, det regnade och i ån var det stenar och stockar så jag slog sönder mina fötter. Men det är ett minne jag skrattar åt nu!

Imorgon ska vi cykla typ 4 mil, åka militärbåt och fixa oss en lägerplats. Sen på torsdag ska vi klättra i Skule berget, vi ska också på vandring någon dag. Som den friluftsmänniska jag är tycker jag självklart att detta kommer bli kul. Får se om jag ångrar att jag sa det när jag kommer hem. Är alltså en kurs (Natur och friluftsliv A) som jag läser på skolan, därför jag ska iväg.

Har packat hela eftermiddagen, blev precis klar med allt. Dock så har vi problem med hur vi ska ta oss (jag och Kaj) med cyklar, tält och massa packning till stan imorgonbitti. Är för tidigt för att åka med mamma och pappa, och det går ju knappast att åka buss med en cykel. Typiskt!

RIIBYGÅRD/ISLANDSHÄSTAR


Idag har vart en helt underbar dag. Den började alltså med Islandshäst ridning på Riiby gård i Bergeforsen, det var strålande sol hela förmiddagen så det var hur skönt som helst. Jätteroligt att rida igen också, har ju inte gjort det på jättelänge, har ridit i säkert 6 år sammanlagt men slutade när jag var 16 om jag inte minns helt fel. Det var iallafall somsagt superroligt, bara massa bus och spurta i skogen.

Åkte hem med bussen sen och slängde mig på cyklen och cyklade bort till Mjösund. Stekte i solen lite, dock så hade det kommit massa dismoln, men det var sjukt varmt ändå. Har vart runt 20 grader hela dagen. Vi spelade iallafall lite kubb och bara myste. Åkte hem sen, ställde upp tältet vi ska ha på lägret, för jag har aldrig gjort det förut så ville iallafall ha gjort det en gång, sen bytte jag däck på bilen.

Nu sitter jag och ser hockey, Kanada-Sverige!


INLÄGGEN HAR INTE GÅTT ATT SE

Har ju faktiskt inte glömt att updatera, men alla som har blogg.se har nog märkt av problemen. Men nu ska mina inlägg synas iallafall.

Har haft en riktigt bra dag idag, men nu måste jag ut och byta däck på bilden så berättar sen.


PICTURES OF YOU/PICTURES OF ME


Jag har haft världens myshelg med tre fina flickor. Igår så grillade vi i det fina (men blåsiga) vädret och drack lite cider, satt och bara myste. Sen skulle vi ge oss på att bubbelbada, varmvattnet tog slut och det slutade med att jag och Kaj kokade vatten och sprang upp och ner i trappen för att få varmvatten. Tillslut så hittade vi en instruktionsbok och helt plötsligt när vi slog på bubblorna så höjdes värmen i vattnet. Vi fattade ingenting, men bada gjorde vi iallafall. Gick väl och la oss vid halv fyra!

Idag så klev vi upp tidigt för att ha gått och lagt oss halv fyra, så vid kvart i tio satt vi ute på altenen och började steka. Satt i solen hela dagen tills vid halv tre, då skildes vi åt och jag kom hem och som jag skrev tidigare cyklade en sväng. Har nyss sett hockeyn och Sverige vann med 2-0 mot Schweiz.

Imorgon har jag en lektion, vi ska rida islandshästar. Det kommer bli superkul, jag som har ridit flera år och verkligen saknar det!

IN MY HEAD.

Myshelg har jag haft, no doubt! Skulle mest bara kika in och säga hej. Har precis kommit hem från en 30 min cykelrunda. 1.3 mil, hur orkar jag? Ska iallafall hoppa in i duschen nu, för sen är det hooockey. Min favorit tid på året är när jag får se hockeyn på TV varje dag, helgrymt.

Berättar om min helg sen ikväll.

ME AND SPONGEBOB


Har gjort en "to do" lista, den är i princip helt tom...

[ ] Au pair online training
[ ] Fixa visumpapper
[ ] Boka tid på ambassaden
[ ] DS2019
[ ] DS160
[ ] Ta visum + internationellt körkort foto
[ ] Kontakta skatteverket och be om ”120 personbevis med alla relationer”
[ ] Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[ ] Kuvert + frimärken för 67 kr
[ ] Kontoutdrag
[ ] Betala flyg + försäkring
[x] Boka hälsoundersökning
[ ] Göra hälsoundersökning
[x] Tandläkaren
[ ] Besöka ambassaden
[ ] Beställa internationell körkort
[ ] Växla dollar
[ ] Fullmakt på banken
[ ] Köpa adapter
[ ] Presenter till värdfamiljen
[ ] Köpa almanacka
[ ] Fixa linser för minst ett år framöver
[ ] Skriva packlista
[ ] Packa
[ ] FLYTTA TILL USA

Men jag ska börja beta av den sakta men säkert, håller ju på med DS-160 nu så!


PLACEMENT PACK


I torsdags fick jag hem mitt placement pack. Trodde jag skulle få vänta tills nästa vecka då jag trodde det skulle ta tio dagar. Men dom var tydligen snabba. Så jag måste börja fixa med visumet nu i helgen typ. Eller nått. Det känns just nu lite tungt då det är strålande sol ute, dock inte så varmt. Haha.

Förresten, eftersom min familj har valt att jag ska gå AAA training course, så flyttas mitt avresedatum till den 31 juli!

MILLENIALS

Jag och Kaj 2009 :))

Dagen idag har vart lång och händelserik. Började som sagt dagen med nationella som gick sådär. Det känns bra att en del är över iallafall. Var kvar på skolan en stund sen åkte jag och Kaj buss hem, kändes lite som back in the days, händer ju inte ofta att man åker buss tillsammans nuförtiden. Hoppade av i Kvissle, gick i all förtvivlan till min frisör och bokade en tid för färgning den 23 maj, alltså två dagar innan mösspåtagningen! Gick sedan vidare till vårcentralen och bokade en tid för hälsoundersökningen, 19 maj blev det. Fortsatte sedan och gick längst bort i Kvissle till tandläkaren, där jag fick tid en timme senare.

Så nu har jag uträttat alla viktiga ärenden som jag har dragit ut på. Åkte sen hem och skrev klart min projektrapport. Dock så hatar jag word och fattar inte med alla rubriker och underrubriker så att man kan göra en innehållsförteckning, fick lite damp och gav tillslut upp. Käkade middag och sedan kom Kaj och hämtade mig, vi drog bort till Jocke där vi var några och bara myste. Kom hem för en liten stund sedan och har precis fixat det med rapporten, innehållsförteckningen alltså. Så nu sickade jag in den en timme sent, men ja, det får duga.

Nu ska jag sova, imorgon är en ny dag!

NATIONELLA

Åh, jag är inget fan av nationella. Ska slänga i mig lite frukost nu sen gå till bussen och den enda lektionen jag har idag är nationella prov. Känns ju rätt värdelöst. I engelska writing också. Jag är ett SKÄMT på grammatik och meningsbygnad osv i engelska.. Uuh. Jag är iofs skämt i vilken grammatik somhelst. Jag kan ju fan inte ens verb, adjektiv och substantiv som man lärde sig när man var typ sju år gammal. HAHAHA. Jaja, dethär går bra Ida, kom igen!!

GRÅHÅRIG

Ja, nu ser jag inte ut som en tigerkaka i håret längre.. Nu är jag gråhårig istället. Får typ panik. MEN jag ska vänta typ 3 veckor sen ska jag fan gå till frisören och fixa skiten. Skulle ju ha gjort det på en gång istället för att hålla på färga hemma, jag trodde jag hade lärt mig det, men icket.

Idag fick jag iallafall hem mitt placement pack. Känns skönt att allt har kommit till rätta och att jag nu verkligen är påväg. Mailade med min hostmum idag också och hon berättade att hon anmält mig till en kurs i trafiksäkerhet som jag kommer att göra under orientationen. Sen berättade hon också att dom hade köpt NYC touren åt mig, det betyder alltså att jag slipper betala den själv!! Var helt inställd på att få betala det själv, men inte då. Bästa värdfamilj!

Nu måste jag sova, har nationella i engelska B first thing in the morning!

PROJEKTRAPPORT


Jag sitter just nu och skriver projektrapport. Känns skönt att ha börjat, men det är samtidigt jobbigt då jag inser hur mycket det är som ska vara med. Är dessutom lite osäker på hur jag ska göra med alla delar i den, såsom tidsplan och budget. Vart ska den komma in? Ska jag ha den ursprungliga med? Eller bara den slutgiltiga? osv är frågor som snurrar runt i mitt huvud. Men det blir nog bra tillslut.

Har tills imorgon på mig att göra klart den, så tänkte sitta nu innan vi ska på bågskytte för sen ska jag färga håret igen. Åh mitt stackars hår! Vill egentligen inte färga det, men jag ser ut som en tigerkaka i skallen då det är fläckigt, så jag måste göra nånting åt det. Ska köpa nån bra hårinpackning iallafall så jag kan använda den och försöka vara lite snäll med håret efter.

V-FOR-VICTORYYY

Kände mig väldigt stressad när jag skrev förra inlägget. Nu är jag mer samlad och har tid. Kan ju säga att Sverige vann mot USA med 6-2, KROSSAAAAA! Känns bra, helt klart.

ÅH, jag måste också berätta för er alla att jag äntligen hittat en brud i Warren!! Jag hade nästan trott att dom var sällsynta, men då skulle Marina svara på en kommentar på min blogg och var uppmärksam och såg att jag skulle till Warren. Då berättade hon för mig att Malin, hennes kompis nyss flyttat dit så jag skrev självklart en kommentar direkt till henne! Så henne kommer jag nog snacka med mycket nu innan jag åker dit, är lite nyfiken på hur långt det är mellan oss ;)

(hoppas att det var okej att jag länkade er, annars får ni säga till så tar jag bort de)

Nu ska jag kika på lite TV sen sova. Imorgon börjar jag 13 och har bara bågskytte. Kung!

FULLT UPP IDAG

Ja, idag har bloggen tatt en smäll då jag inte skrivit ett enda inlägg. men det har vart fullt upp med skola, sen hade vi en LS (ledarskap) kväll på skolan så alla 3 ledarskapsklasser skulle umgås och tävla och leka. Kulkul! Kom precis hem därifrån och nu är det hockey som jag såklart ska se! Sverige-USA, mitt hemland och landet jag kommer att bo i framöver! haha. Jag har alltid hejat på USA efter Sverige, men när det gäller dom två emellan hejar jag självklart på Sverige. Men som sagt, går det dåligt för Sverige så äre USA jag hejar på! haha.

Svarar på alla kommentarer i periodpausen!!

VÄNTAR PÅ MAIL


Jag sitter och tittar på big brother
, haha jag tycker det är så sjukt underhållande. Helt hjärndött men ett förbannat bra kvällsgöra måste jag säga. Samtidigt så väntar jag på mail från New Jersey. Familjen kom ju hem igårkväll om jag fattat det rätt, och min hostmum sa att hon skulle skicka mail idag. Men klockan är ju inte så mycket där än, så jag antar att jag får hoppa isäng och vakna med ett mail i inkorgen imorgon bitti istället.

Nu ska jag tööööööv!


FICK LITE MER ÅNGEST

Haha åh, fick idag all information om visum och alla förberedelser. Fick ännu mer ångest. Haha men det kommer nog gå bra, och det är ju sjukligt värt det i slutändan när jag kommer fram till min fina familj. Känns bara lite tungt nu när jag är inne på slutspurten av gymnasiet och att det dessutom kommer massa massa info som man ska läsa noga och fylla i för att få åka iväg till USA. MEN, jag ska ju inte klaga. Dock så har jag lite svårt för det dom ni kanske märkt.

AJA, jag ska iallafall ta itu med skolarbetet som ska vara klar i veckan först och främst, sen ska jag sätta mig ner och titta på allt detta i helgen. That's a plan!


ONE STEP CLOSER


Nu börjar det på riktigt, det är nu alla jobbiga papper ska börja fyllas i osv. Känns som att det kommer bli en lååång lista som ska göras. Fick mail av SI idag där jag fick instruktioner om visum och ett jäättelångt mail om massa annat. Ska sätta mig ner och börja skriva upp vad som ska göras, läsa igenom alla papper noga osv för jag har fått mitt avresedatum!!

1 augusti åker jag. Vilka fler där ute finns det som åker från Stockholm samma dag? Nyfiken, jag vill ha reskompisar!! Har också insett att det är mindre än 3 månader kvar tills jag åker. I söndags var det exakt 3 månader!

HEJ MITT NYA LIV


Nysolad, nytränad och nyklippt, tummen upp!

ÅNGEST


Det suger rätt hårt att jag har så lätt att få ångest. Vad gör man åt sånt? Det känns iallafall som att det är tusen grejer att göra i skolan, så jag är jättestressad över det och därför har jag ångest. Har två engelskauppgifter att göra, varav en av dom är en redovisning + att vi har nationella writing på fredag. KILL MEEEE! Sen har jag även redovisning i ett av ledarskaps ämnena och nästa vecka åker vi med natur och friluftsliv på vandring/cykling/klättring i tre dagar. Det betyder alltså att vi missar hör/läsförståelse i engelska b som är torsdag nästa vecka. Kul med resan, drygt att vi missar nationella.

MEN VAD GÖR DET OM HUNDRA ÅR... eller om ens några veckor. Då är vi klara med skiten en gång för alla. Mums. Sen ska jag njuta hela sommaren och sen njuta hela året att jag bor i USA. PUSS PÅ DET!

PÅMINNELSE TILL MIG SJÄLV!!
Boka tid hos vårdcentralen.. nu.. nyss!!


NI ÄR SÅ BRA/FALSE ALARM

Åh, jag blev så glad när jag loggade in och läste alla kommentarer som peppade mig! Jag har vart jätteorolig så det kändes bra att läsa era fina och peppande kommentarer.

MEN, när jag läst alla kommentarer så gick jag in på min mail bara för att, och där låg ett mail från min hostmum. PJUH säger jag. Hon sa att jag inte alls skulle vara orolig och att dom självklart ville ha mig som deras au pair. Hon sa att hon inte visste vad organisationen håller på med riktigt nu när vi matchat. Så jag är sjukt lättad nu och kommer att kunna sova lungt inatt.

FICK VÄLDIGT ONT I MAGEN NU

Alltså nu är det något som inte stämmer. Vet ju att min värdfamilj är på semester, så vi skulle höras när dom kommer hem på tisdag, men så idag så loggade jag in på min au pair sida bara för att, och då ser jag att dom är borta från "interested families". Jag håller typ på får panik, vad är det som händer? Varför har jag inte blivit informerad? Jag hoppas verkligen bara att något är fel, annars dör jag ju. Jag skickade iallafall ett mail till min host-mum och hoppas att hon tittar mailen något under semester så jag kan få ett svar.

JAG FATTAR INGENTING!


I WANT THIS


Jaa, jag vill ha sommar, sol och värme, underbara vänner och en skön kväll. Detta var för snart ett år sedan, vi hade en mys kväll med klassen uppe på Norra Berget. Jag har svårt att ta in saker. Jag har inte riktigt förstått att jag nu äntligen tar studenten om 5 veckor, att jag ska lämna min fina klass och att jag sedan kommer att ha en fullspäckad sommar med bland annat en resa till Alanya med fina vänner, innan jag sen tar mitt pick och pack och flyttar till USA i minst ett år. Allting känns bara så sjukt overkligt, men jag är glad att det kommer att vara MIN verklighet, så jävla sjukt. Jag ser framemot allting så himla mycket att det gärna kan bli måndag nu på en gång, för det betyder att det blir en dag närmare allting!

RSS 2.0