Sjukling.


Happ, jag som klarat mig från sjukdom så himla länge drabbades igår av en förkylning. Hoppas den inte håller i sig länge då jag ska åka till Lycksele på fredag.. Är därför hemma och kurerar mig idag och förmodligen imorgon också.

Just nu sitter jag och skriver mitt "host family letter", men på svenska dårå. Tycker det är enklast om jag först skrivit det på svenska och sedan översätter det, så får jag med allting som jag tycker är värt. Trodde att 600 ord som man ska skriva, var mycket, men nu när jag ser hur många jag fått ihop på svenska (920 ord) och inte ens är klar än så var det ju inga som helst problem, haha. Till helgen ska jag ju som sagt till Lycksele, för att träffa en av mina bästa barndomskompisar som känt mig hela livet, så hon ska få fylla i min andra "character reference", blir kanon det. Är ju också efter helgen som jag åker och tar hand om Tilde och Leo, så efter det så är jag på väldigt god väg till att bli klar med ansökan. Känns ruskigt bra!

Nu ska jag fortsätta skriva klart brevet och sedan ska jag läsa klart en engelskabok som vi har prov på på onsdag.

Until next time!

Lite oeffektivt!

Jag läste nyss igenom mitt förra inlägg, där jag skrev massa saker som jag skulle börja med denna vecka:

Fixa alla foton
Lägga upp profilbilden
Charecter reference
Skriva mitt personliga brev (börja iaf)

Hur har nu detta gått? Jag har lämnat ut 1 av 2 character references, sen inget mer! Heja Ida! Haha. Nä men det känns som att jag borde ha panik, men det har jag faktiskt inte. Känns som att jag har koll men ändå inte, svrårt att förklara. Har iallafall kommit fram till att jag ändå inte är klar med barntimmarna förns i slutet på mars så jag har ju hela mars på mig att fixa allt, och det ska ju inte vara några problem. Hoppas jag iallafall!

Nu ska jag fortsätta se på Magnus Betnér - Livets ord. Han är så jävla klockren och han har alltid så jävla rätt.


Fixat nytt pass!

Hej på er! Har haft en grym helg med många fina vänner. Har blivit mycket skratt och sena nätter, jag blir glad bara av att tänka på den. I fredags blev det en spontanutgång med Amanda och co (såklart ingen alkohol för min del eftersom jag har lovat mig själv att inte dricka förrens mösspåtagningen). Jag hade grymt kul där iallafall, blev en sen natt och kom hem vid fyra på morgonen. På lördagen klev jag upp 9 för träning, är ju squashtränare till ett gäng grabbar så det är bara att pallra sig upp varje lördag morgon. Sen så åkte jag till Bergeforsen vid tre för hajk. Åkte skoter upp till en stuga, blev massa massa massa skratt, twister och lite mer skratt! På söndagen var vi ute i det fina vädret och gjorde massa tokigheter, tolkade bakom skotern osv. Så det har vart en toppenhelg verkligen!

Idag så har jag vart på polisstationen och fixat ett nytt pass, eftersom jag måste ha ett nytt innan jag åker. Sen fortsätter det väl som vanligt, är på dagiset 8 timmar i veckan och allting flyter på. Ska försöka fixa lite foton i veckan med lite bilder på mig och vänner, familj och barn. Bror min tog kort på mig i lördags som jag ska ha som profilbild också, så ska väl börja med att slänga upp den. Hmm, vad är det mer då? Ja just det, har fortfarande inte lämnat ut character reference, så det ska jag också se till att göra, annars är det inte så mycket mer. Får se om jag börjar skriva mitt personliga brev också, kanske bäst att sätta igång då det är väldigt mycket att skriva. Haha aja, nu ska jag se halv åtta hos mig, såhär 8 minuter för sent. Men vi hörs!


Fullt upp!

Idag var första dagen jag var tillbaka på dagiset, åh vad jag har saknat att omringas av små gulliga barn. Var idag på småbarnsavdelningen, så jag kanske inte ska säga så mycket förrens jag vart en dag hos dom äldre barnen. Haha! Det känns bra iallafall att vara igång, ska vara där några veckor sedan är alla mina barntimmar klar, grymt skönt! Det känns lite som att när alla barntimmar och de referenserna är ifyllda så är en stoor del av ansökan gjord, den mest viktiga och största delen, så det kommer bli bra dethär.

Igår fick jag iallafall veta att jag måste fixa ett nytt pass innan jag åker, så jag ska fixa det på måndag då jag är ledig från skolan, så jag har en mindre sak att tänka på. Lite dumt att skjuta fram det i onödan. Jag förstår dock att jag måste byta pass, var lite mer än 3 år sedan jag gjorde det jag har nu, och jag kan inte säga att jag riktigt är mig lik sen den tiden:


Hur som helst, så har jag fullt upp med allting just nu känns det som, jag vet inte riktigt hur jag hinner med allting. Vi har sjukt mycket att göra i skolan, med flera uppgifter i veckan att göra, vi går skola till halv fyra-fyra varenda dag och nu när jag dessutom ska vara på dagiset så börjar jag aldrig senare eller slutar tidigare. Så dagarna är fullsmäckade, sedan efter skolan är det träning varenda dag! Nästan iallafall. Så jag är ganska slut på, när det dessutom är fullt upp varenda helg också. Men jag ska inte klaga, veckorna går åtminstonde fort och ju fortare det går ju fortare kommer jag iväg!

Nu ska jag sätta mig och göra hemprov!


På god väg!

Nu känns det som att allting börjar släppa lite, har blivit klar med min application form och den har blivit godkänd, så jag är ett steg närmare nu! Känns bra att det iallafall går framåt.

Igår så var jag förbi på dagiset som jag hade APU på i 4 veckor i ettan, och dom har lovat att jag ska  få vara där och göra fler timmar. Kommer att vara där två gånger i veckan då jag har PA tid, så blir ungefär 8 timmar i veckan som jag får där då, och jag får vara där hur länge jag vill så det känns superskönt faktiskt. Då slipper jag bekymra mig om att inte ha nog med barntimmar iallafall! Ïdag kommer mina fantastiska kusinbarn hit också och ska vara här tills söndag, så då får jag några timmar med dom också. Ska även fråga Marie och Bengt (marie är min kusin & bengt hennes man) om jag kan komma upp till dom under sportlovet och ta hand om barna när dom är och jobbar, så att jag får några timmar som inte bara är dagis :)

Ska också bestämma mig vilka två som ska få fylla i min personlighets referens, ska iallafall ha en lärare och då passar min mentor bäst, men sen ska jag ju ha en till också. Får klura på de till nästa vecka helt enkelt.

Från tanke till verklighet

Här börjar resan, min berättelse om hur jag bestämde mig för att planera att spendera ett år i USA.

Ända sedan jag började ettan på gymnasiet för snart fyra år sedan (gick medieprogrammet ett år men det var inte rätt så började om ettan på ledarskap istället, ett av de bättre valen i mitt liv) så har jag funderat på vad jag ska göra efter gymnasiet. Att åka iväg som au pair till USA har alltid varit en tanke som funnits i huvudet och förra året så började jag tänka på det mer på allvar. Dock så hände inget, jag tog aldrig tag i det och de senaste månaderna har jag tänkt att jag haft för mycket att göra, och att jag inte kommer att kunna komma iväg förns om ett år och liksom gett upp hoppet på USA.

Tack och lov så öppnades hoppet för mig igen, när för exakt en vecka sedan, min vän Amanda frågade mig om inte jag var sugen på att åka som au pair. Hon ska nämligen också göra det och hon hade anmält sig till ett informationsmöte som Skandinaviska institutet hade här i Sundsvall. Nu blev jag riktigt peppad, eftersom någon hade sparkat mig i baken och jag hade någon att gå på mötet med. Så fort jag kom hem så gick jag in på hemsidan deras och anmälde mig till mötet jag med.

Innan mötet (som var nu i torsdags) så läste jag väldigt många au pair bloggar och blev mer och mer sugen på att åka iväg. Jag läste igenom hela skandinaviska institutets hemsida, den delen som heter "Au pair in america" och samlade på mig massor med information. Jag läste om fördelar/nackdelar med olika organisationer (först och främst SI och culture care) och kom fram till att dom som jag tyckte kändes mest trovärdiga var SI. Med SI så slipper du betala massa extraavgifter, utan du betalar endast för kostnader som man måste lägga ut oavsett vilka man åker med. Såsom visum, hälsoundersökning, försäkring och flygbiljetter. Dom tar alltså inga extra pengar för att man åker med just dom. Dessutom så har jag fått känslan av att SI verkligen bryr sig om sina au pairer och tar hand om dem på bästa sätt. Så jag har alltså valt att åka med SI till USA.

Det första jag gjorde var då att gå in på deras hemsida http://www.scandinavianinst.se/ och gå in på "Au pair in america" och sedan "ansökan" och "gör en preliminär ansökan". Fyllde i alla uppgifter och dagen efter fick jag mitt första brev från dem. Där fick jag lite information och en inloggning på "Au pair in america". Au pair in america är alltså den amerikanska motsvarheten till skandinaviska institutet, dom två organisationerna samarbetar med varandra och det är till au pair in america som familjerna i USA anmäler sig. Au pair in america är en högt respekterad au pair organisation i USA och organtsationen är framställd med regeringen, så det är ingen tvekan om att den är säker. Det är också på deras hemsida som du kommer att fylla i all information om dig själv. Det är där jag är just nu, jag har fått min inloggning och första sidan du hamnar på ser ut såhär:
 (klicka så blir den större)
Så nu det första jag har börjat göra är att fylla i min "application form" & bara det är ganska mycket att fylla i.
Såhär ser det ut:

Du får en jättebra guide med i det första mailet du får från SI, när du gör din preliminäransökan, där det står ganska bra om hur du ska gå till väga :)

Än så länge så har jag bara kommit hit, och ska i veckan försöka börja med "childcare" och lite foton :)

Börjar få lite ordning!

Ja, nu börjar jag faktiskt få lite ordning och reda här. Är fortfarande lite småsaker som jag vill ändra på, men det gör jag någon annan dag. Man blir tillslut knäpp av alla koder och grejer som man ska ändra på för att få det som man vill.

Hur som helst, tanken med denna bloggen är ju ganska tydlig.. Jag har bestämt mig för att åka som au pair till USA i höst, siktar på augusti-september något och i denna bloggen så kommer jag att skriva allting som har med detta att göra. Ni ska alltså få följa med mig från steg ett, från noll, från första tanken på att åka iväg och sedan följa med mig till USA. Om jag kommer så långt dvs. men jag har ingen orsak till varför det inte skulle ske.

Jag har själv läst massor med au pair bloggar och finner det mest givande att läsa bloggarna som har skrivit om förberedelserna också, inte bara om livet som au pair. Därför kommer jag att eftersom lägga till rubriker i bloggen så att det ska bli lätt att hitta för alla framtida au pairer som läser min blogg.

Bloggen under renovering!

Har ju precis startat upp bloggen och har suttit hela kvällen med att fixa headern och börja lite smått med allt annat runt omkring. Nu känner jag att jag måste ta en paus, ska lägga mig och börja se första säsongen av The OC som jag följde slaviskt för några år sedan men har inte sett på länge.

Imorgon när jag kommer hem från Gärdet så fortsätter jag med designen och berättar för er alla vad jag tänkt med denna blogg!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0